Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem 36+2, už hodně myslím na porod, hlavně proto, že si připadám jako vorvaň. Co vy, těšíte se, bojíte se?
Ahoj. Bojiim se!
Kazdou chvili ted rozhanim poslicky a desim se az to prijde doopravdy. Ale jinak se na to mrnatko uz silene tesim ![]()
Jsem v 38. tt a už bych brala konec
Vyloženě se nebojím, ikdyž jsem coby domněle neplodná naposlouchala historek z porodů až moc… spíš se těším, až jako ten vorvaň nebudu, budu zase moct spát na břiše (beru i 20 minut) a nebudu přemýšlet, zda tu věc, která mi právě spadla na zem, fakt potřebuju nebo ne
Nejvíc se bojím dlouhého přenášení, ikdyž dnes mají doktoři o hodně víc informací o miminu, než když jsem se měla narodit já…
Vorvaň, to je přesné. Rodila jsem 2.4., ten rok byla tuhá zima. Jediné, co jsem oblékla, byla manželova bunda, na rukávech mi nadbývalo alespoň 20 cm. Sehnout se k botám ![]()
Vydržať ![]()
@Sker píše:
Jsem v 38. tt a už bych brala konecVyloženě se nebojím, ikdyž jsem coby domněle neplodná naposlouchala historek z porodů až moc… spíš se těším, až jako ten vorvaň nebudu, budu zase moct spát na břiše (beru i 20 minut) a nebudu přemýšlet, zda tu věc, která mi právě spadla na zem, fakt potřebuju nebo ne
Nejvíc se bojím dlouhého přenášení, ikdyž dnes mají doktoři o hodně víc informací o miminu, než když jsem se měla narodit já…
No my taky byli neplodní, tedy v našem případě manžel
Tak jsme si osvojili holčičku a najednou se manželovi zbláznil pytlík anebo se jedná o neposkvrněné početí a za nedlouho budeme mít malého klučinu
Porodu se celkem nebojím, taky se těším, až přestanu být vorvaň a budu si moci zvolit polohu pro spánek.
Ahoj ![]()
Já jsem dnes 39+3tt. Chodím jak tučňák, 25kg nahoře, všechno oteklý, příšerný křížový bolesti, poslíčci snad stokrát denně a v noci desetkrát na záchod tak toho ani moc nenaspím. No, nemůžu se dočkat až bude malej konečně venku..
Jinak budeme mít Radímka
V rodině se vsadili, že to bude o víkendu tak uvidíme
Strach nemám, spíš obavu aby všechno proběhlo bez problémů
Jak to tak čtu a i pozoruju v okolí, každej druhej porod je teď císařem
Všem vám přeju klidnej zbytek těhotenství bez velkých bolestí, pohodovej porod a zdravý miminka ![]()
@Hr4sek22 Tak to už máš fakt za pár
Držím palce, ať vše dobře dopadne!
@barbarka77 No proste nastrih, siti, bolesti zad a hlavy vlivem zmeny teziste tela, vypadane vlasy, nemoznosti si drepnout nebo mit vubec sex. Proste rok se nedalo zit normalne, pak se to spravilo.
Ja jsem dnes 38+6 (TP 1.3.). mam pocit, ze asi ani neporodim, zadni poslicci, zadna hlenova zatka, na posledni kontrole stale uzavrena. tesim se, ale zaroven bojim porodu, kdyz clovek vlastne nevi, do ceho jde ![]()
@xxjaja Neboj, to se změní z hodiny na hodinu a už budeš mít mimouška u sebe ![]()
@kuratkol Hm, tak to nezávidím. Snad to u druhého bude lepší, musí
Ahoj, já jsem sice „teprve“ 34.tt, ale už se taky nemůžu dočkat našeho prvorozeňátka
Mám jen nějakých 10kg nahoře, takže jsem pohyblivá, ale co není může být. I když doufám, že už toho moc nenaberu ![]()