Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Moc bych poprosila o aktuální tip, kde jste v Praze byly spokojené s císařským řezem ![]()
Dcerka přišla na svět v Motole 2019 bohužel na sále není možná přítomnost manžela, teď bych ho měla u sebe ráda.
Bohužel jsme neřidici, hodně tedy dám na dostupnost.
Favoritem je Podolí, ale budu moc ráda za zkušenosti s Bulovkou, nebo Apolinářem.
Děkuju moc ![]()
@Janita3 píše:
Moc bych poprosila o aktuální tip, kde jste v Praze byly spokojené s císařským řezem![]()
Dcerka přišla na svět v Motole 2019 bohužel na sále není možná přítomnost manžela, teď bych ho měla u sebe ráda.
Favoritem je Podolí, ale budu moc ráda za zkušenosti s Bulovkou, nebo Apolinářem.
Bohužel jsme neřidici, hodně tedy dám na dostupnost.
Děkuju moc
Já jsem měla sekci v Podolí, plánovanou. Před 3 lety. Nemám si na co stěžovat. Partner na sále byl, šel měřit, vážit, fotit. Za mě profesionální práce, i na šestinedělí. Jedna sestra teda nic moc, ale ostatní to vyvážily. Pokoje nově udělané - standard pro dva - s umyvadlem, přebalovákem, zabudovanou vanou pro miminko, sociální zázemí pro matky vždy samostatně pro 2 pokoje. Jsem teda nenáročný pacient, to musím říct, nikdy jsem si do nemocnic nechodila lehat jako do hotelu, ale za mě v pohodě.
Bulovku znám z jiných oddělení - hospitalizace, a to bych nebrala. Apolinář, tam mám dobré zkušenosti s revizí, problémy po ní atd. Na profi a úroveň si nemůžu stěžovat, ale prostředí mi přijde lepší v Podolí.
@Mutlice Obrovsky děkuji za hezké info
Také si myslím že jsem úplně nenáročný pacient, vždycky pro mě byl tedy nejvíc důležitý přístup personálu.
Taky jsme byly Motole na pokoji po dvou vždy se snažili dát k sobě jednu zkušenou a jednu prvorodičku.
Můžu se ještě zeptat, na to sociálním zázemí? Je v podstatě „součástí“ pokoje, tedy průchozí pro dva pokoje?
Někde jsem četla, že to je nešťastně řešené někde mimo, až na chodbách. To si trošku hůře dovedu představit ![]()
Já měla plánovanou na Vinohradech, sice už rok 2016, ale spokojenost maximální
nikdy nezapomenu na přístup anestezioložky, úplně úžasná ženská, ačkoli byla sekce plánovaná, byla jsem strašně vyklepana a vystresovana, doktorka mě krásně uklidnila, povídala si se mnou dokud jsem neodpadla, když mě vedla na sál, držela mě za ruku a uklidňovala, ať nebrečím, že vše bude dobré a že celou dobu bude se mnou. Byla takovým mým andělem, úplně neskutečná
pak i na šestinedělí všichni skvělí, byl to vážně pobyt za odměnu ![]()
@Janita3 píše:
@Mutlice Obrovsky děkuji za hezké infoTaké si myslím že jsem úplně nenáročný pacient, vždycky pro mě byl tedy nejvíc důležitý přístup personálu.
Taky jsme byly Motole na pokoji po dvou vždy se snažili dát k sobě jednu zkušenou a jednu prvorodičku.
Můžu se ještě zeptat, na to sociálním zázemí? Je v podstatě „součástí“ pokoje, tedy průchozí pro dva pokoje?
Někde jsem četla, že to je nešťastně řešené někde mimo, až na chodbách. To si trošku hůře dovedu představit
Je to pro dva pokoje průchozí, ale samozřejmě se to zamyká vždy z obou stran. Takže, když jsi na WC nebo ve sprše, nikdo jiný tam nevleze. A je to pro čtyři maminky. Není to nikde na chodbě, že bys pochodovala v županu… Vstaneš, ujdeš dva metry a zamkneš se. (na chodbě to bylo před rekonstrukcí, ta to oddělení šestinedělí fakt hodně zlepšila). Jinak odbornost v Podolí, to myslím je špička. Já měla plánovaný SC z indikace na mé straně, aniž bych byla nějak VIP, něčí známá atd, vyhradili na mě „spešl“ operatéra, kvůli danému problému, nechci blíž specifikovat. Jedna dětská sestra na šestinedělí byla hodně nepříjemná, zbytek moc fajn. Navíc syn byl dráždivé mimino, hrozně řval, fakt pořád. Rušil ostatní. Vždycky se nějak snažili pomoct. Za mě fakt OK.
PS - když čtu příspěvek Kattynky výše, vzpomněla jsem si ještě na jednu věc, kterou jim musím dát k dobru. Ačkoliv tam sekaj SC jak Baťa cvičky, tak já jsem měla v papírech, že trpím na migrény po spinálu, punkci atd. Anestezioložka fakt dlouho hledala řešení s porodníkem, on pak teda prosadil spinál, zas kvůli malému, že to je lepší než celková narkóza. Anestezioložka pak se mnou jela na JIP a všechny sestry instruovala, co a jak, a za mnou pak ještě za těch pár dní dvakrát přišla na šestinedělí, jestli je mi dobře!!! na to jsem úplně zapomněla, za mě ![]()
@Mutlice Děkuji, děkuji jsi skvělá
Mám jen utvrzeno a vybráno
Právě jsem měla strach z toho sociálního zázemí. Docela mi dalo zabrat dát se po císaři do kupy a vůbec nečekám že by ten druhý byl nějak lepší ![]()
Jinak v Motole to mají řešené naprosto stejně, ale opravdu hooodně retro všechno, dveře vržou, jako blázen a leckde nejdou dovřít. To tedy na oddělení rizikového těhotenství, ale na šestinedělí to moc rozdíl nebyl. Opravdu nejsem náročná a tohle byla maličkost, hlavně, že bylo zázemí právě hned „na pokoji“.
Ještě jednou moc děkuji za recenzi, zítra 14+0tt. to tam musím odklepnout ![]()
@Kattynka000 Děkuji moc, právě ty Vinohrady už mám docela z ruky ![]()
Jak já tě chápu, také jsem měla anestezioložku anděla
Kdyby nebylo jí, určitě jsem na sále odpadla. Měla jsem spinální anestezii, ale v půlce šití se mi udělalo obrovsky zle. Anestezioložka mě hladila, dávala obklady, pořád na mě mluvila, jen kvůli ní bych tam rodila znovu ![]()
Byla opravdu tak milá, naprosto na správném místě, práci dělá s láskou. Taky jsem byla úplně dojatá, že se za námi přišla podívat na JIPku.
Ju a nebýt jí, nemáme žádné fotky s malou ze sálu, vzala manželovi mobil a fotila.
@Janita3 píše:
@Mutlice Děkuji, děkuji jsi skvěláMám jen utvrzeno a vybráno
Právě jsem měla strach z toho sociálního zázemí. Docela mi dalo zabrat dát se po císaři do kupy a vůbec nečekám že by ten druhý byl nějak lepší
Jinak v Motole to mají řešené naprosto stejně, ale opravdu hooodně retro všechno, dveře vržou, jako blázen a leckde nejdou dovřít. To tedy na oddělení rizikového těhotenství, ale na šestinedělí to moc rozdíl nebyl. Opravdu nejsem náročná a tohle byla maličkost, hlavně, že bylo zázemí právě hned „na pokoji“.Ještě jednou moc děkuji za recenzi, zítra 14+0tt. to tam musím odklepnout
Není za co. Doufám, že tam tedy není více různých oddělení šestinedělí
ale myslím, že ne, je to tam prostě po rekonstrukci. Kamarádka tam rodila 2010 a 2016 a to bylo ještě dost hrozné, co se týká sociálek atd. Ale já už byla v tom zrekonstruovaném, a nic tam nechybělo. Tak hodně štěstí a zdraví tobě i miminku hlavně! ![]()
Take jsem byla spokojena v Podoli, rodila jsem tam akutní sekci 2018 a plánovanou sekci 2020, mezitím proběhla rekonstrukce a je to tam opravdu komfortní.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.