Úzkosti a léky

Anonymní
2.8.20 09:55

Uzkosti a leky

Ahoj, brintellix mi byl zmenen z citalecu.
Cetla jsem v letaku ze je prevazne na deprese ale ja mam uzkosti a paniky a agorafobii, pusobil vam?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65293
2.8.20 10:08

Není to už několikátá diskuze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
2.8.20 10:10

Vzchop se a nejez prasky, zivot neni peříčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Štofik
2.8.20 10:11

Já mám úzkostně depresivní poruchu a beru ho taky, funguje mnohe líp než elicea a mirtazapin. A nezakládej furt to stejný a negoogli, akorát se stresuješ :nevim: a navíc každej je jinej, co zabere mně, tobě nemusí a naopak. Prostě počkej, řeš ty účinky s psychiatrem a popřípadě kdyby nezabral, tak dostaneš něco jinýho. Tak hlavně kliiiid.

• Citovat
  • Upravit
Štofik
2.8.20 10:13
@Šimelda píše:
Vzchop se a nejez prasky, zivot neni peříčko

a ty se radši nevyjadřuj :palec: další ze zaujatých, co ví o psychiatrii velký smradlavý hov.no.

• Citovat
  • Upravit
431
2.8.20 10:33
@holka_z_hor píše:
a ty se radši nevyjadřuj :palec: další ze zaujatých, co ví o psychiatrii velký smradlavý hov.no.

Přesně tak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
2.8.20 11:11

@Šimelda Tohle může napsat jenom totální debil, který vůbec neví o čem je řeč. Skoč s tímhle názorem třeba na onkologii a poraď tamním pacientům ať kašlou na chemo a radši se vzchopí :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
4.8.20 08:24

Ahojky jak pise holka z hor na nwkoho pusobi na nekoho ne ja brala skoro mesic a me na uzkosti nepomohl ba naopak se mi to zhorsilo vcera me byk zmenen na prospulin. Ja mam probrel s jidlem vzdy a zaludkem ten by mel pimoct i se zazivanim, ale beru ho teprv prvni den a pulku takze jeste nemuzu rict. Drzim palce at zabere :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.20 13:00

Ahojky, dostala jsem od dr. Oxazepam na úzkosti a spánek. Vím že se na to nesmí pít, ale prášek si beru jen když se ta úzkost opravdu nedá vydržet a nebo když kvůli tomu nemůžu usnout. Zajímá mě, jestli vadí, když si dám třeba dvě sklenky vína i když ten den, ani den předtím a potom si prášek nevezmu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.11.20 13:06
@Anonymní píše:
Ahojky, dostala jsem od dr. Oxazepam na úzkosti a spánek. Vím že se na to nesmí pít, ale prášek si beru jen když se ta úzkost opravdu nedá vydržet a nebo když kvůli tomu nemůžu usnout. Zajímá mě, jestli vadí, když si dám třeba dvě sklenky vína i když ten den, ani den předtím a potom si prášek nevezmu?

Já bych nepila. Podle mě ti po dvou sklenkách bude lépe, o to hůře druhý den. Myslím tím, že bych nepila, když máš úzkosti, ohledně prášku nevim.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
7.11.20 13:26

Ne - když v sobě nemáš sedativa, tak alkohol nevadí - to nejsou antidepresiva, která udržují hladinu a společně s alkoholem zatěžují játra a alkhol může narušit jejich účinnost.

Tohle jsou benzodiazepiny, ty v těle nezůstávají, sníš je, oni se vstřebají, něco dělají a pak se rozloží a zbytky vyčůráš. oxazepan v těle vydrží cca 12-18 hodin.

Takže pokud si včera snědla práše, tak dneska večer můžeš alkohol zcela bez obav, jen si teda na večer už prášek neber.

Obecně ale alkohol dlouhodobě úzkost spíše zhoršuje, dělá v neurochemii mozku bordel. Takže čím méně ho budeš pít, tím snazší bude se s úzkostma vypořádat.

Na spaní není dobrý ani alkohol, ani benzodiazepiny, protože narušují spánkovou architekturu. Pokud bys začala užívat ten oxazepan více jak jednou týdně, konzultuj to s lékařkou, jestli by nebylo lepší trittico - ale daleko účinnějšíby pak byla psychoterapie.

Jinak tuhle knihu znáš? S úzkostma umí dost pomoci

https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
7.11.20 19:35

Ahoj…vím co by ti mohlo pomoci, když tak pisni do zpráv :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
16.7.21 13:56

@civikk
Ahoj mohla bych se zeptat jak ti zabral ten prosulpin? Zlepšily se tvé problémy se žaludkem?

Děkuju moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
17.7.21 13:19

@Brit123 ahojky bohužel jsem ho musela vysadit začalo me tect mliko s prs. Teď mám olwexya a bohužel teď opět procházím obdobím, rozchodu takže se mi žaludek opět stahuje, ale ja už se k jídlu přinutím je to děs, ale nějak to zvládám hodně banány a teď zkouším akupunkturu a meditaci ta mi celkem pomáhá. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9197
17.7.21 16:19
@Brit123 píše:
@civikk
Ahoj mohla bych se zeptat jak ti zabral ten prosulpin? Zlepšily se tvé problémy se žaludkem?Děkuju moc :kytka:

Ahoj, taky jsem brala Prosulpin a taky mi teklo mléko. Ale je to individuální. Někomu neteče, ale prolaktin může zvyšovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí