Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
se musim smat jsi to napsala tak fajne
ja nemuzu moc rict za sebe mala ma tepr rok a pul..ale tebe chapu pri 4 detech ![]()
Úplně jsem se otřepala při představě pěti mikulášských besídek.
U nás bude Mikuláš letos poprvé - půjde na obecní „veselici“. A bude to bohatě stačit… Já tě chápu!
Nojo, Mikuláš není pro nás, ale pro děti, nás to těšit nemusí ![]()
He, he - me zas leze na nervy psani Jeziskovi. To se pise Jeziskovi doma, pak donese dopis od Jeziska z druziny, pak zase od rodicu… no a v kazdem je samozrejme neco jineho!!! ![]()
Ale jinak taky nemam rada zadne sarady, kde se musi pripravovat kostymi. Uplne nesnasim detske karnevaly a uz ted z nej mam husi kuzi, protoze opravdu nesnasim vymysleni a porizovani nejakych kostymu!
Taky nesnasim prilisne aktivity pro rodice s detmi, jako kolektivni zdobeni pernicku a pod…
Příspěvek upraven 28.11.13 v 14:49
…školkový mikuláš pro nás letos asi bude pasé, malej má neštovice ![]()
ale máme „naší“ mikulášskou partu, co vede náš známý-čert, a ten dorazí.
a na toho se těšíme, i malej, nějak se nebojí
![]()
Já mám zase trochu jiný problém. Nemůžu sehnat Mikuláše a spol., co by k nám zašli. Nejsou a nebudou. Jinak jo - mikulášská v kulturáku, v místní kavárně, určitě i ve školce. Je toho fakt moc.
Tak já nevím, ale moje dítě z toho má radost, u nás byli porvé až loni, to si ho přála, jinak jsem ji nechtěla strašit a dostávala jen balíček za okno, vesnická mikulášská, to je zábava, tam nemůže chybět, mikulášská ve školce a teď ve škole, to se jí líbí, tam nesmí chybět a jedeme na Mikulášskou jízdu teď v sobotu, je vypravován speciální parní vlak plný čertů a mikulášů, jede se do takové malé vesničky, pěšky lesem na zříceninu hradu, po cestě je v jeskyni peklo plné čertů a na hradě je celodenné program, dostávají tam balíčky od Mikuláše a buřty na opečení s čertama, je to bezva, takže nás čeká čertí týden a děti jsou nadšené, neslyšela jsem o žádném, co by si stěžovalo na množství balíčků.
Taky nesnáším Mikuláše, stejně tak jako halloweena a další kraviny. Vadí mi to hlavně proto, že si učitelky ve školce asi myslí že se rodiče nudí a vymýšlí pro nás úkoly typu kostýmy, dlabání dýní, nebo vybírání peněz na balíčky pro děcka, které pak vypadají tak, že je to samé kokino a čokoládka v takovém množství, že to pak děcka jedí ještě další měsíc…
@Gabika píše:
Fakt všetci ostatní nadšene vybehnú do obchodu, aby znovu mohli nakúpiť nejaké kostými?
Ne, někteří udělají kornoutky z červeného papíru a po dvou navlečou na gumu, k tomu špagát za tepláky, event. s rolničkou na konci, a nazdar (a zrovna toto je pro mě ještě ta nejmilejší část).
Ad sladkosti - no tak akorát jsme dojedli ty z Velikonoc, tak už je nejvyšší čas, ne
? (Loňské foto - to byly děti jen tři, ono je to tam celkem i vidět.)
Příspěvek upraven 28.11.13 v 15:04
@Gabika vnímám to úplně stejně. Kde jsou ty časy, kdy Mikuláš přišel jeden, 5.12. navečer a tím to haslo. A to převlíkání dětí do kostýmů čertů taky nemám ráda a nechápu to.
@Len-til-kah Z toho stolu mi spadla brada! ![]()
@sao Pravda, ty šílené sladkosti všude ![]()
Ono je to těžký se všem zavděčit…pokud ve školce/kulturáku/kroužku nic nebude, najdou se rodiče, co jim to bude vadit…Proč nic na Mikuláše nemáte??? Pokud něco zorganizují, zase to někomu nebude vhod…
Tak si holt vyber co a kde absolvujete a hotovo…ostatní vynechte…třeba bych šla s dětmi do kulturáku na společnou akci a vynechala akci v kroužku…nebo jděte do školky a ostatní vypustit…
My mikulase neslavime. Celkove ten „svatek“ nemusim. Odmitam strasit deti a hory levnych hnedych nahrazek cokolady me nelakaji
za oknem akorat pristane balicek, kde je knizka a kvalitni susenky bud ze zdrave vyzivy nebo neco podobneho. Babicka to vi a respektuje. Naopak je rada, ze nemusi nic vymyslet
jo a do skolky nechodi kdyz maji mikulase
@Len-til-kah píše:
Ne, někteří udělají kornoutky z červeného papíru a po dvou navlečou na gumu, k tomu špagát za tepláky, event. s rolničkou na konci, a nazdar (a zrovna toto je pro mě ještě ta nejmilejší část).Ad sladkosti - no tak akorát jsme dojedli ty z Velikonoc, tak už je nejvyšší čas, ne
Příspěvek upraven 28.11.13 v 15:04? (Loňské foto - to byly děti jen tři, ono je to tam celkem i vidět.)
ty vogo
![]()
Už je to tu, už ZASE sa na nás valí horda Mikulášov!
Ja ten sviatok začínam pomaly neznášať, možno je to tým, že mám 4 deti, tak je to každorožné šialenstvo, a ešte potrvá, než z neho vyrastú všetky deti.
Minulý rok sme mali Mikuláša snáď 5×. Mikuláš doma, Mikuláš v škôlke, Mikulášska akcia v krúžkoch, Mikuláš so staršími na fotbale, Mikuláš u babičky (a možno som na nejakého ešte zabudla…)
Deťom už z toho šla hlava kolem, najstarší i druhý syn si už skoro ťukali na čelo, a nechápali, prečo dostali od Mikuláša toľko balíčkov, keď Mikuláš je len jeden (oni všetci ešte na Mikuláša veria, a ani toto rozmnoženie Mikulášov im nedocvaklo). No a dnes si čítam mail zo škôlky, že hurá, je tu Mikuláš, a oblečte deti ako čertov. Preboha prečo? Prečo zase nejaké kostýmy, to fakt lezie na nervy len mne? Fakt všetci ostatní nadšene vybehnú do obchodu, aby znovu mohli nakúpiť nejaké kostýmy?
No nič, potrebovala som si posťažovať… Čo vy ostatní? Nadšene vítate každú mikulášsku partu?
Příspěvek upraven 28.11.13 v 15:04