Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Chystám se na to a slyšela jsem 2 různé verze, že to je na minutku a že je to na hodinu
.
Tak se ptám vás.
A příjezdový formulář zpátky do ČR stačí až na hranicích Rakousko-ČR?
@Lenka002 píše:
Chystám se na to a slyšela jsem 2 různé verze, že to je na minutku a že je to na hodinu.
Tak se ptám vás.
A příjezdový formulář zpátky do ČR stačí až na hranicích Rakousko-ČR?
no
to musíš zkusit, je to na minutku, když to funguje, mně vjezdový do Hr nešel odeslat, že stránky nefungují,
a příjezdový do ČR doporučují udělat ještě před odjezdem, tam mi nešlo zadat trvalé bydliště a psala jsem si - bezvýsledně - maily s pánem z mzčr, nakonec jsem hodila fiktivní adresu a už to bylo ![]()
prakticky to však na hranicích nikdo nekontroloval, pouze si skenovali občanky
@stinga píše:
noto musíš zkusit, je to na minutku, když to funguje, mně vjezdový do Hr nešel odeslat, že stránky nefungují,
a příjezdový do ČR doporučují udělat ještě před odjezdem, tam mi nešlo zadat trvalé bydliště a psala jsem si - bezvýsledně - maily s pánem z mzčr, nakonec jsem hodila fiktivní adresu a už to bylo
prakticky to však na hranicích nikdo nekontroloval, pouze si skenovali občanky
Díky ![]()
Ahoj kdo jste už vyplňoval příjezdový formulář. Když kliknu na spolucestující osoby pod 18let, tak mi tam vyjede vyplnit jen jednu osobu. Nevím jestli se špatně nedívám, nejde tam nějak zvolit dvě osoby do 18let? Díky za odpověď
My se vraceli včera ze Slovinska a příjezdový formulář se mi prostě nepovedlo vyplnit. Nešla zadat adresa, psalo to, že musí být vyplněna a že je třeba vybrat z nabídek. A naše město v nabídce vůbec nebylo. Když jsem to napsala, tak to nešlo. Takže jsme jeli bez toho. Na hranicích nás nikdo nekontroloval. Když si stát neumí udělat formulář, který funguje, tak ať si trhnou nohou. S manželem jsme očkovaní, děti si otestuju doma.
@stinga já tam fiktivní adresu dávat nechtěla, jako že bych tam zadala adresu kde bydlí někdo jiný? To mi přijde hloupé. Takže jsme jeli bez formuláře s tím, že pokud by byla kontrola na hranicích, tak bych vytáhla počítač a celníkovi ukázala, že to prostě nejde vyplnit. Je to amatérismus, udělat nefunkční formulář a pak vyžadovat jeho vyplnění. Nemohou se divit, že se jim na to lidi vykašlou. Jinak cesta do Slovinska a zpět bez jediné kontroly. Jeli jsme přes Německo a Rakousko. Takže hranice jsme přejížděli celkem 6×.
@Lucka1111 ty jezdíš na dovolenou s počítačem? já jsem byla ubytovaná v kempu v něčem jako havajské chatrči a elektřina tam nebyla - byla to robinzonská dovolená
a já bych zas neměla odvahu jet bez toho, i když to také nikdo nekontroloval, a jeli jsme autobusem, takže bych neměla koule zdržovat všechny další lidi mým problémem
@stinga tak bydleli jsme v apartmánu a jeli jsme autem, takže přibalit notebook bylo to nejmenší. Brala jsem ho tedy hlavně kvůli tomu kdybych náhodou potřebovala otestovat děti a zadat jim test na UZIS. Což jsem nakonec zjistila, že z ciziny stejně nejde. Nicméně v Rakousku a ve Slovinsku naštěstí děti nikdo neřešil. Ve Slovinsku po nás tedy nechtěli certifikáty vidět nikde, ani na ubytování, paní říkala, že jí to je jedno, že ona měla koronavir v prosinci a nějaké očkování nebo testy neřeší. V Rakousku to občas vidět chtěli, ale také ne všude. Jediné kde to chtěli vidět snad pokaždé bylo venkovní koupaliště v Ramsau
A já bych si zas netroufla zadat do kolonky adresa, kde se budu zdržovat nějakou cizí adresu.
@Lucka1111 tak když moje adresa nebyla možná, tak nebudu sedět v Chorvatsku dodnes, ani pán z mzčr nebyl schopen pomoci, pořád jen opakoval, že se to musí vyplnit podle předlohy a odpovídali mi odtud dva, tak když jsem svou adresu nahlásila pomalu celému ministerstvu zdravotnictví, tak to snad stačí ![]()
@stinga tak je pravda, že pokud jedeš třeba autobusem, tak asi jinou možnost než to vyplnit (třeba i nepravdivě) nemáš. My spoléhali na to, že prostě celníkům ukážeme, že ten formulář není funkční, tudíž proto jsme ho nevyplnili. Ale na hranicích nebyl vůbec nikdo. A my s manželem jsme očkovaní, takže pro nás by formulář nic neměnil. Děti stejně otestuju, protože jedou s babičkou a dědou na další dovolenou a stejně budou test potřebovat.
@Lucka1111 jo po mně to taky nikdo nechtěl, na hranicích hr-slo jsme museli vystoupit a skenovali občanky, na PCR jsem šla v pondělí ráno, aspoň tento týden můžu celý chodit po práci na koupák nebo na pivo,
a tu adresu mi tam nakonec vyplnila mamka doma na mém PC, myslely jsme, že to nejde udělat z telefonu, ale nešlo to ani z PC, tak tam dala adresu, kde bydlela jako dítě
, mně došel do mailu QR kód a všichni byli spokojeni ![]()
jsem zvědavá, až pojedou rodiče do Hr v srpnu, jestli jim ta adresa půjde zadat nebo ne
@stinga prosím a vyplnili jste výjezdový nakonec? Už od včerejška bojuju se zadáním na Uzis. Výsledky z labky mám ale nejde se mi přihlásit. Včera jsem se u vyřizování a telefonování s Ministerstvem pěkně picla. 🤣
Jdu bojovat dál…
@aleaa no já jsem nakonec vyplnila oba formuláře, ale test jsem tam neměla, ten jsem měla v aplikaci Tečka, ale nikdo to vidět nechtěl - ale na to se nedá spoléhat
Jj, formuláře se mi teď podařili. Mám výsledky testů z nemocnice ale v tečce se mi prostě jeden nenacte. Budu zkoušet dál. Ale děkuji, jsem trochu klidnější.