Fontanela - tlak

Anonymní
8.11.22 11:41

Fontanela - tlak

Ahoj, jdu si pro radu zkušených mamin.
Odloupla jsem nehtem u kojení měsíčního miminka pár šupinek z hlavy (seborea) a myslela jsem si, že mimo fontanelu, té se vyhýbám.
Ale pak jsem zjistila, že na dvou místech jsem odloupla přímo nad tím měkkým místem. V tu chvíli se měkké nezdálo, nemívá to totiž ani propadlé. Nemohl malé ten tlak ublížit? Mám z toho teď nervy na pochodu :( díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1724
8.11.22 11:49

Neblázni! Netrpis úzkostmi? To jsi ty šupinky odlupovala kladivem?

Fakt v klidu buď. Já se považuji za úzkostlivou maminu, ale ty mě zřejmě i truimfnes ;) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.22 11:58

@Giovanna1 Nečekala bych to před porodem, ale asi jsem :( měla jsem na začátku strach ji i vzít pořádně do ruky ať jí neublížím. Teď už se to zlepšilo ale ta fontanela mě vyděsila. Vyhýbám se tomu místu a pak tohle :/ ono člověk když to loupe ty šupinky tak nějaký tlak vyvine.

Nevím, jak moc je ta hlavička uvnitř chráněná :(

• Citovat
  • Upravit
35677
8.11.22 12:00

Nic se nestane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
8.11.22 14:41
@Anonymní píše:
@Giovanna1 Nečekala bych to před porodem, ale asi jsem :( měla jsem na začátku strach ji i vzít pořádně do ruky ať jí neublížím. Teď už se to zlepšilo ale ta fontanela mě vyděsila. Vyhýbám se tomu místu a pak tohle :/ ono člověk když to loupe ty šupinky tak nějaký tlak vyvine.Nevím, jak moc je ta hlavička uvnitř chráněná :(

Já jsem na tom byla podobně. Taky jsem měla strach, že miminku ublížím. I teď mívám občas takové záchvaty :lol: Chápu tě. Zkus se prostě víc hodit do pohody, nebo se z toho zblázníš. Takovych případů, kdy se něco stane a budeš mít strach o mimi, bude ještě víc.. ;) Můžeš využít i psychologa, kdybys měla pocit, že ti to přerůstá přes hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
8.11.22 17:06

Bud v klidu, ja se taky bala. Zrovna na te fontanele se mu to delalo jak na potvoru nejvic a mel to tam jak prilepene. Ja jsem teda vycesavala hrebinkem. Rozhodne jsi mu neublizila, to by plakal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí