Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To je u každého přece individuální. Co sedí jednomu nemusí sedět druhému
Dostala jsem jedny a ty byly šílené a ještě mi to zhoršily ale teď beru Fevarin a jsem spokojena ikdyz je beru už 7 let ale jinak to nejde. Hold úzkosti jsou svině a bez A. D bych nevyšla z domu.
Já brala AD asi 12 druhů, momentálně beru Brintellix, ale úzkosti mám pořád. Na panickou poruchu mi svého času zabral Citalec, ale ve spojení s psychoterapií (KBT). Ze začátku první týden jsem měla ještě víc prohloubené úzkosti, to jsem úplně lezla div ne po stropě, ale pak si to sedlo. Paniky už nemám několik let, ale vleklou, permanentní úzkost téměř pořád. Nejhorší pro mě z AD byl Aurorix, ten mi úzkosti šíleně zesílil, ale ne na první týden, jak to může u AD ještě být, že se to přechodně zhorší, než zaberou, ale trvalo to několik měsíců. Fevarin, jak tu někdo zmiňuje, jsem taky brala, ale pomohl mi kdysi více na deprese, než na úzkosti. Je to prostě hrozně individuální, co komu sedne, není univerzální preparát, ale určitě při úzkostech i terapie a dodržovat psychohygienu.
@Lollitka prosím co je psychohygiena?
Já dostala cipralex ale je mi po něm zle, takže chci nechat změnit prášky…
Ja beru na úzkostne depresivní poruchu zoloft ted ho mam 8 dní a je mi hrozne od žaludku na zvraceni nechuť k jídlu šílená a neni mi moc dobře čekám na zazrak kdy to přejde nejhorší jsou rana to se vnitřně kledu je mi na zvracení
kdy to přejde
@Anonymní píše:
Psychohygiena je způsob chování, který podporuje udržet psychiku zdravou. To znamená ve zkratce: nepřetěžovat se, pravidelně spát a jíst, zařadit do svého dne cvičení a relaxační techniky. Vyhradit si čas na klidnou procházku, zbytečně se nevystavovat stresu nebo jiné zátěži pro mozek a psychiku. Zařídit si terapii. Starat se o svoji duši, stejně jako o tělo kdybys šla na ples
a pravidelně
@Anonymní píše:
@Mankasa to napsala přesně, je to u duševních poruch opravdu moc důležité. Cipralex jsem taky brala, ale byla jsem po něm 3 měsíce extrémně ospalá, de facto jsem pořád jen spala, takže jsem ho pak vyměnila. Jak je ti po Cipralexu zle? Od žaludku?
@Lollitka ano, hrozné zle, takže jsem ho vysadila, mám teď jiné tak uvidím
tak psychohygienu se snažím dodržovat, protože popravdě momentálně i malý stres me rozhodí ![]()
Já beru Adjuvin 50mg a začal zabírat asi až po měsíci, další dva měsíce jsem měla prudké výkyvy nálad.. když jsem měla úzkost, tak jsem myslela, že je se mnou konec a že už nebudu nikdy jako dřív. No a teď po skoro 5ti měsících jsem zjistila, že se mám ještě líp než kdy předtím a úzkosti vymizely, konečně zase cítím radost, štěstí, smutek. Předtím jsem emoce nijak nevnímala a ani mi to moc nedocházelo, byla jsem takovej studenej čumák.
Neříkám, že někdy sem tam nemám svůj den, ale to je asi normální. ![]()
Ahojte
jaké AD vám nejvíc pomohly? Jaké neměly nežádoucí účinky který se nedají vydržet?