Už jsem z toho blázen RD a HPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
uz jsem z toho magor Rd a hpp
Uz jsem z toho magor, poradte jak to ted je?
Jsem do ledna 2018 na rod. dovolene a beru do te doby rodicovsky prispevek.
Do stare prace se uz vracet nechci a dnes jsem dostala nabidku na novou praci v jinem oboru na hpp. Synovi budou v lednu 3 a ted nastupuje do statni skolky.
A otazka je jak to mam udelat, pokud to jde abych neprisla o rodicovsky prispevek.
Muzu poslat do stare prace vypoved a nastoupit do nove a syna mit ve skolce a pobirat do ledna rodicovsky prispevek?
![]()
Příspěvek upraven 02.09.17 v 00:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Rodicovsky prispevek a prace na hpp se nevylucuje. Klidne do prace nastup, o prispevek neprijdes. Resi se jen skolka u ditete do 2let, ale to neni Tvuj pripad.
Ja jsem na rodicaku tri mesice, a jeste kdyz jsem predtim byla na materske, mela jsem soubeh materske a plneho platu na hpp (plat jsem brala z jine pracovni pozice, nez ze ktere jsem na materskou odchazela).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AlexandraBabosova Magor nejsi, je to přesně, jak píšeš - můžeš do původní práce poslat výpověď, poté nastoupit do práce nové a dočerpat při nové práci rodičovský příspěvek. Rodičovská dovolená je úplně něco jiného než rodičovský příspěvek a jedno je nezávislé na druhém. Tj. můžeš pobírat RP, aniž bys čerpala RD u zaměstnavatele, resp. můžeš čerpat RD dovolenou, aniž bys pobírala peníze (RP) od státu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leli83 Nemusí zatím posílat výpověď, může nastoupit do nové práce a výpověď poslat klidně později, stačí v průběhu října, když bude v nové práci spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píše @j.a.n.i1, nemusíš mít ukončený první pracovní poměr a klidně můžeš už nastoupit do druhého, jen v takovém případě pokud by se jednalo o stejnou činnost zaměstnavatelů, potřebovala bys souhlas toho prvního.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit