Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čekám třetí děťátko a přemýšlím, jak do auta dozadu narvat 2 autosedačky + vajíčko, mám strach, že se tam vajíčko nevejde. Je i nějaký úzký model nebo třeba s jinak řešeným madlem? Děkuji.
@Kru píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čekám třetí děťátko a přemýšlím, jak do auta dozadu narvat 2 autosedačky + vajíčko, mám strach, že se tam vajíčko nevejde. Je i nějaký úzký model nebo třeba s jinak řešeným madlem? Děkuji.
Ahoj.. resila jsem stejny. Problem..
jake mate auto? Hlavni je 3 bodovy pas i vzadu uprostred..
a vajicko uzsi neporadim.. taky aby v nem mimco chvili vydrzelo..
ja to vyresila novymi autosedackami pro starsi deti- ty jsem nasla uzsi. Jsou od Maxi Cosi.
Děkuji, to je dobrý nápad. Takže autosedačka se základnou se nemusí pásovat? A tu užší základnu mají tedy Romer, Maxicosi a Chicco? A ty se nemusejí pásovat? Děkuji moc.
Máme auto Škoda Romster a uprostřed je užší prostor. Koupit nové dvě autosedačky pro mě není řešením, jsem docela chudá. ![]()
@Kru píše:
Máme auto Škoda Romster a uprostřed je užší prostor. Koupit nové dvě autosedačky pro mě není řešením, jsem docela chudá.
Obavam se ze jinak to moc vyresit nejde. Nebo pokud se vejdes mezi deti dozadu ty.. dej vajicko na sedadlo spolujezdce.. a vyzkousej i dat ty dve starsi vedle sebe a vajicko nakraj..
zakladnu autosedacky musis pripoutat do auta.. a potom na ni nacvaknes autosedacku.. (nebo das zakladnu na isofix ale to by se ti nevesli 3 sedacky uz vubec)
Mrkni sem https://www.emimino.cz/…da-roomster/ asi bych zatím vozila vajíčko vepredu a pak koupila větší auto
@tereza12345 píše:
Obavam se ze jinak to moc vyresit nejde. Nebo pokud se vejdes mezi deti dozadu ty.. dej vajicko na sedadlo spolujezdce.. a vyzkousej i dat ty dve starsi vedle sebe a vajicko nakraj..
zakladnu autosedacky musis pripoutat do auta.. a potom na ni nacvaknes autosedacku.. (nebo das zakladnu na isofix ale to by se ti nevesli 3 sedacky uz vubec)
Základna na dvoubodový pás uprostřed asi neexistuje, co…
@Lucie_Sx píše:
Základna na dvoubodový pás uprostřed asi neexistuje, co…
Jako na 100% to nevim. Ale rekla bych ze ne..uz ani sedacky na dvoubodovy pas uz nejsou
Mame vajicko + zakladnu na pas britax romer. Teoreticky by to na dvoubodovy slo pripoutat ale problem je ta noha. Vetsina aut ma uprostred takovy ten “sokl” a tam ta noha bude blbe drzet.
@Teniska7 píše:
Mame vajicko + zakladnu na pas britax romer. Teoreticky by to na dvoubodovy slo pripoutat ale problem je ta noha. Vetsina aut ma uprostred takovy ten “sokl” a tam ta noha bude blbe drzet.
Ne teoreticky to nestaci.. musi byt pripoutana podle navodu- pokud ma plnit svoji funkci a byt bezpecna..
@Lucie_Sx my uz taky kupovali malem novy auto.. proste se ty sedacky ani do kombiku nevesly.. az pak me napadlo vymenit sedacky starsim..
co bude az mimino pujde do 9-18to netusim..
jak stary mas deti??
My máme thalii a dokud jsme měli tři děti, tak byla nejstarší v dětské sedačce vepředu, jedna sedačka vzadu vpravo, vajíčko vlevo a já zmáčklá mezi nimi.. pohodlí nic moc, ale odjezdila jsem to tak až do devátého měsíce ![]()
@tereza12345 ano podle navodu je pripoutana z jednoho bodu do druheho tudiz jako dvoubodova ![]()
@Teniska7 píše:
@tereza12345 ano podle navodu je pripoutana z jednoho bodu do druheho tudiz jako dvoubodova
Aha, můžeš mi hodit název té základny prosím? Pro zajímavost.
@tereza12345 píše:
@Lucie_Sx my uz taky kupovali malem novy auto.. proste se ty sedacky ani do kombiku nevesly.. az pak me napadlo vymenit sedacky starsim..
co bude az mimino pujde do 9-18to netusim..
jak stary mas deti??
Já si ještě říkám, že bych vyměnila tu zadní sedačku za novou s tříbodovým pásem, ale blbě se to shání a navíc netuším, jestli mě to nějak vytrhne… Ale dát vajíčko na kraj a větší sedačky sundat z izofixu, to by mohlo jít…