Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
sice kopie mám, ale používám je spíš výjimečně. Nosila jsi zprávy obvodnímu? Jinak bych se z toho rozhodně nehroutila, o nic nejde.
Pokud to nepotřebuješ dát dalšímu doktorovi tak je ti to víceméně k ničemu.
Nosila tu složku někam ven? Pokud ne, těžko se k ní dostane někdo jiný. A i kdyby - ač by mě netěšilo, kdyby se moje lékařská dokumentace někde povalovala, povětšinou by bylo lidem úplně buřt, jaké léky mi doktor předepsal. Pokud ty papíry chceš, můžeš poprosit lékaře o opis, v dnešní době už je všecko v databázi.
Já to nevyhazuji, ale reálně se k tomu nemám důvod vracet.
Pokud potřebuji vyhodit kopii lékařské zprávy, tak ji skartuji
@Evkad píše: Více
já trhám, o to tu ale nejde, ne. Ztratila to.
Sama musíš vědět, jestli to potřebuješ.
Jestli ne a originály má OL, tak o nic moc nejde.
Blbě je, ze jsou tam tvé citlivé údaje.
Ja takto divně založila očkovací průkaz, najednou není
a to ho občas potřebuji. A tohle mě štve.
Mam taky složku s kopiemi, ale u mne ty zpravy chtějí vidět i jiní doktoři.
Ja teda schovavam akorat to, co musim nekde odevzdávat dal. Kdyz je nejaka zprava pro praktika, žádanka apod. Jinak je to víceméně k prdu. Mas to akorat proto, abys vedela co ti je a pokyny jak se mas léčit. Ale 99% zprav jsem nikdy k ničemu dalšímu nepotřebovala. A v nemocnici kde to vystavili mají všechny zprávy v počítači, kdyby něco.
Kdybys ty zprávy potřebovala tak by jednak měl mít kopii obvodak a jednak by neměl být problém si to vyžádat tam kde si byla ošetřena..takže např. V nemocnici kde tě operovali…zdravotní dokumentace se archivuje celkem dlouhodobě.
Jestli je nepotrebujes, tak noc neres. Pokuj jsi je omylem hodila do bezneho odpadu, tak sance, ze to nekdo vyhrabe v pouzitelnem stavu, je mala. Nezalozila jsi je omylem k necemu jinemu? To se vetsinou povede me.
Jinak ja jsem sysel tak mam vetsinu papiru nekde doma v krabicich, pokud vyhazuji neco citliveho, tak trham.
Ahoj holky,
nechápu jak a proč, ale ztratila jsem celou složku, kde jsem měla svoje lékařské kopie od doktorů. Bylo tam asi 5 papíru od lékařky a pak nějaké papíry z operace z minulého roku. Nechápu jak se to mohlo stát, vůbec si nepamatuju, kde jsem to mohla vrazit a vyhodit už vůbec. Co mam prosím dělat? Je to důležité takove papíry? Mam strach, ze jsem tu složku nechtěně vyhodila a někdo ty osobní informace využije. Bydlím jinak s přítelem a on mi na to nesahal. Nechápu to.
Co prosim dělat v takovém případě? Necháváte se kopie nebo je vyhazujete? Moc děkuji