Oboustranný těžký zápal plic

Anonymní
11.3.11 10:58

oboustranný těžký zápal plic

Potřebovala bych poradit, jestli nemáte někdo podobnou zkušenost.
Před měsícem jsem myslela, že mám chřipku (bolest kloubů,teplota,kašel), chvílema jsem ležela,jinak se starala o malou.Pak se přidala pálivá bolest na hrudi a fakt hrozný kašel. Na plicním mi řekla dr.,že mám těžký oboustranný zápal plic a hospitalizovala mě v nemocnici. Po 4 dnech jsem řekla dr.,že bych šla domů,ale že budu ležet a brát ATB.Mám totiž 2letou dceru a ta byla poprvý v životě ode mě déle, než pár hodin. Pomáhala mi tchýně,takže já fakt týden jen ležela. Po týdnu na kontrole mi dr.řekla,že ležet už nemusím a občas můžu i ven.Stav se zlepšoval,tak jsem šla.Po dalším týdnu už rentgen byl úplně v pořádku,ale mě znovu pálí na hrudi a nutí mě to kašlat.Dr.mi říká, že za to můžu já,že jsme šla tak brzy z nemocnice a nevěří mi,že jsem ležela,když mám malý dítě,ale já fakt ležela,dokud mi neřekla,že už nemusím.Nechci,aby se mi to vrátilo,ale nijak se to nelepší,i když odpočívám.Léky mi dr.už žádný nedala,když rentgen byl v pořádku a CRP taky.Nemáte někdo podobné zkušenosti se zápalem plic a co vám pomohlo?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17162
11.3.11 11:14

Ahojky,

ono se ty plíce budou asi déle čistit.

Syn měl oboustranný zápal plic s tekutinou na obou plících (navíc je astmatik). Ale trvalo 2 měsíce, než mohl do školy a než byl zcela v pohodě. Ven začal chodit až po asi 6 týdnech, a to jen na chviličku na procházku a pak šup zase na gauč do pelechu (byla zima).

Asi to chce trpělivost.
Dobrá věc je inhalátor - my máme ultrazvukový, do kterého dáváme při nemoci vincentku + léky od dr.,které pak lépe účinkují přímo v plicích (mucosolvan roztok, ventolin roztok a ještě něco jsme měli).

Kolegyně měla zápal plic mezi svátkama a doted chodí na plicní na kontroly a občas dostává takové záchvaty kašle.

Držím palečky, at jsi brzy fit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.3.11 23:57

Ahojky,
měla jsem také zápal plic, ne nijak vážný, a trvalo téměř dva měsíce, než jsem měla pocit, že jsem ok.
Tak se drž!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenda-jarda
4.5.13 16:16

Zdravím, přítel má také oboustranný zápal plic a je na IIP v umělém spánku. Kašlal hleny a jokoby se dusil. Je to měsíc co to začalo a zhubnul 15 kg. určitě bych navštívil internu. Je tam dlouhá doba čekání, ale udějají Vám všschna vyšetření. Lituji, žě jsem nezavolal záchranku dříve. Jenda

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex