Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@MaDoRaBe Jooo,to doufam. Uz si pripadam jako ufunena kulicka, co se prevaluje sem a tam ![]()
@tiffany mě tohle říkali ještě 4 hodiny před porodem.Pak mi PA na pordním sále řekla nejříve nic a pak jste na kvap ![]()
@moky Uz to moc nejde
bolest v trislech jako blazen, celonocni vychazky na wc… ![]()
Já u mladsiho existovala skoro čtyři týdny s nálezem otevřeno volně na 4cm, čípek takřka zašlý, hlavička hmatná přes zachovalý vak blan. Nebudu radši psát, jako co jsem chodila. ![]()
@CokeLady píše:
Fakt jsi nevzpomínala na tu pohodu, když byly v břiše?Já bych ho narvala klidně zpátky i teď v roce a půl
Já ne, těhotenství bylo v pohodě, ale ten poslední měsíc u obou děs… fakt mě to nikdy nenapadlo ![]()
@Veveruska87 píše:
@tiffany mě tohle říkali ještě 4 hodiny před porodem.Pak mi PA na pordním sále řekla nejříve nic a pak jste na kvap
No mě si tam kvůli té odtékající polodovce nechali, dali mě na „čekatelský pokoj“, já vyplesklá že jsem jako myslela - dojdu, porodím a za pár dní domů. Pak mi donesli jídlo k obědu
To jsem už začla být nervozní. Bolesti jsem měla, musela jsem pořád chodit, tak to říkám té PA, ta se jako tak ušklíbila, že to jsou poslíčky a že ty bolí. Tak jsem jí to pořád připomínala, když přišla, tak tedy že se milostivě po monitoru podívá. A když se podívala, tak mě najednou hnala na sál
![]()
Příspěvek upraven 07.01.14 v 13:37
Poslední dny a týdny před porodem jsem se těšila až porodím právě kvůli tomu, že se konečně trochu vyspím. Protože ty poslední dny a týdny to už opravdu nešlo.
@eva valoi píše:
Poslední dny a týdny před porodem jsem se těšila až porodím právě kvůli tomu, že se konečně trochu vyspím. Protože ty poslední dny a týdny to už opravdu nešlo.
To je taková přípravka ![]()
@tiffany píše:
No mě si tam kvůli té odtékající polodovce nechali, dali mě na „čekatelský pokoj“, já vyplesklá že jsem jako myslela - dojdu, porodím a za pár dní domů. Pak mi donesli jídlo k oběduTo jsem už začla být nervozní. Bolesti jsem měla, musela jsem pořád chodit, tak to říkám té PA, ta se jako tak ušklíbila, že to jsou poslíčky a že ty bolí. Tak jsem jí to pořád připomínala, když přišla, tak tedy že se milostivě po monitoru podívá. A když se podívala, tak mě najednou hnala na sál
![]()
![]()
Příspěvek upraven 07.01.14 v 13:37
Mne si nechali pred tydnem pres noc na pozorovani - jakoze jestli poslicci nebo porod, noo a chytre me umistili hned naproti porodnim salum, takze jsem slysela uplne vsechno a dokonce i videla plno veci, kdyz jsem chodila na zachod. Bylo to tak neprijemny, ze mam z toho porodu trauma. ![]()
@PajaRada píše:
Mne si nechali pred tydnem pres noc na pozorovani - jakoze jestli poslicci nebo porod, noo a chytre me umistili hned naproti porodnim salum, takze jsem slysela uplne vsechno a dokonce i videla plno veci, kdyz jsem chodila na zachod. Bylo to tak neprijemny, ze mam z toho porodu trauma.
Aha holka, tak to bacha na to, abys si to nějak nezablokovala. Nejlepší je přemýšlet tak, že ty a tvoje mimčo to spolu v pohodě zvládnete. Pak to jde samo
Já jak byla v té porodnici, tak jednak bylo po malování, tak tam nikdo nebyl a i kdyby byl, tak jsem byla tak hormonálně pohlcená porodem, že jsem stejně nic jiného nevnímala. I ty blbé pindy ohledně porodního plánu mi byly šumák. ![]()
@tiffany píše:
Aha holka, tak to bacha na to, abys si to nějak nezablokovala. Nejlepší je přemýšlet tak, že ty a tvoje mimčo to spolu v pohodě zvládnete. Pak to jde samoJá jak byla v té porodnici, tak jednak bylo po malování, tak tam nikdo nebyl a i kdyby byl, tak jsem byla tak hormonálně pohlcená porodem, že jsem stejně nic jiného nevnímala. I ty blbé pindy ohledně porodního plánu mi byly šumák.
Snazim se na to nemyslet…Musim rict, ze jedna pani kricela a nadavala tak, az to bylo divny a do ted to slysim…Proste hruuuuza ![]()
@PajaRada píše:
Snazim se na to nemyslet…Musim rict, ze jedna pani kricela a nadavala tak, az to bylo divny a do ted to slysim…Proste hruuuuza
Ale to na to mysli, ale pozitivně.
Já tedy taky řvala, až mě to překvapilo, ale to až po tom, co jsem se nechala přemluvit na oxitocyn
Do té doby to byla pohodička. Jenže oni v porodnici pospíchaj, tak člověka nenechají ani v klidu odrodit a dítě dorotovat. ![]()
Já rodila 42+4 podle nejpřesnějšího termínu, podle „oficiálního“ mě nechali do 41+6. Nakonec stejně vyvolávali, jinak bych asi byla těhotná ještě teď.
Tyjo, to uz muselo byt dlouhy. To doufam, ze nebudu prenaset :/