Uzdičky v puse u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.11.22 21:00

Uzdicky v puse u miminka

Dobrý večer, miminko 9 měsíců od malinka špatně jí a pije. Po porodu byl hodně spavy, nechtěl pit atd. vzali nám to kojení..přešli jsme na UM od 2-4mesice to bylo supr..a od 5 měsíce zase problém nechtěl (zdrejme zuby) no furt něco…teď je mu 9 měsíců a tekutiny úplně nejsou jeho parketa. Přemýšlím zda by nebylo dobré ho vzít na ORL? Nebo je lepší zubař? Tam jdeme až v lednu. Možná to není uzdickama já nevím..ale asi by mi uklidnilo kdyby mi někdo řekl, že pusou to není, že je zdraví a prostě jen není,, na vodu", čaje atd..dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
92
9.11.22 21:56

Uzdičku řešil u nás zubař. My jsme měli pomerně velký problém, upozornil nás na to už pediatr v porodnici. Nakonec ji v porodnici střihli, ale málo. Poté nás opět upozornil už náš pediatr. Tak už jsem malého pro jistotu objednala k zubaři, který se na uzdičky specializuje, a tak snad na podruhé už je šmiklá pořádně, aspoň zatím pediatr už nic neříkal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
9.11.22 21:59
@Konhuta píše:
Uzdičku řešil u nás zubař. My jsme měli pomerně velký problém, upozornil nás na to už pediatr v porodnici. Nakonec ji v porodnici střihli, ale málo. Poté nás opět upozornil už náš pediatr. Tak už jsem malého pro jistotu objednala k zubaři, který se na uzdičky specializuje, a tak snad na podruhé už je šmiklá pořádně, aspoň zatím pediatr už nic neříkal :mrgreen:

Prosím-je to věc z dnešní doby nebo par let zpět? U nas (22mesicu) je problém vrchní uzdicka-má ji mezi předními zuby a zubař říkal, ze se to dnes řeší až cca 10-12let až vyrostou stálé zuby a dítě spolupracuje. Ze se to dnes již nestriha ale “seskrabava” a ze je možné, ze jak bude růst, tak se to spraví samo. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
9.11.22 22:06

Malému je cca 7měsiců, doktor použil nůžky byla jsem u toho, také mi tvrdili, že se to může srovnat, ale já nechtěla čekat, jestli mi dítě bude mluvit (manžel kvůli tomu nemluvil do 3 let). Nechtěla jsem aby si to navíc pamatoval. Malý spolupracoval ukázkově, ani nebrečel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
9.11.22 22:08

První stříhaní proběhlo v porodnici 3. den po narození, druhé do 1 měsíce tento rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.22 22:19

@Konhuta dolní uzdičku nebo horní? Zubař tey ke kterému normálně dochazite? dekuji

• Citovat
  • Upravit
92
9.11.22 22:24

Stříhaly se obě, byl problém s kojením. Stříhal nám je dětský zubař a až bude mít malý zuby, bude k němu chodit. Doporučení jsem dostala od své zubařky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
10.11.22 06:27
@Konhuta píše:
Stříhaly se obě, byl problém s kojením. Stříhal nám je dětský zubař a až bude mít malý zuby, bude k němu chodit. Doporučení jsem dostala od své zubařky.

Tak u nas je to zrejme jen estetická..mluví, v pořádku sál z prsu i lahve..tak asi proto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1356
5.12.22 20:10

Odstranění podjazykové uzdičky Praha

Dobrý večer, prosím nemáte typ n někoho v Praze, kdo se zaměřuje na ty uzdičky a ideálně je v případě potřeby i odstraňuje? Tu podjazykovou. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
5.12.22 20:13
@LP4 píše:
Dobrý večer, prosím nemáte typ n někoho v Praze, kdo se zaměřuje na ty uzdičky a ideálně je v případě potřeby i odstraňuje? Tu podjazykovou. Děkuji.

To by vam meli smiknout na jakemkoliv ORL, staci jen vybrat nejakeho slusneho lekare.
Dceri to takhle prave smikli a byla to velka rychlovka. Nastesti. I se to dobre hoji.
Co mela u prednich zubu, tam ji to delal a zasil normalne jeji zubar..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1356
5.12.22 20:14

@marcellia a kde prosím? Já psala na několik ORL a napsali mi že to nedelaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
5.12.22 20:16
@LP4 píše:
@marcellia a kde prosím? Já psala na několik ORL a napsali mi že to nedelaji

Faaakt? Aha :think:,no my jsme z Liberce, a udelal ji to doktor, ke kteremu prave chodi od miminka, pichal ji usi a i tu uzdicku, sam to navrhnul a hned smiknul..takze bohuzel Prahu ti neporadim, promin :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
5.12.22 20:17

Ale prekvapuje me, ze jsi zatim u nikoho nepochodila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1356
5.12.22 20:18

@marcellia ještě chvíli a vemu ho klidně i do Liberce :cert: Jako od malá fnukam že blbě pije..a v 10 měsících jdu za Dr a říkám že jsem četla o uzdickach…a jeee on ji má kratší…jako nerada bych aby později třeba musel do narkozy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4049
5.12.22 20:23
@LP4 píše:
@marcellia ještě chvíli a vemu ho klidně i do Liberce :cert: Jako od malá fnukam že blbě pije..a v 10 měsících jdu za Dr a říkám že jsem četla o uzdickach…a jeee on ji má kratší…jako nerada bych aby později třeba musel do narkozy

Urcite cim driv, tim lip. A jak rikam, hoji se to pekne, dcera za chvili o nicem ani nevedela. Tusim, ze mela kolem 8.- 9.mesice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí