Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Spodní nebo horní?
Já jsme byla s dcerou když měla asi 14 dní, pusu ji otevřeli špachtlí, udělalo se šmik a trošku krve a šly sme. Úplně v pohodě.
Ty jo…vůbec jsem netušila, ze se to dělá u takových miminek. Mi uzdicku strihali ve skolce. Jen pro zajímavost, proč se to dělá u takových miminek, co se tim resi?
@Anonymní píše: Více
Dceri ji šmikal nas ORL lekar, ja ji mela na kline a pridrzela ji ruce, sestricka asistovala taky a hlavne, bylo to opravdu rychly!
Neboj…
@Dn0712 píše: Více
Naše malá měla spodní přirostlou a špatně se prisavala na kojení.
@JancaS84 aha, ja si prave rikala, jak se na to prijde u takoveho mimca ![]()
No mně to řekla pediatrička, že jí má krátkou, ale jí pije, že by mohla mít potíže s mluvením ale už umí máma táta tak nevím jestli dělám dobře mám z toho nervy
Jako dítě jsem měla obě uzdičky, tak do takových cca 6 let? Zmizelo samo, žádné potíže jsem neměla.
My byli na střihnutí s dcerou které byly 3 týdny. Špatně sála a o kojení bychom přišli. Nehledě na další problémy které by zřejmě nastaly, měla to celkem dost stažené. Uzdičku jsem odhalila sama a laktační mi to potvrdila. Střihnutí bylo velmi rychlé, dcera ležela na vyšetřovacím stole, já ji pomáhala držet. Doktorka ji dala dva prsty pod jazýček a rychle střihla. Byla kapka krve. Já ji pak mohla kojením uklidnit.za chvíli o ničem nevěděla. Do týdne se plně rozkojila ![]()
Ahoj, synovi stříhali spodní uzdičku, když mu bylo asi 10 dní, rychle to šmikli, troška krve, ale prso to záchránilo
a pak už nevěděl nic, určitě je lepší s ním jít co nejdřív, i kvůli kojení a že si nebude nic pamatovat ![]()
@Sisi_Petrhen my jdeme právě později, bála jsem se dřív a doufala, že se to spraví samo ![]()
Samo se to nespravi.
Myslím, že jsi vyděšená úplně zbytečně. Je to fakt rychlý a jednoduchý zákrok.
Třeba takový propláchnutí očních kanálků co jsme absolvovala s dítětem byly daleko horší.
Takových zákroků ještě bude. Teda přála bych aby nebylo.
To nezmizí, fakt je to zákrok na pár sekund, nejhorší je jakoby držet to miminko a pláč no. Ale oni to dělají běžně. A fakt syn se pak hned nakojil a pak už bylo dobře. A cítíla jsem i lepší přisátí ihned po tom.
@JancaS84 taky jsme byli na kanálcích ale byla malá teď už má skoro rok takže si to pamatovat bude
@Sisi_Petrhen mně řekli že se to dělá během přisátí nebo flašky a já si to nedovedu představit když má zuby a já jsem zkoušela pusu otevřít během kojení a to se okamžitě pustí nevím jak to budou dělat, no bojím se.. snad dělám dobře, připadám si jako maminky co nechtějí dávat náušnice
Doktorka mi řekla že se stříhá tak že se přiloží dítě k prsu, ale nedovedu si představit jak se tam dostane když je dítě přisáté a mám trauma z celého zákroku, bojím se.. může mě někdo uklidnit jak jste to měli jak moc to bolelo krvácelo, omezení v jídle?