Slepé střevo v těhotenství

2104
2.6.06 16:58

slepé střevo

Ahoj holky povídalky, prosím Vás o radu, nevím si rady a tak doufám, že mi pomůžete.
Občas mě nějakou dobu pobolívá v pravém podbříšk, když jsem to řekla své gynekoložce, řekla, že by to mohl být slepák a poslala mě na odborné vyšetření. Po konzultaci s odborníkem, jsem to ale dál neřešila, řekla jsem si že jsem hypochondr a nechala jsem to tak. Asi po roce se ty bolesti objevily znovu a tak jsem šla na chirurgii, udělali mi odběry krve, vše bylo OK, prohmatali břicho a výsledek byl takový, že slepám může být lehce podrážděný, ale že to na operasci určitě není a že žádají o gyn. vyšetření. Na gyndě mi doktorka promačkala břicho s takovou razancí, že mě to ještě ted bolí a v místě slepáku, jsem se jí kroutila na stole, tak řekla že to slepák je, a že vzhledem k mému plánovanému těhotenství by ho určitě vyndala.Jsem z nich zmatelá jak lesní včela, poraďte mi co by jste dělaly. Věřily by jste chirurgovi a nebo gynekolovi. OPEROVAT x NEOPEROVAT
Všechny vás zdravím a mějte se pěkně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
2.6.06 17:01

Nooo, kolegyně prožila své druhé těhotenství měsíc v nemocnici kvůli podrážděnému slepáku;, ledovali to, hlídali, a po porodu jí řekli, že jestli plánuje další mimi, ať si slepák nechá nejdřív vyndat.
Problémy nemusí mít každá, ale… Otázka komu věříš…
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
2.6.06 17:06

Teď mi to došlo - já pět let zpátky kvůli bolestem vpravo v podbřišku udělala kolečko po všech možných doktorech, a nakonec neuroložka našla vyhřezlé dvě plotýnky s atypickou projekcí bolesti :idea: . Po trakci to přestalo. Pak v těhu se zas podobné bolesti objevily, ale to prý táhnul vaz při rozpínání dělohy - jestli ti tam něco nezmáčkla? Zánět by se měl projevit v krevním obrazu. E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
2.6.06 17:17

Krevní obraz je v pohodě, leukocyty jsou v normě. Sháním názory všude možně, kamarádky mě straší šílenýma historkama o praskuntém slepáku v těhu a zdravotní sestry zase že to je v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
2.6.06 17:21

Pokud jsem dobře pochopila, co mi tehdy říkali, tak každá operace v těhotenství je velké riziko pro mimi, zvlášť operace v břišní dutině, takže se asi snaží možné riziko akutní operace slepáku minimalizovat. Jaké je reálné riziko, to fakt netuším; dočkej času, po emiminu pobíhá spousta doktorek a zdravotních sester :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
2.6.06 17:36

Ahoj Jargova,
já nevím, kdybych měla problémy se slepákem, asi bych si ho nechala před těhu vyndat. Kamarádku totiž chytnul slepák v těhu, museli jí operovat a naštěstí to dopadlo dobře pro ní i mimčo, taky prý díky tomu, že už byla ve 2. trimestru. Ale všichni si užili spoustu strachu a nervů, takže bych se tomu asi snažila předejít. Ale nejsem doktor a jsem pod vlivem téhle nepříjemné zkušenosti, takže mě ber s rezervou.
 P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
2.6.06 20:15

Kdyby to byl akutni zanet slepeho streva tak by s tebou nikdo o operaci nediskutoval, ale pises, ze nabery mas v poradku. Nehrotila bych to, kort jestli te vysetrovali na chir a tam operaci nedoporucili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
2.6.06 20:17

V tehotenstvi je apendicitida celkem casta, ale vetsinou az ve tretim trimestru, to uz se pak operuje. Je o velke riziko jak pro matku tak pro plod. Nikdo si to nelajzne nechat, jelikoz se meni anatomie bricha a nelze s jistotou rict, ze je ci neni to slepe strevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
981
2.6.06 21:08

Ahoj,
v šestnácti jsem měla stejné potíže jako ty, k čemuž se přidávaly i bolesti břicha. Byla jsem dokonce během roku i 3× hospitalizována. Po čtvrté už mě otevřeli. Diagnoza zněla chronické slepé střevo, nebo tak nějak. Samozřejmě, že mi ho vyndali, ale také několik cyst z vaječníku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
2.6.06 22:04

ahoj tak mne pory porad kdyz jsem byla mala pobolivalo bricho,pak si pamatuju ze jsem si to tak trochu vymyslela a rikala jak me to boli,nakonec mi vyndali slepak,ale nebyl pry tak akutni.tak nevim.ale uz 2× se mi stalo ze jsem mela jakoby bouli na boku(teda levem)noa gyndr. mi rekl ze mam podrazdeny streva,tak nevim.tak ja bych radsi na tu operaci sla.zase tak hrozny to neni.,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3259
3.6.06 18:34

Ahoj
já bych se případné operace nebála, mě minulý rok taky slepák pobolíval, tak jsem to řekla jen tak mimochodem dr. a skončila jsem v nemocnici, kde teda zjidtili, že akutní to není, ale když už mě tam měli…že 8O
No ,ale nakonec jsem ráda, páč se mi při laparoskopii koukli i na vaječníky a jelikož jsme v té době začali uvažovat o miminku, tak jsem byla vlastně ráda, že mi je zkontrolovali, že tam žádné srůsty nebyli, no že je mám v pořádku. Ona operace je v poho, v nemocnici jsem si odpočinula, fakt celkem sranda :lol:
A jsem tomu ráda teď dvojnásob, protože když mě teď při těhotenství třeba píchne v pravo a vím, že slepák to být nemůže, že to jsou jenom ty větry :oops: tak jsem v klidu :wink:
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
3.6.06 18:38

Ahoj přikláním se k názoru operovat…počkala bych jestli nejsi ted těhu a šla na to … mě s tím otáleli tak dlouho, až byl srostlý s vejcovodem, střevem i vaječníkem…dalších 15 let jsem měla dost problémy a ted kdyz se snažíme to vypadá tak že jsme zž 3× o miminko přišlo a na rovinu mi řekli, že velký podíl ne ptratech mělo otálení odejmutí appendixu…držím palec
 M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
3.6.06 21:03

ahoj,ja jsem dva mesice po operaci slepaku!mela jsem bolesti hodne dlouho,snad leta,pri styku jsem skucela cim dal vic,srilelo mi to az do zad,chodila jsem na rhc se zadama,v krizi me bolelo jak cert,dellai mi vsechny odbery,vse v norme,stery,porad opakovane,i moc,mela jsem i bolesti v podbrisku,byla jsem i na urologii,prosla jsem si behem pul roku snad vsim vysetrenim a neskutecne jsem trpela bolestma zad a bricha,nastesti gyndarka rikala,ze to muzou byt srusty,mela jsem k tomu dispozice a ze chce stejne udelat pruchodnost a skarifikaci vajecniku(mam pco)takze bych mela zvazit laparoskopii(4pred jsem na ni byla a v poradku slepak tehdy ani nenasli),tak jsem rekla,ze ano,jenze termin byl az za dva mesice!!kdyz jsem mela silene bolesti,sla jsem,ze uz nevydrzim,tak me dala jako aktuni pripad a sla jsem za dva dny na sal,mela jsem chronicky zanet slepaku,ktery se mimojine nemusi vubec poznat a k tomu jsem mela srusty,slepak byl srostly ke stene brisni,proto ty silene bolesti pri styku a zad,takze mi ho vzali a jsem rada,urcite pokud bolesti mas bych volila operaci,kdyz to nebude chronicky zanet,tak ti ho stejne vezmou a budes mit jistotu ze te nechytne nekdy v tehu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
3.6.06 21:16

Ahojky,

já byla na operaci slepáku v šestnácti a jelikož je Chirurg co mě ošetřoval rodiný známý, tak jeho reakce na mé stěžování na bolesti v podbřišku byli: No já bych to svý dceři nechal vyndat. A to jsem v krvi nic neměla. Prý je slepák u ženský vždycky hodně nebezpečný. Právě k vůli srůstům a těhotenství. No a když mě otevřeli tak zjistili neobvykle položený slepák, který tlačil na vaječníky a byl přiskříplý střevem. Tím pádem pouze podrážděný, ale jsem ráda, že je venku.

Asi bych být tebou do toho šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2104
4.6.06 22:43

Pomalu se začínám přikláněk taky k té operaci, po všech článcích a vašich odpovědích jsem čím dál tím více přesvědčena, že je to správné řešení. Ještě jdu k jednomu lékaři - chirurgovi tak počkám na jeho názor a uvidíme. Jen mě ještě napadlo, jestli se pak předepisujou lázně? Do těch se mi teda nechce už vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí