Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, máte zkušenosti s horní uzdičkou. Naše malá 2 roky ji má, ale zasahuje jí hodně dolů až mezi zoubky. Má je menší, rostou jí i hodně pomalu a vypadá to, že budou od sebe, což u prvních zoubků nemusí být problém. Ale jde mi o to, jestli to raději řešit už teď a nebo až v předšolním věku jak radí zubař.
Ahoj, dcera to má taky, taky zoubky malinko od sebe, zubař říkal, že teď to nevadí, a bude se to řešit, až jí vypadnou mléčný, nějak že se to ufikne..
Já myslela, že všichni mají mléčný jedničky s mezerou
, jinak syn jí měl dlouhou, chtěla mu to stříhat a on mezitím padnul na stůl tak neštastně, že si jí utrhl ![]()
A má to taky až dole na zoubkách? Prý se dělá dneska i laserem, ale asi zlatě svatě jeden řez.
@Allons-y píše:
Já myslela, že všichni mají mléčný jedničky s mezerou, jinak syn jí měl dlouhou, chtěla mu to stříhat a on mezitím padnul na stůl tak neštastně, že si jí utrhl
Dcera má úžasnýho zubaře, takže mu věřím, a fakt to nechám až jí vypadnou mléčný.. ![]()
Já taky zubaři věřím, ale kamarádky mají řeči, že si to pak budeme prý vyčítat.
@Allons-y nase mala nema mezeru vubec, pokusim se nekde vyhrabat foto kde se zubi ale tu uzdicku ma taky. Zubarka to zatim neresi. Lepsi jsem nenasla :/
Ja tedy jako dite mela uzdicku dole a tu mi odrizli az nekdy po 10 roce. Nahore to nebylo tak vazne a i kdyz o tom take premysleli, nakonec to nechali. Takze pokud zubar radi pockat, ja bych pockala. Zubar nejlepe vi, jak moc je nutne s tim neco delat.
@RadkaOR řešila jsem to se 2 zubaři (můj a synův) 2 pediatrama (synova + zastupující) a všichni se shodli, že se to řeší, až vypadají mléčné zuby, dřív ne.
Tak dej na zubaře. A jak moc to má? Ella to má asi doprostřed zoubků, takže jí to v ničem nevadí, vidět je to jen trošku zblízka, a to mě nevadí. Já bych jí teď s tím zákrokem netrápila
Elli má jen šmiknutou tu pod jazykem, ale to je jiné..
My máme jít v lednu k zubaři tak to nechám asi až tam a poradím se.
Ahoj, mě tu horní uzdičku uřízla zubařka až v 25-nic to není, dělá se to laserem. Já bych počkala až narostou stálé zoubky.
@marcellia píše:
Tak dej na zubaře. A jak moc to má? Ella to má asi doprostřed zoubků, takže jí to v ničem nevadí, vidět je to jen trošku zblízka, a to mě nevadí. Já bych jí teď s tím zákrokem netrápilaElli má jen šmiknutou tu pod jazykem, ale to je jiné..
@Janichka
aha, já si nikoho bez mezery nepamatuju
(ale druhý zuby měli všichni normálně)