Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Neblázni! Netrpis úzkostmi? To jsi ty šupinky odlupovala kladivem?
Fakt v klidu buď. Já se považuji za úzkostlivou maminu, ale ty mě zřejmě i truimfnes
![]()
@Giovanna1 Nečekala bych to před porodem, ale asi jsem
měla jsem na začátku strach ji i vzít pořádně do ruky ať jí neublížím. Teď už se to zlepšilo ale ta fontanela mě vyděsila. Vyhýbám se tomu místu a pak tohle :/ ono člověk když to loupe ty šupinky tak nějaký tlak vyvine.
Nevím, jak moc je ta hlavička uvnitř chráněná ![]()
@Anonymní píše:
@Giovanna1 Nečekala bych to před porodem, ale asi jsemměla jsem na začátku strach ji i vzít pořádně do ruky ať jí neublížím. Teď už se to zlepšilo ale ta fontanela mě vyděsila. Vyhýbám se tomu místu a pak tohle :/ ono člověk když to loupe ty šupinky tak nějaký tlak vyvine.Nevím, jak moc je ta hlavička uvnitř chráněná
Já jsem na tom byla podobně. Taky jsem měla strach, že miminku ublížím. I teď mívám občas takové záchvaty
Chápu tě. Zkus se prostě víc hodit do pohody, nebo se z toho zblázníš. Takovych případů, kdy se něco stane a budeš mít strach o mimi, bude ještě víc..
Můžeš využít i psychologa, kdybys měla pocit, že ti to přerůstá přes hlavu…
Bud v klidu, ja se taky bala. Zrovna na te fontanele se mu to delalo jak na potvoru nejvic a mel to tam jak prilepene. Ja jsem teda vycesavala hrebinkem. Rozhodne jsi mu neublizila, to by plakal.
Ahoj, jdu si pro radu zkušených mamin.
díky
Odloupla jsem nehtem u kojení měsíčního miminka pár šupinek z hlavy (seborea) a myslela jsem si, že mimo fontanelu, té se vyhýbám.
Ale pak jsem zjistila, že na dvou místech jsem odloupla přímo nad tím měkkým místem. V tu chvíli se měkké nezdálo, nemívá to totiž ani propadlé. Nemohl malé ten tlak ublížit? Mám z toho teď nervy na pochodu