Náklady spojené se stavbou domu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.1.20 19:29

Už se těšíme

Ahoj všichni, chtěla bych se Vás zeptat. Plánujeme s přítelem stavbu rodinného domu. Vyhlédli jsme si pozemek okolo půl milionu (1200m2) na jedné vesnici s vodou, internetem, odpady… Do města by to jednou bylo zhruba 15 minut jízdy. Máme už jedno dítě (4 roky) ale plánujeme druhé, takže než hledat větší byt, tak už radši vrážet peníze do něčeho, co by jednou mohlo být naše a také máme oba rádi trochu toho soukromí a mít možnost vyjít si ven s kafem na terasu. Nicméně by mě zajímalo, jaká částka by mohla odpovídat takové domu 4+kk, s terasou, s nějakou tou technickou místností pro manžela a šatnou, a popřípadě nějakou tou pergolou. Manžel by také rád nějaké tepelné čerpadlo, moc tomu nerozumím, ale prý to je taky dost velký výdaj :lol: :nevim: Vím že nejvíc se dozvím, když dojdeme za projektantem a necháme si to spočítat, ale zajímají mne Vaše názory nebo dokonce Vaše výdaje (anonymně), protože bych nerada měla nějakou špatnou iluzi. :think: Manžel nyní pracuje u policie v Praze (cca 35 čistého. dělá 24h směnu, takže je pak 2 dny celé doma), já pracuji na městském úřadě (zhruba 22 tis. čistého). Také bych ráda podotkla, že můj otec je řemeslník, takže dost vypomůže a manžel se také těší, že si většinu věcí chce udělat sám než si na vše zvát firmu.
Napište nějaké Vaše ať už zkušenosti tak i názory. Děkuju a zatím, ahoj :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35723
27.1.20 19:35

No a kolik máte našetřeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27582
27.1.20 19:36

A tu vodu a elektriku máte na hranici pozemku? pokud ne kdo bude platit přivedení na hranice pozemku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
27.1.20 19:42

Takový pozemek za tuto cenu bude někde hodně mimo Prahu asi? Jde mi o práci, zda seženete oba stejnou, resp za stejné peníze i v místě bydliště? Určitě tak 3 pokud se moc nerozšoupnete. Dost podstatné je, kolik máte našetřeno a kolik hypo. Ty platy nejsou moc vysoké a pokud plánuješ druhé, pak ještě klesnete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20852
27.1.20 19:46

3-4 mega

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
27.1.20 19:55

Takovy dum muze stat 3M a nebo 30M. Hodne zalezi jestli budete mit na klic, svepomoci, jake budete mit materialy apod. TC se da sehnat od horsich firem za 50k nebo taky za 300k. Myslim, ze dnes nepostavite pod 3M + pozemek + vybaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
27.1.20 19:58

Pod tri mega bez pozemku vubec, počítala bych spis ctyri mega, záleží kolik mate nasetreno a pokud pozemek neni zasitovany, tak to nejakou korunu bude taky stát. Na hyposku dosáhnete s vlastními zdroji v minimální výši 20%…

• Citovat
  • Upravit
2160
27.1.20 20:01

Já se taky těším až si ten baráček postavíš a budeš muset taky konečně něco dělat a nezakládat tady dvě diskuse na stejný téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13997
27.1.20 20:05

Nemyslim si, ze seženete neco za pul milionu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
27.1.20 20:07
@_.Emilyyy píše:
Nemyslim si, ze seženete neco za pul milionu..

Ale oni nasli :lol: vzdyt pisou, ze ho maji vyhlidnuty za tu cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 20:12

Tak laicky řečeno, nejlevnější varianta je, co stavila známá. Je to dřevostavba, cca 9×6m ( Dole spojeny obývák s kuchyní, koupelna, 2 pokoje. Nahoře v podkroví 2 pokoje a koupelna, za domem přistavěna kotelna- technická místnost. Celkově jsou pokoje dost malinké). Cena 2,5mega + pozemek. Původně si mysleli, že jim postaví vše firma, postupně zjistili, že se do částky nevlezou ani omylem a spoustu věcí dělali nakonec sami, základová deska, dostavba kotelny, obklady…a to nemají tepelné čerpadlo.
Takže počítej minimálně 3 mega, a to nepíšeš zda chcete drevostabu, nebo zděný dům.
Jak píšou holky, cca 3,5mega až 4.
Prosím anonym z důvodu citlivých informací.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.1.20 20:17
@Šarlota4 píše:
Ale oni nasli :lol: vzdyt pisou, ze ho maji vyhlidnuty za tu cenu.

by me docela zajimalo kde sehnali pozemek tyhle velikosti za pul mega 8o
u nas na pidi vesnici by za ty penize meli asi tak 150m2 :lol:

• Citovat
  • Upravit
206
27.1.20 20:21

My meli milion sto tisic a brali jsme si dva miliony. Ted aktualne mame nasetreno cca 200 000,– na zateplení a fasadu a rekultivaci zahrady, ale jsem si jista, ze se nevejdeme… Takze celkove skoro tri a pul mega, ale manzel delal vse krome krovů, pokladky střechy a anhydritu. Delal i vodu, elektriku, podlahy, obklady, stavel, zakladovka, proste vse… Mame bungalov, 150 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13997
27.1.20 20:22
@Šarlota4 píše:
Ale oni nasli :lol: vzdyt pisou, ze ho maji vyhlidnuty za tu cenu.

Sorry, jsem nějaká přepracovaná :mrgreen: :P.
Tak to bude v nějaké hodně malé vesničce dalkeko od Prahy, radsi si to ani nebudu představovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
27.1.20 20:22
@Anonymní píše:
by me docela zajimalo kde sehnali pozemek tyhle velikosti za pul mega 8o
u nas na pidi vesnici by za ty penize meli asi tak 150m2 :lol:

Tak verim, ze jsou lokality, kde se takovy pozemek da bez siti sehnat. Nerealny to neni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí