Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
Potřebujeme autosedačku, která je co nejvíc úzká, aby se nám dozadu do auta vešli ještě dva dospělí. Bude to jen záloha na občasné použití a krátké cesty, čili ostatní parametry, jako první místo v crash testech, nejsou tak důležité. Bohužel najít sedačku podle tohoto měřítka je dřina, tak prosím poraďte ![]()
Chicco Key 1, nebo Römer Eclipse, ty mají 43 cm, tak vyzkoušejte tyhle
Chicco key 1 právě máme, s isofixem
. Takže nic užšího není
?
no to už asi nic užšího nenajdete, a když tak to bude opravdu centimetr, uvědomte si, že v sedačce 9-18 bude dítě cca 9 měsíců až 4 roky a moje dcera 4 letá, 18kg má šíři v ramenou( nahatá) 30 cm, když k tomu připočtete nějaký centimetr oblečení, a minimálně 5 cm sedačky na každé straně, tak se ani na nižší hodnotu nemůžete dostat- resp. pak byste tam nedostala to dítě
meli jsme kiddy infinity pro a byla teda uzka dost,ale taky nepohodlna a misto pasu ma pult,ktery maloktere dite snese..nase teda rozhodne ne…
Ela
Obnovuji diskuzi se stejným dotazem, prcek má něco kolem 14kg, plánujeme do budoucna další, teď máme do 18kg, budeme ji dávat pryč, přestává se mi zdát bezpečná. Zkrátka a dobře budeme kupovat novou, otázka tedy od 9 - 25, nebo od 9 do 36??? S ohledem na cenu nebo značku spíš chci vědět která z hlediska váhového limitu je bezpečnější, praktičtější,…? Díííííkyyyyyyyyyy
…edit… aha, ted koukám, že jsem to napsala do špatné diskuze… tak nic :-/ ![]()
Šla bych do té 15-36 od letoška se nemají označovat váhou ale délkou dítěte takže bych to 1 kg neřešila
Šla bych do té 15–36 od letoška se nemají označovat váhou ale délkou dítěte takže bych to 1 kg neřešila
@steeve dobrý den, uvažujeme o této autosedačce, máme tři děti (8 let, 4 roky a 9 měsíců) a Octavii 1, nejmladší už začíná vyčuhovat z vajíčka (máme xlander). Je drobná, ale i tak se bojím pohodlnosti. Byla bych ráda, kdyby jí do těch cca 4 let vydržela. Doporučil byste ji? Nejstarší zatím stále jezdí v autosedačce, je drobek cca 120cm, ale případně by mohl na podsedák mezi holky, kdyby se sedačka nevešla. Díky moc ![]()
@tutinka nepíšete jakou sedačku, a nemůžu posoudit jak velké bude vaše dítě za 3 roky, takže nevím jestli se tam vejde
@steeve pardon
Zmiňujete tu Romer Eclipse, vcelku se nám zamlouvá. Jasně, že ani já netuším, jak velká dcera bude, ale předpokládám dle předchozích dvou, že žádný obřík. Máme Babypoint Zenith (9-25kg tuším) a prostřední čtyřletá se do ní pohodlně vejde. Ta by asi šla do druhého auta, kde je víc prostoru, do oktávky potřebujeme vybrat něco menšího.
@tutinka do té Eclipse se dítě vejde stejně dlouho jako do většiny 9-18kg, orientačně je to kolem 3,5 let, vnitřní velikostí je to nastejno jako u té Zenith co máte, jen ta Zenith má na vrchu zvášené opěradlo na hlavu, proto je až do 25 kg( i když 25 kg dítě se do ní stejně nevejde), tak si odmyslete tu bouli na sedačce, a tak vyzkoušejte tam dítě a vidíte jak dlouho asi vydrží
@steeve omlouvám se, zapomněla jsem poděkovat za radu. Romer Eclipse už čeká na svou příležitost ![]()
Ted řešíme jakou další autosedačku k této a Nanii 15-36 dokoupit. Zatím jsem podle ohlasů vybrala taktéž Romer Adventure. Musíme vyzkoušet, jestli se vejde s eclipse Nania pro nejstaršího.