Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky předem se omlouvám jestli to bude dlouhý,ale už nevím jak dál.abych trochu upřesnila jak a co tak se tu trochu vyzpovídám.
S přítelem jsem už skoro 7 let ted se nám narodil krásný syn kterýmu jsou 4 měsíce.Já jsem na mateřské přítel ještě nikdy nepracoval a tomu je už 26 let pořád ve škole.žijeme u jeho rodičů,ale v tomhle bude asi ten problém jeho máma koupila kvůli nám i byt 4+1 když se dozvěděli že jsem těhu.Ona prostě by ho chtěla mít pořád u sebe a člověk potřebuje tky svoje soukromí,máme svuj pokoj kde jsem celý den zavřená s malým a chodim akurát ven s malým,jsme tu bez televize jen pc tu mame skříně,a postele,postýlku.Nechybí nám sice nic máme pro malýho všechno nebýt mojí maminky.Ale co mi leze vysloveně na nervy uz asirok ho prosím aby si nasel praci a aby jsme si našli byt a budeme žít jako rodina,protože už máme svůj život…to se pořád vymlouvá nějak at počkám do toho a do toho měsíce a nic se neděje jeho máma si k nám leze do pokoje kdy chce dělá si co chce,a co nejvíc mě štve chtěla by i podle sebe malýho vychovávat,ale to ja nechci dovolit,prtoze jeho máma jsem já.Když se mi něco nelíbí tak nemůžu mít svůj názor přítelovi se to nelíbí jeho mámě bych nemohla říct co se mi nelíbí..ta by se urazila buh vi na jk dlouho,takze když něco řeknu jemu tak to stojí za to…on prostě svojí mámu miluje a musí jí mít všude za prdelí
.Dále od orodu se všechno tak strašně změnilo kolikrát věděla jeho máma věděla že se koupu a scválně mi lezla do koupelny a pak dělala že nevěděla že jsem tady.Když jsem malýho kojila tak čučela a tak a tohle já prostě nesnáším.Ale abych to zkrátila ona je špindíra já uklidím celej byt a ona když má volno tak udělá takovej bordel a sedi a nechává špínu na mě,takže já nevím jak dál,jak mu mám vysvětlit že nechci tady byt,ze chci pryc..V podstatě já a malej se zivíme jen z mateřský,nakoupím mu věci co je třeba na měsíc a to co zbyde si vetšinou kupuju jídlo nebo tak protoze od ni se mi nechce jist
A když mi třeba dojdou peníze jako ted nedavno a potrebovala jsem na pliny tak to bylo tisic kecu od neho pak to me hodil a rekl „no mama ma ted narozeniny z ceho ji koupim darek“?tak jsem vzala penize a dala jsem mu je zpatky a sla jsem radsi za moji maminkou.takze on na pliny za 300kč remcal ale maince jeho vitaminky za 800 kč koupil prece ona potrebuje ne?!!!!!kdybych mela kam jit tak hned jdu ale z 8 tis zaplati byt malymu dat …tak to bych potrebovala vic ne 8tis.K mojí mqmince bych mohla ale je tam bracha a ten uz ma taky svoje soukromi…takze se budu ještě dlouho užírat..a nenávidět lidi kolem sebe ale pořád si říám mám ještě mýho broučka aten mi tu sílu dodává…ale jak dlouho to ještě vydržím???Předem se omlouvám že je to dlouhé ale musela jsem se vyzpovídat.
Děkuji ![]()
Petruško,
je mi líto, co prožíváš, ale předně si musíš uvědomit, že pokud bydlíte u ní, budete muset skákat, jak ona píská.
Takže radím toho tvého povaleče řádně nakopat do zadnice, ať začně pracovat a můžete si pořídit vlastní bydlení. Tady nebudeš spokojená nikdy, protože ty i tchýně si chcete dělat věci po svém, což je přirozené, ale jí to tam bohužel patří, takže vždycky! budeš ta, která bude muset ustoupit…
petruško, tak tady je každá rada drahá, „upíchnout“ si mimčo s chlapem, co se nechá živit od maminky a nastěhovat se k ní do bytu do jednoho pokoje…
nu, stalo se to co se dalo čekat… ![]()
nezlob se na mě, ale měla si přítele napřed nechat dospět, než jste počali miminko…
teď ti toho už moc nezbývá, protože partnerovi stav očividně vyhovuje, ten ti od pohodičky u maminky hned tak nepůjde… ![]()
ja vim jenze ona by nechtela aby se jeji synacek odstehoval a jeste vnouce ona by ho chtela mit jen pro sebe..ja si myslim ze by byla nejradsi kdybych odesla a dite jim nechala ale to se nestane!!!neda se to vydrzet.kez by to slo nejak vyresit ale budu muset jeste trpet,nemuzu vzit prece dite a jit snim pod most tady musim koukat na mimi ne jen na sebe.Nejlip mi je kdyz jsem u mamy,kdyby to slo tak tam jdu bydlet.Ja je nenavidim a zacinam nesnaset i pritele nic me snim nebavi.
