Úzkost a neustálé napětí

Anonymní
15.3.11 08:54

Úzkost

ahoj holky, píšu anonymně, jelikož se za to stydím. Nestále mám napětí v obličeji, pořád jsem v napětí. Všechno mě vytáčí, jsem na všechny naštvaná pořád. Nejde se toho zbavit. Pořád spěchám. Myslím, že to mám i v hlavě to napětí - myslím jako, že když na to myslím je to nesnesitelné. Jak z toho ven? Chodím k psychologovi, ale nepomáhá to. Chci být zase normální. Prosím poraďte. Snažíme se o miminko a tohle k tomu nepřispívá.Děkuji za každou radu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9622
15.3.11 09:10

Tak já ti teda neporadím, ale to jak píšeš v té hlavě, to sem mívala taky…Teď už dlouho ne…Ale bylo to jako…to se hrozně blbě popisuje…jako když přemýšlíš, tak to v hlavě „slyšíš“, ale na mě to v té hlavě úplně řvalo…Fakt hnusnej pocit no…Co ti na to řekl ten psycholog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.11 09:14

Kači no já to mám spíš jako úplně stažené čelisti, úplně tak hnusný pocit. Je to k zbláznění. Trpím na to už dlouho. Psycholog řekl, jelikož trpívám úzkostí, že se mám více odreagovat, naložit do vany, číst knížku atd atd…

• Citovat
  • Upravit
9622
15.3.11 09:19

No já taky, já to blbě napsala…spíš to v hlavě zní tak naléhavě…a taky sem měla takový stavy úzkosti. Ale úplně irelevantně, vůbec jsem neměla proč :nevim: No lidská psychika je záhada…
Já teda nevim, jestli ti ty rady pomůžou :think: , nechceš třeba zkusit i psychiatra? Třeba ti doporučí něco jinýho…Přece jen, je to doktor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
15.3.11 09:27

nemáš se za co stydět, spousta lidí má potíže psychického rázu. Já něco podobného řešila zhruba před rokem (úzkosti, stres, přepracovanost, snaha o dítě…)
Napíšu ti několik věcí, které pomohly mně (nevím ale, co z toho zabralo nejvíc :-D spíš to byla kombinace všeho)

1. běh (nebo chůze kombinovaná s během - záleží na tvé fyzické zdatnosti; nebo jiný pravidelný sport) - uvolňují se endorfiny. Jde o to, něco dělat pravidelně.
  2. činnost, která baví (já se přihlásila na kurz malování)
  3. ruční práce - zaměstnáš ruce, vypneš hlavu (háčkování, pletení, šití…)
  4. úsměv - každý den několikrát se v zrcadle na sebe delší dobu usmívej (napřed si budeš připadat trapně, ale ono to fakt funguje. zlepší se ti nálada, najdeš k sobě lepší vztah)
  5. dýchání - když máš nával úzkosti/napětí, soustřeď se na krátké, mělké dýchání
  6. pokud ti psycholog nepomáhá, najdi si nového. Nebo si nejdřív promluv se stávajícím o tom, že ti to nepomáhá a zkusíte změnit způsob terapie.

třeba ti něco z toho pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.11 09:32

Ahoj já se léčím od prosince na panickou poruchu,bojovala jsem s tím 10 let bez doktora.ale jednou mě to v noci tak chytlo bylo to jako že se zblázním,provázené zvracením prujmem.stav na že se zblázním a návaly tísně.těžko to popsat.musela jsem hned k psychiatryčce.pomohla mi beru Zoloft který je slučitelný s těhotenstvím a následným kojením,dodává a vyrovnává hladinu serotoninu.Snažíme se o mimčo ve 13tt jsem o mimi přišla tak se mi po tom šoku z potratu paniky rozjely.jsem ráda že mi pomohla a že na to je pomoc,myslim že bych tady už nebyla.ten kdo něco podobného zažil ví proč.Já už toho lékaře vyhledat musela stupnovali se tzv. Panické Ataky.Ted už je mi dobře to co jsem zažívala nikomu nepřeju.Tobě třeba pomuže nějaká terapije.aniž bys potřebovala léky.

• Citovat
  • Upravit
9622
15.3.11 09:58

co píše black orchids je super rada :) ten běh určitě pomůže (nebo teda já si myslim) ! Já sem se vždycky tak nějak musela „přesvědčit“ a nemyslet na tu úzkost a fakt, jak píše sem se i při tom stavu snažila usmát…Ono to jde těžko, když to tak necítíš, ale jakmile sem se začala „tomu“ smát, tak to postupně odeznělo…Ale každej sme jinej, není na to mustr :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
15.3.11 10:03

Ahoj, s tim napetim obliceje to mam obcas taky, le spis proto, ze je toho ne me moc… mam dve decka a jeste sem si na sebe vymyslela latkovky :mrgreen: … ale ted vazne - kamoska mela pred par lety neco podobneho, plus se k tomu pridavala unava, vbuchy zbytecne zlosti a stavy, kdy se citila jako omamena… nakonec ji zjistili spatnou funkci stitne zlazy, proto radim, jestli to mas dlouho, nespolehej na psychologa a zajdi k praktikovi na celkove vysetreni… psychika byva casto odrazem stavu tela, takze tak…
Drzim palecky, at vse co nejdriv dobre dopadne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
15.3.11 10:12

ahoj! Panickou poruchou jsem onemocnela v 19letech, byla jsem v poradku , do te doby nez jsem zacala priserne hubnout…jednou se mi udelalo strasne spatne a od te doby jsem trpela, byvalo, ze jsem ani nemohla byt sama, myslela jsem , ze se mi proste neco state aniz bych to chtela , mivala jsem uzkosti v tramvaji,na ulici ,,, atd,, nech si predepsat antidepresiva nez si poridis mimi , musis byt sama v psychickem klidu , bez se bavit s kamarady, do solne jeskyne,nakupuj krasne veci, delej vse co ti nese pozitivum. :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
15.3.11 10:44
Anonymní píše:
ahoj holky, píšu anonymně, jelikož se za to stydím. Nestále mám napětí v obličeji, pořád jsem v napětí. Všechno mě vytáčí, jsem na všechny naštvaná pořád. Nejde se toho zbavit. Pořád spěchám. Myslím, že to mám i v hlavě to napětí - myslím jako, že když na to myslím je to nesnesitelné. Jak z toho ven? Chodím k psychologovi, ale nepomáhá to. Chci být zase normální. Prosím poraďte. Snažíme se o miminko a tohle k tomu nepřispívá.Děkuji za každou radu :roll:

Jestli maš možnost zdrhnout od civilizace do přirody, čerstvý vzduch, čistá voda, lehká strava. :kytka: Dělá to dívy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.11 14:52

Díky moc všem :huban: :srdce: určitě zkusím :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení