Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Na co se ptáš jak je usadit? Tak snad víš jak se ohradit ne… Ženské s dveřmi bych řekla ať si laskavě hulaka po někom jiném a ne po mém synovi, že tam není nějakej místní dveřník. A ty druhy maškarádě bych řekla, že až se pomodli za dobrý počasí, tak to možná tři dny vidět bude. Se zdma fakt nevím, měli jste si to pořádně prohlédnout než jste se nastěhovali…
Jsem z toho dost na vetvi, protoze v minulem bydlisti byly vztahy super, spis nejak na urovni a takove to hulakani by si nikdo nedovolil. Nenapadlo me, ze lidi muzou byt bez priciny hnusni.Jit za nekym a bavit se stylem-: "uklidila jste patro? A poradne na mokro? Fakt jo? A ze to neni videt? Drive se to lesklo 3 dny " atd…mi prijde fakt za carou.Jsme tu novi a cekam kdy vystartuje nekdo dalsi. Pritom se chovame tise.
Z vlastní zkušenosti můžu říct, stanovit mantinely. Slušně, ale důrazně. Na syna mi řvát nebudete, pokud je problém, přijďte za mnou, já jako matka to vyřeším. A bábě s chodbou říct, že jste uklidila řádně. Ale to se mi to radí, když na mě někdo takto vybafne tak neumím být pohotová. My měli strašnou sousedku a odstěhovali jsme se. Ne, tedy kvůli ní, ale máme klid. Je to jen o lidech
Taky jsem zazila hrozne sousedy. Byli tedy mnohem horsi. Radeji jsme se odstehovali. Dlouho jsme se bali, po teto zkusenosti, koupit vlastni byt.
Někdy se bezohledně chovají lidé v nových stavbách, kteří mají pocit, že si za hříšné peníze koupili právo nejen bydlet, ale taky všechny buzerovat. Viděla jsem tu nevraživost v místním satelitu, kde se sestěhovali paneláčníci a chovali se k sobě dost škaredě, protože oni si přece koupili „klid na kraji lesa“ a běda tomu, kdo jim ho chtěl narušit.
@Veveří píše:
Někdy se bezohledně chovají lidé v nových stavbách, kteří mají pocit, že si za hříšné peníze koupili právo nejen bydlet, ale taky všechny buzerovat. Viděla jsem tu nevraživost v místním satelitu, kde se sestěhovali paneláčníci a chovali se k sobě dost škaredě, protože oni si přece koupili „klid na kraji lesa“ a běda tomu, kdo jim ho chtěl narušit.
Tak to asi bude. V nasem starem cihlaku nikdo nic neresil..
Taky bydlíme v paneláku a budeme se stěhovat. Nejde to tu, stačí jedni špatní sousedi a už člověk nemůže normálně žít. Už je to tak extrémní, že na sebe doma nevyspalí štěkáme a super protivný je i náš roční syn. Nad námi je rodina s dítětem, nechávají jí i v 11 večer tahat židli po zemi, jezdit na odstrkávadle a běhat sem tam. Snažili jsme se s nima domluvit, ale čím víc jsme zoufalý, tím víc přidávají na hluku. Říkají tomu nevýchova a my máme jít do pr*ele. Chlap vstává ve 4 do práce, syn ten je pořád unavený a já už se tady jen ploužím bez energie. V Březnu konečně odcházíme a všichni na to čekáme jak na smilování. Někdy se to prostě nedá.
@Anonymní píše:
Ahojky, jdu si trochu postezovat. Hodne let jsme bydleli v centru mesta. Hned vse po ruce, po teto strance super. Jenze take auta, smog. Takze jsme se rozhodli a zmenili bydliste.Sli jsme do celkem noveho bytoveho domu na okraji mesta. Okoli pekne, ale to je tak vse. Drive jsme bydleli ve starem cihlaku, kde sousedi nebyli slyset vubec. Tady je to katastrofa, 2 steny jsou tak tenke, ze je slyset moceni od sousedu i normalni hovor.
Na to jsem tedy zvykla nebyla, dost me to vadi.
Dale sousedi jsou zde jsou uplny paka. Vcera syna servala sousedka, ze nedrzi dvere od chodby. Pritom to zaklapava samo a nikdo se sousedu to nepridrzuje.
Korunu tomu nasadila dalsi sousedka, ktera nevahala zazvonit, jestli jsem uklidila patro( stridaji se)Samozrejme jsem ho uklidila.Kdyz jsem ji to rekla, mela spousty kecu a pry jindy je to videt 3 dny.No jo, ted je venku destivo, tak se to za den poslapalo.Ve starem bydisti takovy kraviny nikdo neresil a vsichni byli nad veci. Pokud se nekdo cerstve pristehoval, byli na nej mili.Ale toto, co je tady je vrchol drzosti. Jak je usadit? Diky!
To uklízení svépomocí jsem nikdy nikde nezažila, bydlíte v nějakém paneláku nebo starším bytovém domě, ne?
@Anonymní píše:
Jsem z toho dost na vetvi, protoze v minulem bydlisti byly vztahy super, spis nejak na urovni a takove to hulakani by si nikdo nedovolil. Nenapadlo me, ze lidi muzou byt bez priciny hnusni.Jit za nekym a bavit se stylem-: "uklidila jste patro? A poradne na mokro? Fakt jo? A ze to neni videt? Drive se to lesklo 3 dny " atd…mi prijde fakt za carou.Jsme tu novi a cekam kdy vystartuje nekdo dalsi. Pritom se chovame tise.
