Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
ono se ty plíce budou asi déle čistit.
Syn měl oboustranný zápal plic s tekutinou na obou plících (navíc je astmatik). Ale trvalo 2 měsíce, než mohl do školy a než byl zcela v pohodě. Ven začal chodit až po asi 6 týdnech, a to jen na chviličku na procházku a pak šup zase na gauč do pelechu (byla zima).
Asi to chce trpělivost.
Dobrá věc je inhalátor - my máme ultrazvukový, do kterého dáváme při nemoci vincentku + léky od dr.,které pak lépe účinkují přímo v plicích (mucosolvan roztok, ventolin roztok a ještě něco jsme měli).
Kolegyně měla zápal plic mezi svátkama a doted chodí na plicní na kontroly a občas dostává takové záchvaty kašle.
Držím palečky, at jsi brzy fit ![]()
Ahojky,
měla jsem také zápal plic, ne nijak vážný, a trvalo téměř dva měsíce, než jsem měla pocit, že jsem ok.
Tak se drž!
Zdravím, přítel má také oboustranný zápal plic a je na IIP v umělém spánku. Kašlal hleny a jokoby se dusil. Je to měsíc co to začalo a zhubnul 15 kg. určitě bych navštívil internu. Je tam dlouhá doba čekání, ale udějají Vám všschna vyšetření. Lituji, žě jsem nezavolal záchranku dříve. Jenda
Potřebovala bych poradit, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost.
Před měsícem jsem myslela, že mám chřipku (bolest kloubů,teplota,kašel), chvílema jsem ležela,jinak se starala o malou.Pak se přidala pálivá bolest na hrudi a fakt hrozný kašel. Na plicním mi řekla dr.,že mám těžký oboustranný zápal plic a hospitalizovala mě v nemocnici. Po 4 dnech jsem řekla dr.,že bych šla domů,ale že budu ležet a brát ATB.Mám totiž 2letou dceru a ta byla poprvý v životě ode mě déle, než pár hodin. Pomáhala mi tchýně,takže já fakt týden jen ležela. Po týdnu na kontrole mi dr.řekla,že ležet už nemusím a občas můžu i ven.Stav se zlepšoval,tak jsem šla.Po dalším týdnu už rentgen byl úplně v pořádku,ale mě znovu pálí na hrudi a nutí mě to kašlat.Dr.mi říká, že za to můžu já,že jsme šla tak brzy z nemocnice a nevěří mi,že jsem ležela,když mám malý dítě,ale já fakt ležela,dokud mi neřekla,že už nemusím.Nechci,aby se mi to vrátilo,ale nijak se to nelepší,i když odpočívám.Léky mi dr.už žádný nedala,když rentgen byl v pořádku a CRP taky.Nemáte někdo podobné zkušenosti se zápalem plic a co vám pomohlo?