Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pises, ze maminka pritele kvuli vam kupovala 4+1. to uz v te dobe muselo byt preci jasne, ze to nebude reseni na par mesicu. Jste spolu 7 let. Trosku uz ho znas, tak sama vis co od nej nejspis cekat. Souziti dvou rodin v jednom byte nikdy neni idealni, ale pokud to jinak nejde, tak se musi nejak zvladnout. Uz predem jsi vedela do ceho jdes. Mas miminko se studentem, nemate svoje bydleni, nic. Verim, ze se to casem vyresi, ale chce to proste notnou davku trpelivosti. Pokud ma tvuj pritel neustale nuz na krku, tak se pak nediv, jak reaguje. A treba to ani tak nemysli. Nepises, ze bys tchyni prispivala na domacnost, tak to ber treba tak, ze tu elektrinu, vodu a ostatnipoplatky si odpracujes treba tim uklidem. Doufam, ze to nechapes ve zlem, ale musela jsi vedet do ceho jdes a dodelani VS, najit praci, aby uzivil rodinu a byt neni ze dne na den. A nevim zda bylo mimi planovane, ale pokud ne a navic se muz pak do rodiny tlaci a kam ani nechtel, tak to ma nekdy naprosto opacny efekt, bohuzel.drzim palce a posilam mnoho sil.
Mám takovej pocit,že pokud nemůže platit alimenty on, musí jeho rodiče.Ale úplne jista si nejsem.
@Stune píše:
Mám takovej pocit,že pokud nemůže platit alimenty on, musí jeho rodiče.Ale úplne jista si nejsem.
Ano, vyživovací povinnost mají i rodiče a soud jim alimenty vyměří, pokud žije s maminkou a nepracuje
Petruško, nečetla jsem úplně celou šňůru pod zakládajícím příspěvkem, tak se omlouvám jestli budu trošku mimo mísu.
Ale je víc než jasný že mu situace maximálně vyhovuje a měnit to nemíní ani za měsíc, ani za rok. Je to nevyzrálý jedinec a ty už s tím po sedmi letech asi těžko hneš.
Nemysli si, že možnosti nemáš. Příspěvek na dítě, příspěvek na bydlení, výživné. Pokud on sám je nezaměstnaný nebo nedohledatelný, mají vyživovací povinnost prarodiče. Je pravda že z obou stran, ale v případě tvých rodičů je to jen teorie.
Na tvém místě bych šla provizorně, třeba na měsíc, k vaším a začala si hledat podnájmy. Buď ho to trkne a řekne si, že nechce přijít o rodinu, nebo smůla, ale pak by malýmu určitě dobrým tátou nebyl. Mezitím bych se s ním snažila domluvit na penezích s tím, že pokud dohoda nebude, výživné budeš chtít po jeho mámě. Snad ho to trkne a uvědomí si, ale obávám se že asi ne.
A na závěr… řeči že pojede k sestřenici do ciziny, to jsou jen plané výhrůžky. Takový mamánek by jen tak neodtrhl pupeční šňůru od maminky, to bude typ, který má svoje zázemí, svoje jistoty a přes to nejede vlak.
Zůstala jsem v situaci 7600 mateřská, já bezdomovec s malým dítětem. Našla jsem si byt, který se rovnal mojí mateřské, takže jsem to viděla černě, ale s příspěvkem na bydlení, výživným od otce dítěte + občasných příspěvků od rodičů formou jídla a sem tam nákupu, jsem žila vlastně úplně v pohodě. A věř že i tobě by bylo podstatně líp. Jde to, jen udělat ten krok. Časem se k nám nastěhoval i nový „strejda“. Je teda fakt že já šla z louže do bláta, ale to je špatným výběrem z mé strany, ten váš „strejda“ může být úplně jiný a ty konečně poznáš, co je to žít po boku normálního chlapa.
@Barusak78 Já jsem to pochopila tak, že on si ale nedodělává VŠ, ale maturitu, což ho samozřejmě také šlechtí, ale…
Kromě toho jak při dodělávání SŠ, tak při dodělávání VŠ se dá i pracovat, když je dobrá vůle. Zvlášt´když má povinnost vůči své rodině.
Zakladatelka? Taky na mě nepůsobí nikterak dobrým dojmem. Zkrátka pokud někde u někoho bydlím, navíc ještě nejspíš zadarmo, tak držím hubu a krok nebo se odstěhuji. Samozřejmě by tchýně nemusela schválně lézt do koupelny apod., ale vyjadřovat se o ní jako o špíně apod. vhodné není.
Mas pravdu Evo. Mimochodem, hezke jmeno. Kdyby nemel Liborek v plince neco navic byl by Eva ![]()
Ja se spis kolikrat pri cteni takovychto prispevku bojim koho si muj syn privede domu…preci jen se doufam doziju toho, ze budu tchyne a takove nenavisti kolikrat obecne na forech a pritom si myslim, ze to ty tchyne opravdu nemysli kolikrat zle nebo nedelaji schvalne. Ja se vzdycky ke tchynim a obecne ke starsim chovam s uctou a kapkou pochopeni. A zvlaste u tohoto popisu se mi nezda nijak semetricka. To, ze se ve velke domacnosti stane, ze vlezu do plne koupelny, kdyz je jich tam sest a neni zamceno se mi nezda az tak nepravdepodobne a treba to nebyl ani zly umysl. Proc jde do pokoje nevim, ale treba by stalo za to si s ni promluvit. Byvala tchyne chodila take k nam do pokoje, ale protoze sla pro spinave pradlo, ze chtela vyprat a nic zleho v tom nebylo, tak jsem ji nekolikrat hezky rekla, ze nemusi, ze dekuji a spinave ji budu davat do kose, kdyz je tak hodna a chce nam i prat a koupila jsem ji za to tenkrat susicku na splatky.
Tak za prvé o špíně se o ní vyjadřovat můžu protože vím jak žije"to co je na zemi nebo jinde ji absolutne nezajima ma uz tyden dovolenou a ani nebyla schopna vynest ten pitomej kos nic a hygina to ani nemluvim tak proto vim co rikam.Vy jste mely treba normalni tchyne ale ja vim o ni svy dost..pradlo??to se jeste nikdy nestalo ze by mi vyprala a ani bych to nechtela aby znicila hadry protoze ona je zvykla prat vsechno dohromady bili barevny bez machadla a proto jeji veci taky tak vypadaji.Jo a stou koupelnou kolikrat me tam sla jen zkontrolovat i kdyz slysela ze tece voda.Ja jsem nestala o veci jako ze ja na vas nepusobim dobrym dojmem jen me tak zajimalo jestli se da neco delat ohledne penez a tak.protoze tady byt nechci a doma u mamy to nema smysl..ale je opravdu videt ze je dost dobrych dusi ale zaroven i nedobrych co si rejpnou opracdu vsude a se vsim. ![]()
nene neurazim vezmu si nejaky rady to urcite,jen me trochu zarazilo to ze eva valoi:pise jak kdyby moji tchyni znala ale neni to tak.tak jsem jen chtela ze ja ji znam dobre proto jsem o ni rekla tohle.Tak jeste jednou dekuji za ra
dy
@petrušk
Ja bych se odstehovala k Tvoji mamince. Je mi uplne jasne, ze se Ti u jeho mamy v byte nelibi, kdo by tak chtel zit?