Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám dotaz - barvíte si vlasy v těhu?
Už jsem slyšela a četla hodně debat o škodlivosti barvení vlasů v těhotenství, ale na druhou stranu i doktor na porodnici.cz tvrdil, že není absolutně žádný problém.
Já si vlasy barvím, zatím během těhotenství po třetí, ale pokaždé mám trochu divný pocit.
Jak to řešíte?
Upozorňuji, že u mne to není z rozmaru(no trochu taky), ale mám vlasy velmi slabé a jemné a po barvě vždy lépe drží a dá se s nimi lépe pracovat.
Koukam, ze resime stejne problemy, prebalovak, vanicka, vlasy
. To jsou jen povery, ze by se v tehu nemelo barvit, nema to zadny vliv. spis barva spatne chyta vlivem hormonalnich zmen, ja si nechala delat melir a uplne v pohode.
Ahoj,
jo je to tak, vlasy muzou reagovat jinak, nez normalne, takze to muze byt ve finale prekvapko
![]()
Jinak to skodi/neskodi stejne jako jindy, myslim, ze na to poradne ani neexistujou vyzkumy.
Ahoj, já si vlasy v těhu barvila asi jen 3×, prostě trochu méně než jsem byla zvyklá. Normálně barvím v panelákové koupelně, kde se dá špatně větrat, takže v těhu jsem si postavila velké zrcadlo na postel, otevřela okno dokořán a začala a to i v zimě. Jen jsem to nechtěla moc „čuchat“. Barva chytala stejně jako dřív.
To je asi individuální, mi barva špatně chytala a rychle se vymývala. Používám stále tutéž, takže značkou to nebylo. E.
Teď jsem si vlasy omyla a barva chytla celkem dobře ![]()
Ono je to se vším - koření by se nemělo, solit by se nemělo, snad mi to pan Richard odpustí, až se narodí… ![]()
Koukám, že opravdu všechny těhulky řeší stejné problémy.
Taky mě barvení děsilo ( snad v Betynce psali, že se to nemá), ale bylo mi vysvětleno, že když to nebude několikrát za měsíc, neuškodí to.
Já byla na melíru a barvě 3×. Musela jsem, těhu mému tělo maximálně prospívalo, vlasy jsem měla pevné, krásné, nepadaly a navíc strašně rychle rostly. Takže po 2 1/2 měsících jsem se na ty odrosty nemohla koukat.
A pak, co by tomu to mrně řeklo, kdyby máma po porodu vypadala jak vydra?
Barvila jsem si vlasy,barva krásně chytla a vlasy jsem měla super
. Miminku barva neškodí, spíš jen abys moc nedýchala ty výpary z barvy.To po porodu mě začínají docela padat ![]()
Ahoj jsem v 7 tt a právě jsem si obarvila vlasy byl to přeliv a na internetubje to pul na pul mam se obavat ze to poskodi plod nebo je to v pohode dekuji za odpovedi 🙄
@Kacik23 ja si v tehotenstvi davala meliry,chodila jsem kazde dva mesic a kvuli tehotenstvi jsem to nemenila
dcera je naprosto zdrava ![]()
@Kacik23 to by dneska bylo postižených 75% dětí. Nebo myslíš, že si každá těhotná přestane vlasy barvit ![]()