Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Proč bys na nich musela být hned závislá? Můžeš si udělat z nich takovou berlicku, užívat je rok nebo dva, vysadit. Mezitím se dát dohromady, chodit k psychologovi/psychiatrovi na terapie. Žádná jiná laická rada ti nepomůže.
@Aletta80
Vím že by mi to asi pomohlo a bylo to jednodušší ale ja neberu žádné prášky a nikdy jsem nebrala a brát nechci 🙂
Když nechceš antidepresiva, tak začni alespoň s psychoterapií.
Je naprostý nesmysl trvat na tom že se s tím „porveš sama“ - to je lež, kterou ti do hlavy nutí úzkost a její kořeny, že o ní s nikým nesmíš mluvit a že to musíš zvládnout sama.
Je to příznak, je to vzorec chování, který úzkost posiluje a jen to zhoršuje tvůj psychický stav.
To samé je odmítání antiderpesiv… No nic.
Pro začátek alepsoň pracuj s touhle kníhou
https://obchod.portal.cz/…e-z-uzkosti/
a na doplnění i s touhle https://www.melvil.cz/…-scita-rany/
Ale jestli chceš být spolehlivě a relativně rychle (měsíce) víc v cajku, tak prostě kombinuj to co funguje - tedy kombinaci vhodých léků od psychiatra a psychoterapie.
Svépomoc je na roky a s nejistým výsledkem.
Ahoj spíš se jdu vypovídat než pro radu.. Úzkosti mi začali když jsem byla s ex který mi ubližoval z ničeho nic jsem nemohla dýchat odvezla mě sanitka ale všechny vyšetření v pořádku řekli mi ze to mužu mít psychický..když jsem odešla od ex bylo mi dobře pak jsem si našla nového přítele se kterým jsem do teď (7let )a po porodu syna mi začali úzkosti znovu ze začátku se dali zvládat v pohodě ale od jeho 3 let co začal chodit do školky se mi to zhoršilo tak ze mám úzkosti každý den úzkosti mám takové ze se mi motá hlava a špatně se mi dýchá nemohu se zhluboka nadechnout Teď poslední měsíce mám i špatnou MS…vím ze to mám v hlavě a myslím na to ikdyz nechci nemám na nic náladu nechci moc nikam chodit kvůli dýchání nedokážu si nic užit jen pořad myslím na to ze se mi špatně dýchá a dokud se mi nepodaří se zhluboka nadechnout tak nemám klid antidepresiva nechci chci se s tím nějak poprat sama a ne byt závislá na lécích. Pokud se to někomu stalo nebo to má podobně jako ja pomáhá vám něco? Kromě antidepresiva? Děkuji