Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Jo s tou žaludeční neurózou, taky často zažívám, naposledy pořádně před státnicema. Teďka s tím už umím pracovat, ale dokážu se tak vynervovat,že na mě jdou mdloby. Takže fakt opatrně a nenuťte ho do ničeho a buďte mu oporou, tak holt bude dobrý v jiných věcech. Jak tu někdo psal, pokud nebude např. druhý Jágr, tak se sportem asi moc dobře neuživí a zatím můžete chodit na procházky, jezdit společně do malého bazénku, v létě třeba k řece, zkusit nějaký pálky, nebo kuželky, něco u čeho se všichni zasmějete. Hlavně ho fakt nenuťte, ať např. z toho plavání nemá trauma jako já do dospělosti (je mi 30let a furt to mám v živé paměti).
Wiolla píše: Šmankote nenuť ho! Chceš mu přivodit nějakou neurózu??Prostě není sportovní typ, nemá tyto činnosti rád…
![]()
Já taky nejsem sportovní typ, nemám sport ráda a to mě do něj nikdo ani nenutil (vyjma povinného tělocviku ve škole). Plavat jsem se naučila až na základce, jezdit na kole taky, in-line jsem na nohách v životě neměla, lyžovala jsem jen za stavu totální zamilovanosti, kolektivní sporty mě děsí…
Podle mě se to v dnešní době strašně přehání - ještě ve školce umět počítat, psát, chodit na AJ, plavat, jezdit na kole, všechno musíš umět, hned teď, protože včera už bylo pozdě atd…
Btw, sport ho neuživí, pokud z něj nebude druhý Jágr (což asi nebude podle jeho nátury), zato super znalosti PC ho uživí velmi slušně. Tak buď v klidu…Ano, pohyb je důležitý! Tak choďte na procházky, poznávejte přírodu, broučky, stromy apod. Ale nezpůsobujme těm dětem taková traumata…
tak pod tohle se i ja podepisu, naprosty souhlas ![]()
Lakyna píše:
Jo s tou žaludeční neurózou, taky často zažívám, naposledy pořádně před státnicema. Teďka s tím už umím pracovat, ale dokážu se tak vynervovat,že na mě jdou mdloby. …
To taky znám.
Teď už tyhle stavy nemívám, naposledy taky na VŠ. Na druhou stranu to bylo ale bezva v tom, že jsem v takovém stresu nebyla schopná jíst (někdo má naopak zase žravou), perfektně jsem si pročistila střeva (měla jsem běhavku
) a úžasně jsem vždy zhubla (cca 2 kg).
![]()
Já mám doma taky podobně založeného kloučka. Teď mu je 7 let. Já ho do ničeho nenutím… Kolo teda ovládá perfektně už od tří let, ale to je asi tak vše. Jinak je to děsný kopyto
Počítač taky ovládá na jedničku! No ale nějaký kroužek musí mít, že jo. Tak chodí zpívat do Sborečku a hraje na akordeon ![]()
S tím bazénem…neteř bráchovi také nechtěla do velkého bazénu-velký ji nevadil ale hluboký ano i když měla rukávky. Šla do něj až semnou. Pětiletý syn nám loni nechtěl do moře-ani se cachtat nakraji mezi ostatníma dětma. Pak ho zkoušel děda na zahradě že s ním půjde do bazénu a také nechtěl…vždy jen jsme se zeptali jestli to nechce zkusit, začal brečet a utíkat. Pak jsem se naprdla a když byli všichni v práci a mladší brácha spal. Dala jsem mu křidýlka kruh, vzala ho, ujišťovala, že to jen skusíme. Vůbec nechtěl ale viděl že nepovolím. Dopadlo to tak, že jsem ho nemohla dostat z bazenu
moc se mu tam líbilo. Tak buď zkusit někoho, koho má hodně rád a nechá se od něj umluvit nebo ho vzít bez obecenstva. Ale hlavně ho nezradit, tímže ho pustíte nebo tak. My jsme dělali spadla lžička a podobné ptákovinky bez potopení hlavy…jen abych je zabavila. ![]()