Mar__tanka1983 jo to mas pravdu,nic platit nemusi ma kde byt ma co jist a tak dae tak co by mu chybelo..uvedomuju si jak jsem pitoma..
vlastne kazdy mame svuj pokoj ale je nas tu dohromady 6 mame 4+1 takze des
Petruško a co jít ke své mamince, i když tam je bratr
myslím aspoň na čas, aby se tomu tvému rozsvítilo v palici a viděl o co přichází.Ale když mám být upřímná, tak si myslím že jemu se nerozsvítí a zůstanete tam na pořád ![]()
aky si myslim on mi rekl ze kdyz odejdu tak on jede k sestrenici do ciziny a na nas uz kasle..jenze ja mam delat malymu tatu i mamu??nejhorsi je ze si to uvedomuju az ted coz je pozde
![]()
podle mě je fakt jedna z mála šancí, položit tatínkovi nůž na krk, říct, hele sme dospělí, máme vlastní rodinu, je čas se postavit na vlastní nohy, já si tu připadám jak na návštěvě a né jak doma…
a říct mu, že pokud se neosamostatníte, tak ti nezbyde nic jiného než jít ke svý mámě a shánět si něco sama pro sebe (i kdyby jen do blbý garsonky)…
a co on jako dělá? stále studuje?
Petruš a tvoje maminka ví, jak na tom jsi? Poraď se s ní o tom, jestli si rozumíte, třeba najde řešení…Navíc pokud bys od přítele odešla, tak určitě nebudeš mít jen mateřskou, ale i od něj alimenty na dítě…vlastně on nepracuje že? Nevím jak to teda je, když nepracuje, ale nějaké peníze by ti asi měl soud přiklepnout si myslím…pokud on ještě studuje, tak ho musí živit rodiče, takže by to asi šlo z jejich peněz, si myslím ![]()
Jinak souhlasím s tím, co zde bylo napsáno, že je jasné, že v JEJÍM bytě bude ONA ta, která si bude pískat a ty budeš muset skákat, ale s těma penězma, to už bych se asi ozvala…a před nima oběma bych se zeptala, jestli chlapovi není trapné, aby nedal tři stovky na plenky pro vlastní dítě, ale mamince na vitamínky skoro litr dá
Fuj, to mě normálně tak vytočilo!!! Jsi asi moc hodná, ode mě by si takový chlap vyslechl nehezké věci…
@petrušk píše:
aky si myslim on mi rekl ze kdyz odejdu tak on jede k sestrenici do ciziny a na nas uz kasle..jenze ja mam delat malymu tatu i mamu??nejhorsi je ze si to uvedomuju az ted coz je pozde
no jestli je to takovejhle vychcánek a tatík na baterky, tak to bych radši prckovi dělala mámu i tátu dočasně, a poohlídla se po nějakým normálním vyspělým chlapovi…
jako vyhrožovat ti, že když odejdeš, tak se zbalí a zmizí, to bych mu asi pěkně vyčinila…
@petrušk píše:
No myslím, že on tvému malému správným tátou nikdy nebude
Nechci soudit někoho, koho neznám, ale jestli dokáže vypustit z huby takovou zhovadilost, že pokud odejdeš, tak on na vás už kašle, tak to jsme jako kde?
![]()
A on se k malému chová teď jak? Možná jen tak plácá, protože je si tebou moc jistý a ví, že bys neodešla, tak by teprv zíral, kdybys fakt odešla…
A aby zas některé chytré hlavy neřekly, že se tu radí zakladatelce, aby hned od chlapa odešla - tak jestli jsem správně pochopila - zakladatelka sama by nejradši odešla, kdyby měla kam…to radši píšu preventivně, kdyby někdo přišel rýpat…
Nene ona nepracuje uz dela deb.. 5 let maturiti a ted zase propadl a za mesic ma zlousky takze se uci je na zkousky a jinak se vali doma…mamka vi jak na tom jsem a rika mi at jdu domu jenze bracha to je proste soplos kterymu je 17 takze drzej.a alimenty by mi asi nedali on rika kdyz odejdu tak odejdu ze prej pojede do ciziny a tam jsem na nej kratka i s nejakyma alimentama…a 8 tis fakt nestaci uz jsem chtela jit do pronajmu jenze by mi zbyvala 1500 a co to je kdyz malej potrebuje jist
@petrušk píše:
Teda, to je fakt debil.