Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, Já měla rozměry pánve 23/26/30/19 (CE) a úplně v pohodě jsem porodila dcerku 3,51 kg. Tak snad to nebude dělat velké problémy.
Ahoj, také mám poslední rozměr pánve 17, porodu jsem se hrozila, mimi navíc mělo větší váhový odhad a porod byl úplně v pohodě, ráda na něj vzpomínám. Je důležité i jak jsi vysoká, u menších maminek bývá problém s nerovnostmi pánve a pak častěji plánují císař. Já rodila u Apolináře, mám 160 cm a císaře také zvažovali a hlídali velikost mimi na ultrazvuku. Poslední váhový odhad týden před porodem vycházel na 3,6 kg a domluvili jsme se, že zkusím rodit přirozeně, ovšem pokud to nepůjde dost rychle nebo hladce jdu na císaře, to napsali i do papírů. K porodu jsem šla s předoperačním vyšetřením a hlídali mě, zda vše postupuje dobře. Dcera nakonec vážila 3,55 kg a porod naprosto v pohodě, rodila jsem s epidurálem. Držím pěsti ať to vše dobře dopadne.
Jsem právě 39+1, začínám mít depku, jestli to půjde..........Do tedka jsem se porodu nebála, ale ted to na mě nějak padlo a nevím, co dělat. Bojím se hlavně o mimi…
Rozměr CE je průměrně 18-20cm, takže máš jen o jeden cm méně než je průměr…
Prosím o radu. Máte někdo zkušenosti s porodem s úzkou pánví/17/? Děsí mě to, že to nepujde. Vím, že záleží i na rozměrech dítěte…
K plánovanému císaři se nemají, že to není ještě tak úzký, že až kdyby nastal problém, ale toho se bojím
Takže plán je rodit přirozeně…