Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,dneska je den blbec
nejdriv nam volala tchyne,ze ji nasli zacinajici rakovinu delozniho cipku a za par hodin me odvezli manzela do nemocnice,akutni zanet slepeho streva,v osm ho operovali a ja jeste nemam zadnou zpravu. Jak dlouho takova operace trva?
Já jsem byla ráda, že mě slepák chytnul až po porodu. Prej je to nepříjemné v těhotenství. Doktor říkal, že jsem si ho musela pěstovat už dlouho. Prasknul mi a takový hnus už dlouho neviděl
![]()
ahoj,sem moc rada,za se nekdo ozval. tohle tema do tehotenstvi urcite zase tak uplne nepatri,ale bohuzel sem za poslednich 5 dni zalozila uplne hloupou diskuzi a ted sem musela ozivit starou
a prosim te jak dlouho ti trvala operace?
Ahojda já už mám taky slepák zasebou a počítej s tím že se to ti ozve až zítra. Ted spí a ikdyž se možná ted večer ne chvilku vzbouzí tak člověk hned zase zabere…Kdyžtak mu napiš smsku a on až bude mít sílu na to si mobil zapnout a hlavně bude ho mít u sebe tak ti zavolá neboj. Možná bych zkusila zavolat do nemocnice pokud by ti po telefonu alespoň řekli že je v pořádku a ty jsi byla klidnější ale neví zda to můžou… ![]()
To ti věřím hlavně se snaž zbytečněně nenervovat ale to se líp řekne než udělá. Vážně to po té narkóze trvá něž se člověk tak nějak dá do kupy…pochopila jsem správně že ho odvezli ráno?…Samotná operace asi nějak dlouhá není ale to dospání se neošidí, já to znám i z druhé strany když jsem čekala až se jak mamka tak tatka ozvou po operaci a nikomu to nepřeju… ![]()
Ale dodnes se směju když si vzpomenu jak mi mamka po operaci volala a byla uplně taková free jako by si nědo dala a ona si vubec nepamatuje že se mnou mluvila
(to jen pro odlehčení snad se neurazíš…)
Tak takhle jsem pendlovala před i během těhu, na pohotovosti jsem byla několikrát, vždy bez nálezu, už na mě začínali bejt nepříjemný. Asi před 4 týdny mě to v noci chytlo zas, krev samozřejmě neukazovala žádnej zánět (později mi doktor říkal, že nechápe, jak je to možný)… na chirurgii si mě nechali, od 2h ráno mě nechali v bolestech a na operaci po různých vyšetřeních (včetně gynek.) jsem šla až ve 13h.h
. Bylo to strašný, nakonec z toho byla operace masakr (jak mi později primář líčil),protože jsem slepák měla 10cm vrostlej do trakčníku a měla jsem ho uloženej až v pravém podžebří
. Pokud tě to takhle trápí, zvažovala bych jít na plánovanou operaci - navíc to s velkou pravděpodobností bude jen laparoskopicky - oproti akutnímu normálnímu řezu - já mám jizvu do L - cca 12cm ![]()
@anyretak27 píše:
ahoj,dneska je den blbecnejdriv nam volala tchyne,ze ji nasli zacinajici rakovinu delozniho cipku a za par hodin me odvezli manzela do nemocnice,akutni zanet slepeho streva,v osm ho operovali a ja jeste nemam zadnou zpravu. Jak dlouho takova operace trva?
Uz urcite neco vis,ale kdyby ne.Ta operace neni moc dlouha.Pocitej tak priblizne okolo hodiny az hodiny a pul.Ale manzel asi nebude moc schopen brzy se ozvat.Pocitej tak rao.Clovek je po te narkoze zblblej.Mevim,jestli ti po telefonu v nemocnici neco reknou,dneska se toho po telefonu moc nerika.To je kvuli ochrane soukromi pacientu,po telefonu nikdy nevis,s kym mluvis.Ale zkusit to muzes,treba alespon reknou,jestli uz to je hotovo.Preju pevne nervy.
ahoj,tak se ozval jeste v noci,sice trochu zmatene,ale dobry i to
. Dneska volal,ze ho to bricho porad boli,ne jako na slepaku,ale cele bricho,je to normalni? ja sem myslela,ze to vyriznou a bude pokoj,ted se desim,jestli to byl vubec slepak,kdyz ho boli i zaludek
@Minnnie odvezli ho kolem ctvrte,od rana ho to bolelo,urcite se neurazim,vsak ty jeho zpravy taky stoji za to ![]()
@melerovka v noci sem si volala jeste do nemocnice,driv nez nepsal a sestra me rekla ze uz je vzhuru,ze ted u neho byla a ze hrabe neco v mobilu,tak ze se me asi pokousi psat,ale ze nevi jestli se mu to podari ![]()
Ahojda, tak to jsem ráda že se ozval =)On se člověk cítí jako po flámu tak trochu. Že ho bolí celé břicho - mě taky bolelo úplně celé to bude ještě trvat než to přestane a pak už ho bude jen pobolívat trochu jizva a nakonec už ani to ne. Pamatuju si jak mě přišel druhý den navštívit děda a opíral se opostel a trošku (opravdu nepatrně) s ní třásl a já myslela že to bude to poslední, jak mě přitom vždycky to břicho zabolelo…(Aby jsi měla představu mě to přišlo jako jooo hodně bolestivé naše dny, ale vážně dost hodně..) Kdyby to bylo nějak hodně tak at to poví sestřičce ale určitě mu dávají lékdy na bolet do kapačky…
Jen ti pak muzu doporučit koupit měsíčkovou mastičku na jizvu je opravdu dobrá a ani ne nějak drahá, ale to je hodně dopředu…=)
Tak ať se rychlel uzdraví a dej pak teba vědět jak jste na tom budu ráda ![]()
ahoj,tak to je dobre,(teda neni dobre ze to boli,ale ze je to normalni)
Jinak ti moc dekuju,vcera si me hodne pomohla
, Jen me prosim te jeste rekni,jak asi dlouho bude v nemocnici? takze moc dekuju a urcite dam vedet ![]()
Ahoj mě zjistili na ultr., že mám prsklé slepé střevo někdy po obědě a v 17 hodin už jsem byla převezená do nemocnice a ležela po dalších vyšetřeních na operačním sále. Bylo to tak rychlé, že jsem pořádně ani nezjistila, co mě čeká. Probuzení po narkóze byl šok. Strašná bolest, nechápala jsem pořádně co se stalo, jak je člověk doblblej od léků. Každopádně cca 3 hodinky od operace jsem se za asistence sestry dobelhala na záchod (mám s mísou problém)
a domů jsem šla za týden. Co byl hnus, tak vyndávání drenu. TO mi připadlo, jako by mi vytahovali střeva
Ještě měsíc jsem byla opatrnější na vše, ani svou dcerku (v té době 13 měsíců), jsem nezvedala
, aby se zahojilo všechno dobře. Dvě jizvy ani nejdou vidět, ale ta pod pupíkem mi dělá pěknýho smajlíka ![]()
@anyretak27 píše:
ahoj,tak to je dobre,(teda neni dobre ze to boli,ale ze je to normalni)Jinak ti moc dekuju,vcera si me hodne pomohla
, Jen me prosim te jeste rekni,jak asi dlouho bude v nemocnici? takze moc dekuju a urcite dam vedet
To neděkuj prosim tě. Jak dlouho bude v nemocnici ti neřeknu, záleží jak se bude hojit a jak bu bude. Ale dneska je čvrtek tak nějak příští týden ke konci nebo v půlce ale to je jen můj odhad. ![]()
Jo a největší radost mu uděláš když mu tam přivezeš něco dobrého k pití ale ne zase limčy…Jak člověk má tu jejich dietku tak nic moc nesní ale dobré pití pomůže. Nevím co má rád ale třeba nějakou matonku adpod. Ale to jen moje zkušenost…Protože tam člověk většinou má jen ten jejich čaj a ikdyž mi nevadil tak jsem byla ráda i za vodu ![]()