Císař ve 43 letech - co mě čeká?

Anonymní
5.1.14 19:09

Císař ve 43 letech-co mě čeká?

Ahoj holky, mám rodit, poprvé, vzhledem k věku,43 let, císařem. Mám z toho všeho obavy. Můžete mi prosím, kdo rodil císařem, popsat, co mě přesně čeká? Nebo poraďte, kde se dočtu víc? Pokud je tu někdo z Prahy, vybrali byste raději Apolináře nebo Podolí nebo jinde? Už několik let před těhotenstvím jsem měla velké obtíže s extrémně silným menstruačním krvácením, ačkoliv lékař nenašel důvod, jsem gynekolog. zdravá, regulovalo se to prášky (důvod mohl být hormonální nebo povolené pánevní dno atd.,nevím)-lékaři jsou u mě opatrní. Jak velkou roli to může hrát při porodu a po porodu? Má někdo zkušenost? Děkuji všem a promiňte mi anonym, mám tu známé a nemusí vše vědět :-)dík! :D :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1835
5.1.14 19:27

…já to mám za sebou již 2 x a teď mě to čeká zase, záleží, k jaké anestezii se přikloníš ty i doktoři.

Celková narkóza - uspí tě přímo na sále hned poté, co udělají přípravu na zákrok, připrav se na to, že budeš po této narkóze dost spavá, takže mimi uvidíš asi cca. 8-10 hodin po zákroku, někdo po této anestezii i zvrací

Spinál - vpichem k páteři ti vpraví anestetikum (nebolí to), takže nebudeš cítit dolní polovinu těla (já cítila jen od prsou k hlavě), lékaři před tebe uzmístí plentu, takže ze zákroku nevidíš nic, jen cítíš to, že ti manipulují s tělem - tedy ten okamžik, kdy jeden doktor rozevírá břicho a druhý vytahuje prcka ven, nebolí to, jen cítíš jakoby tlak :-), velké plus je to, že prcka vidíš hned, takže se zřejmě rozbrečíš jako u normálního porodu díky hormonům štěstí, pak probíhá ještě cca. 45 minut šití všech vrstev, také při vědomí, ale bez bolesti…, někdo si stěžuje, že mívá po této narkóze bolesti hlavy, já jí zvládla lépe než celkovou, ten pocit vidět mimčo hned byl k nezaplacení, pokud by jsi to špatně psychicky zvládala, může tě anesteziolog trochu více přispat

Jinak co se zákroků a následného hojení týká:

• možná ještě ten den (záležé v kolik pojedeš na sál), nejdéle druhý den tě zkusí postavit na nohy, bude se ti motat hlava, možná budeš mít pocit na zvracení, je to běžné, bolesti se bát nemusíš, budou ti pravidelně aplikovat něco proti
  • první den jsem strávila na jipu, další den mě překládali na normální pokoj, mimčo mi nosili na krmení, u obou mi trvalo cca. 3 dny, než jsem byla schopná se o ně sama postarat, hlavně z toho důvodu, že tě táhne ta jizva v podbřišku, necítíš svaly, člověk chodí trochu v předklonu a tahá vše zády, ta mě bolela v kříži asi cca. 10 dnů, ale nic tragického, co by se nedalo přežít
  • léky na bolest jsem potřebovala cca. 3 dny po zákroku, pak to šlo samo i bez nich
  • krvácení - očistky po porodu mi trvaly cca. 10 dnů, nebylo to tak hrozné
  • kojení - i po císaři se dá dobře rozkojit, záleží strašně moc na přístupu sester, nenech se odbýt :-)

Jinak co se místa týká, tak neporadím, nejsem pražská, ale švagrová rodila u Apolináře císařem v plné narkóze díky špatně postupujicímu porodu a nestěžovala si na nic

Příspěvek upraven 05.01.14 v 19:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.1.14 19:30

Jsi čerstvě těhotná? Protože pokud už jsi ve 14.tt, tak je na výběr porodnice pozdě. Jinak za mě pokud jde o plánovaného císaře, je to celkem fuk, jestli Apolinář, nebo Podolí. O plánovaném císaři u Apolináře viz můj porodní deníček https://www.emimino.cz/…-porod-9122/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.1.14 19:30

@CokeLady Tady mi někdo bere argumenty z pusy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
5.1.14 19:53

Já rodila první holku císařem a druhou přirozeně. císař je oproti normál porodu procházka růžovou zahradou…a to jsem si myslela, po císaři, jak to bylo hrozné. Ted říkám: NEBYLO. a měla jsem jen spinál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
5.1.14 20:15

Rodila jsem v Krči, měla jsem předem domluvenou lékařku, která mě rodila. Kvůli konci pánevnímu mi silně doporučila císaře, a to v celkové anestezii.
Vzhledem k tomu, že operace byla plánovaná, přijela jsem v 7.30 do porodnice (přála jsem si spát doma), lékařka udělala utz a sestra mě rovnou vzala na přípravu (cévkování, zavedení kanyly, ale taky papírování - lejstra tam snad dávají i lidem v komatu :), klystýr nebyl, dodržela jsem dvanáct hodin bez jídla a osm bez pití, holení nebylo, oholila jsem se doma) a pak jsem šla na sál. Anesteziolog se optal, jak se cítím, přiložil náhubek a pak mě probrali s tím, že jsem maminka. Malého mi přiložili hned na chodbě po cestě na JIPku, což mám teda v mlze. A pak mi ho donesli asi po šesti hodinách a pak ho nosili pravidelně na přikládání. Druhý den jsem šla na normální pokoj. Malého mi ještě den jen nosili a trvale mi ho dali na pokoj až třetí den. Byla jsem ráda. První dva dny jsem se nemohla moc hýbat a malého bych nebyla schopná obstarat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí