Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já mám úzkostně depresivní poruchu a beru ho taky, funguje mnohe líp než elicea a mirtazapin. A nezakládej furt to stejný a negoogli, akorát se stresuješ
a navíc každej je jinej, co zabere mně, tobě nemusí a naopak. Prostě počkej, řeš ty účinky s psychiatrem a popřípadě kdyby nezabral, tak dostaneš něco jinýho. Tak hlavně kliiiid.
@Šimelda píše:
Vzchop se a nejez prasky, zivot neni peříčko
a ty se radši nevyjadřuj
další ze zaujatých, co ví o psychiatrii velký smradlavý hov.no.
@holka_z_hor píše:
a ty se radši nevyjadřujdalší ze zaujatých, co ví o psychiatrii velký smradlavý hov.no.
Přesně tak ![]()
@Šimelda Tohle může napsat jenom totální debil, který vůbec neví o čem je řeč. Skoč s tímhle názorem třeba na onkologii a poraď tamním pacientům ať kašlou na chemo a radši se vzchopí ![]()
Ahojky jak pise holka z hor na nwkoho pusobi na nekoho ne ja brala skoro mesic a me na uzkosti nepomohl ba naopak se mi to zhorsilo vcera me byk zmenen na prospulin. Ja mam probrel s jidlem vzdy a zaludkem ten by mel pimoct i se zazivanim, ale beru ho teprv prvni den a pulku takze jeste nemuzu rict. Drzim palce at zabere ![]()
Ahojky, dostala jsem od dr. Oxazepam na úzkosti a spánek. Vím že se na to nesmí pít, ale prášek si beru jen když se ta úzkost opravdu nedá vydržet a nebo když kvůli tomu nemůžu usnout. Zajímá mě, jestli vadí, když si dám třeba dvě sklenky vína i když ten den, ani den předtím a potom si prášek nevezmu?
@Anonymní píše:
Ahojky, dostala jsem od dr. Oxazepam na úzkosti a spánek. Vím že se na to nesmí pít, ale prášek si beru jen když se ta úzkost opravdu nedá vydržet a nebo když kvůli tomu nemůžu usnout. Zajímá mě, jestli vadí, když si dám třeba dvě sklenky vína i když ten den, ani den předtím a potom si prášek nevezmu?
Já bych nepila. Podle mě ti po dvou sklenkách bude lépe, o to hůře druhý den. Myslím tím, že bych nepila, když máš úzkosti, ohledně prášku nevim.
Ne - když v sobě nemáš sedativa, tak alkohol nevadí - to nejsou antidepresiva, která udržují hladinu a společně s alkoholem zatěžují játra a alkhol může narušit jejich účinnost.
Tohle jsou benzodiazepiny, ty v těle nezůstávají, sníš je, oni se vstřebají, něco dělají a pak se rozloží a zbytky vyčůráš. oxazepan v těle vydrží cca 12-18 hodin.
Takže pokud si včera snědla práše, tak dneska večer můžeš alkohol zcela bez obav, jen si teda na večer už prášek neber.
Obecně ale alkohol dlouhodobě úzkost spíše zhoršuje, dělá v neurochemii mozku bordel. Takže čím méně ho budeš pít, tím snazší bude se s úzkostma vypořádat.
Na spaní není dobrý ani alkohol, ani benzodiazepiny, protože narušují spánkovou architekturu. Pokud bys začala užívat ten oxazepan více jak jednou týdně, konzultuj to s lékařkou, jestli by nebylo lepší trittico - ale daleko účinnějšíby pak byla psychoterapie.
Jinak tuhle knihu znáš? S úzkostma umí dost pomoci
@civikk
Ahoj mohla bych se zeptat jak ti zabral ten prosulpin? Zlepšily se tvé problémy se žaludkem?
Děkuju moc ![]()
@Brit123 ahojky bohužel jsem ho musela vysadit začalo me tect mliko s prs. Teď mám olwexya a bohužel teď opět procházím obdobím, rozchodu takže se mi žaludek opět stahuje, ale ja už se k jídlu přinutím je to děs, ale nějak to zvládám hodně banány a teď zkouším akupunkturu a meditaci ta mi celkem pomáhá. ![]()
@Brit123 píše:
@civikk
Ahoj mohla bych se zeptat jak ti zabral ten prosulpin? Zlepšily se tvé problémy se žaludkem?Děkuju moc
Ahoj, taky jsem brala Prosulpin a taky mi teklo mléko. Ale je to individuální. Někomu neteče, ale prolaktin může zvyšovat.
Ahoj, brintellix mi byl zmenen z citalecu.
Cetla jsem v letaku ze je prevazne na deprese ale ja mam uzkosti a paniky a agorafobii, pusobil vam?