Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj ženy,
tak mám pocit že už ten náš dlouho očekávaný den přišel.?
Od rána mám křížové bolesti. Trvá to celý den, horká vana vůbec nic nezměnila, ani nepolevilo, ani nezesílilo.. Osobně si myslím, že to ono teda není, není to nic, co by se nedalo vydržet, za celej den jsem si na to už docela zvykla.
Je fakt, že ty bolesti byli nejprv tak po půl hodině, teď už sem na 10-5 minutách. Pořád to není pravidelný a z těch zad, to nikam jinam nejde, maličko do podbříšku, ale jen nepatrně.. Do porodnice se ještě určitě nechystám, na to mi je ještě moc dobře ![]()
Myslíte, že už to teda ono je?
@Rézulkaw Nevím, ale raději do porodnice dříve než později…Já jela v bolestech, které se opaklovaly sice po 5 minutách 2 hodiny, ale nebolelo to tak moc..pořád jsem říkala kámošce, která mě vezla, ať počká, že mě určitě poveze zpět, že to jsou poslíčky..no nebyly…po příjezdu do porodnice mě šupli na monitor a já měla kontrakce po 3 minutách…Příjem v 9, malej v 12:52 na světě ![]()
@Rézulkaw ja bych rekla, ze je to ono. Az budes mit pravidelne kontrakce nebo ti odtece voda, tak vyraz. Hodne stestí ![]()
Jestli se to zpravidelní, tak bych jela. Natočí ti monitor a řeknou, jestli poslíci nebo kontrakce. Zůstat doma, tak přecházím jak lev v kleci celá nervní
No uz se ti to rozjizdi. Asi bych si nachystala tasku ke dverim… ![]()
@Rézulkaw jo, ještě dodám, jak si psala, že to není nic, co by se nedalo vydržet, tak já ještě mezi kontrakcema volala s bráchou, že rodím a že pohoda..ano, ale jakmile mi praskli vodu, začalo peklíčko
Takže ten začátek ti nemusí přijít ani jako porod…já měla opravdu velké bolesti jen 2 hodiny…
Bycj jela. Navíc když rodíš nejspíš prvně
. Ať je vše v pořádku a mimi i ty zdravé ![]()
Jak píšou i holky, je lepší vyrazit směr porodnice.. hodně štěstíčka a krásný zážitek z porodu ![]()
No počkáme na tatínka až přijde v práce a uděláme si tedy pro jistotu výlet
Buď to projde, nebo si to aspoň nacvičíme pro příště ![]()
@Lo píše:
@Rézulkaw jo, ještě dodám, jak si psala, že to není nic, co by se nedalo vydržet, tak já ještě mezi kontrakcema volala s bráchou, že rodím a že pohoda..ano, ale jakmile mi praskli vodu, začalo peklíčkoTakže ten začátek ti nemusí přijít ani jako porod…já měla opravdu velké bolesti jen 2 hodiny…
@Mešuge a já říkala na začátku : V žádném případě nechci epidurál…v těch největších bolestech : Zavolejte anesteziologa, okamžitě chci epidurál
Ale na epidurál jsem si vzpomněla až v době, kdy jsem byla otevřená na 9
Takže bez ![]()
U porodu jsem měla manžela, nejprve jsme nechtěli, ale doporučuju vzát…manžel z toho byla tak hotovej, že brečel, když se malej narodil ![]()
@Lo píše:
@Mešuge a já říkala na začátku : V žádném případě nechci epidurál…v těch největších bolestech : Zavolejte anesteziologa, okamžitě chci epidurálAle na epidurál jsem si vzpomněla až v době, kdy jsem byla otevřená na 9
Takže bez
U porodu jsem měla manžela, nejprve jsme nechtěli, ale doporučuju vzát…manžel z toho byla tak hotovej, že brečel, když se malej narodil