Tak to bude 100% panelák, v něčem takovém vyrůstal manžel jako dítě. Já to znám jen z vyprávění, vyrůstala jsem v RD. Teď sice žijeme v bytě, ale v úplně novém bytovém domě, na uklízení máme úklidovou firmu, a nemáme tu žádné důchodce, kteří si o sobě myslí, že jim patří celý svět.
@Anonymní píše:
Tak to asi bude. V nasem starem cihlaku nikdo nic neresil..
Já bych řekla, že to bude přesně naopak. Toto se ti nestane v novostavbě v lepší rezidenční čtyři a ideálně v Praze, protože budeš mít za sousedy spíš mladší ročníky a z velké část cizince z různých koutů světa. Kdežto ve starém paneláků nebo cihláku tě budou zbytečně buzerovat nerudní důchodci jen proto, že nemají dostatek sociálních kontaktů. A ke stáří, jak je známo, patří i spousta duševních anomálií.
Tak po dítěti by mi řval někdo jenom jednou, kor kvůli takové blbině. A pokud jsi uklízela a máš svědomí čisté, tak bych sousedce s úsměvem řekla, že až půjdu uklízet příště, tak na ni zazvoním, aby se přesvědčila, že opravdu uklízím
A ty kecy o důchodcích
My bydleli kdysi ve staré cihlové bytovce a bylo to parádní bydlení. Důchodci byli vesměs milí, vycházeli jsme v pohodě. Byl tam neskutečný klid, všichni se k sobě chovali ohleduplně a v případě potřeby si pomáhali. Pak jsme bydleli v novostavbě, kde byli všichni mladí a byl to horor, věčně nějaké večírky, řvaní po dětech, hádky… Zlatí důchodci.
@Froseth píše:
Tak po dítěti by mi řval někdo jenom jednou, kor kvůli takové blbině. A pokud jsi uklízela a máš svědomí čisté, tak bych sousedce s úsměvem řekla, že až půjdu uklízet příště, tak na ni zazvoním, aby se přesvědčila, že opravdu uklízímA ty kecy o důchodcích
My bydleli kdysi ve staré cihlové bytovce a bylo to parádní bydlení. Důchodci byli vesměs milí, vycházeli jsme v pohodě. Byl tam neskutečný klid, všichni se k sobě chovali ohleduplně a v případě potřeby si pomáhali. Pak jsme bydleli v novostavbě, kde byli všichni mladí a byl to horor, věčně nějaké večírky, řvaní po dětech, hádky… Zlatí důchodci.
Ty kecy vychází z osobních zkušeností čtyřicátnice, která měla možnost jako svobodná a bezdětná vyzkoušet různé druhy bydlení v Praze. Důchodci jsou nejvíce vlezlí a otravní. A to ti říkám i jako matka dítěte s postižením, jediný, kdo má neustále potřebu na naše dítě hrabat a různě jinak ho obtěžovat, jsou důchodci s nedostatkem sociálních kontaktů. Můj tchán se, na základě mých rad a zkušeností, začal k matkám s dětmi chovat zcela jinak. Důchodci, kteří se domnívají, že jim patří celé sídliště, bývají celkem častý jev. A nedojmou mě ani řečičky toho druhu, že i já budu jednoho dne stará. Nebudu, protože se tak vysokého věku naštěstí ani nedožiju. Vzhledem k rodinné anamnéze, která je prošpikovaná různými rakovinami. Tvoje zkušenost může být jiná, ale řekla bych, že bude spíše ojedinělá. My bydlíme ve slušnější rezidenční čtvrti a žádné noční večírky tu nikdo nepořádá. Podobnou zkušenost mám i od spousty přátel z různých jiných měst, například z Olomouce. Zlaté rezidenčky nebo RD na venkově.
@AvadaKedavra Tak to jsou zase tvoje zkušenosti. Neznamená, že soužití s důchodci musí být vždycky katastrofa, já znám milých důchodců celkem dost. Ale znám i dost těch protivných, kterým vadí všechno, třeba to, že ostatní vůbec dýchají. Stejně tak znám ale i dost nepříjemných a protivných mladých lidí, je to o povaze. Záleží, na jaké lidi člověk narazí, nejde tady primárně o věk. A že si člověk koupí byt v novostavbě za x milionů neznamená, že tam budou lidi na úrovni, i tam se dá narazit na burany, kteří budou bydlení značně znepříjemňovat.
Ahojky, jdu si trochu postezovat. Hodne let jsme bydleli v centru mesta. Hned vse po ruce, po teto strance super. Jenze take auta, smog. Takze jsme se rozhodli a zmenili bydliste.Sli jsme do celkem noveho bytoveho domu na okraji mesta. Okoli pekne, ale to je tak vse. Drive jsme bydleli ve starem cihlaku, kde sousedi nebyli slyset vubec. Tady je to katastrofa, 2 steny jsou tak tenke, ze je slyset moceni od sousedu i normalni hovor.
Na to jsem tedy zvykla nebyla, dost me to vadi.
Dale sousedi jsou zde jsou uplny paka. Vcera syna servala sousedka, ze nedrzi dvere od chodby. Pritom to zaklapava samo a nikdo se sousedu to nepridrzuje.
Korunu tomu nasadila dalsi sousedka, ktera nevahala zazvonit, jestli jsem uklidila patro( stridaji se)Samozrejme jsem ho uklidila.Kdyz jsem ji to rekla, mela spousty kecu a pry jindy je to videt 3 dny.No jo, ted je venku destivo, tak se to za den poslapalo.Ve starem bydisti takovy kraviny nikdo neresil a vsichni byli nad veci. Pokud se nekdo cerstve pristehoval, byli na nej mili.Ale toto, co je tady je vrchol drzosti. Jak je usadit? Diky!