Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, zítra se mám registrovat do porodnice a dneska jsem našla na stránkách že 20.3 - 2.4. 2023 malují porodní sály a 6N. Já mám TP 4.4. Chtěla jsem rodit v Krči ale teď vůbec nevím jestli to risknout nebo se zaregistrovat jinam. Ani upřímně nevím takle na rychlo kam. Byla jste některá ve stejné situaci?
Zaregistrovat se můžeš kamkoliv, stejně nakonec pojedeš tam, kam to stihneš
Nebo která porodnice bude k dispozici.
@Ellis95 Jo byla sem ve stejné situaci. Byla jsem autamaticky zaregistrovaná do Podolí a v mém termínu měli malovat. Doktor mi normálně řekl že když to na mě přijde mám si zavolat rychlou a ta tě odveze do porodnice kde mají volno ale já přenášela takže jsem rodila v Podolí třetí den co otevřeli po malování. Nenervuj se, ani nemusíš rodit v tom termínu, normálně se tam zaregistruj
Kdybych to vedela takhle dopredu, spis bych se rovnou zaregistrovala jinam. Jinak, kdyz tva porodnice z nejakyho duvodu nebude v provozu, zavolas na 155 a zeptas se, kde zrovna prijimaji, az to na tebe prijde.
Chodila jsem na kontroly do porodnice kde jsem chtěla rodit. Když sem tam přijela, že rodím tak neměli místo a nevypadalo to, že brzy někdo porodi tak sme museli jet stejně jinam. Někde porodis. Na ulici tě nenechají.
A rodis poprvé?? Pokud jo, je dost možné že budeš přenášet..a taky někdy otevřou dřív že to stihnou vymalovat dřív (mne se to tak stalo )…tak bych to asi riskla no…
@Ellis95 úplně stejné jsem to měla já. V den termínu porodu nemocnice Sokolov uzavřená. Bála jsem se co bude, řekli že kdyžtak ať zavolám rychlou, že mě odvezou Cheb nebo Vary. Naštěstí jsem přenášela a nakonec šla 10dni po termínu na vyvolání. Neměla sem žádný kontrakce a nic. Tak mi pichly vodu že se to rozjede, no a nakonec po tom píchnutí 48minut a byl malej mezi námi. Takže překotný porod. Ale týden nervy, co když to na mě přijde atd…
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.