Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Za 17tos. i s poplatky, tyhle jste videla?
@suzka1 děkuju moc za nabídky! Ale ten druhý už má termíny prohlídek obsazené. A na fb skupinách jsem; ale většinou to samé co je na nějakých sreality a idnes.
Do kdy potřebuješ sehnat bydlení?
Seš sama, bez dětí, bez domácích mazlíčků, pracující?
@Alexandria Nixia No potřebovala bych nejlíp teď, abych příští týden mohla na prohlídku. Jinak ano, sama, bez dětí, pracuji.
@Lolinea píše: Více
hele, já chápu, že mít ložnici, kterou můžeš zavřít je super, ale pokud máš omezený rozpočet, tak slev na garsonku, když jsi sama, zas taková hrůza v tom žít není
@annlady Já vím, ale ono i ty garsonky jsou drahý a to už mi přijde lepší to 2+kk
A jsou dražší než to 2kk? Na sreality.cz je po vyhledání 1kk a 1+1 docela dost inzerátů, které se s poplatky do 15t vejdou. V situaci, kdy potřebuješ celkem rychle (patrně) bydlet a máš dost omezený rozpočet si zas tak moc vybírat nemůžeš.
V tomhle s tebou souhlasím, že garsonky jsou předražené. Ale místo 2+kk se můžeš dívat i po 1+1.
Mně nějaký ten měsíc zpátky „vyhodil“ bývalý pronajímatel na ulici i s postiženým dítětem. K tomu jsem měla nábytek, kočku a pochopitelně jsem nepracovala.
Na byty na, které jsme s kámošem volali, byla dlouhá fronta zájemců. Prohlídky také nebyly hned. A když už jo, tak ses po nějakém tom týdnu čekání dozvěděla, že si místo tebe vzal samotného pracujícího člověka.
Jestli tě víceméně nic neomezuje, tak bych zkusila i to spolubydlení, ubytovnu. Protože něco sehnat hned se ti podaří spíše zázrakem. A to ještě nemluvíme o provizi RK a hlavně kauci. Jak velkou si můžeš dovolit. ![]()
@Alexandria Nixia píše: Více
Ale prosímtě.
On tě nevyhodil na ulici. On ti jen neprodloužil smlouvu. Za 2,5 měsíce je každý normální člověk schopný si najít bydlení. Tvoji diskuzi si sakra dobře pamatuji.
A zakladatelka jistě sežene. Samotnému pracujícímu člověku se shání bydlení jinak, než samoživitelce bez práce …
Zakladatelko na sreality toho je dost … A když jsi sama, není nutně potřeba 2kk …
Ještě před 14 dny jsi studovala a hledala byt pro 2 lidi ![]()
@Šmoulice píše: Více
Neprodloužení v mém případě bylo to samé jako by mě na tu ulici vyhodil.
A ano, běžně si člověk bydlení najde za 2,5 měsíce, které jsem já ale na to neměla. Když mi to řekl, těsně před Vánocemi a na konci ledna se měl už předávat byt.
Ano, běžně si člověk najde byt, ale ne napracující samoživitelka s postižením dítětem v Plzni, kde pronajímatelé až fanaticky trvají na pracovní smlouvě.
Vlastnění domácího mazlíčka tomu také nepřidávalo.
A jestli si já dobře pamatuji, tak tys tam pak ke konci dostávala sodu, tak bych pomlčela.
Jo a s tím skvělým bývalým pronajímatelem se teďka soudím o kanci a část nájmu. Vše stopil, aniž by k tomu vydal nějakou fakturu, papír. Prostě už tři měsíce ticho po pěšině. Včera měl v předžalobní výzvě termín na vrácení.
![]()
jak pracuješ, vždyt máš před maturitou a chystáš se na výšku do Prahy
@Alexandria Nixia píše: Více
A to si představ, že ti opět nemusí být smlouva prodloužena. To je prostě úděl nájmů. A mě svoji situaci vysvětlovat nemusíš. Mě je to úplně ukradený. ![]()
Jen tvrzení, jak tě vyhodil na ulici, je dost mimo. ![]()
Zdravím, staly se nějaké okolnosti a já si nutně musím najít nějaké nové bydlení v Pardubicích. Všude kam jsem včera volala, buď to nezvedli, nebo už pronájem není k dispozici. Zároveň potřebuji pronájem do cca 16 tisíc včetně energií, aby to bylo 2+kk. Proto jsem se rozhodla napsat sem, kdyby náhodou někdo o nějakém pronájmu nevěděl. Byla bych moc vděčná.