Úzkostná povaha a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Úzkostná povaha a práce
Dobrý den,
je zde prosím někdo s úzkostnou povahou? Mohla bych se zeptat, co děláte za práci?
Jsem taková od dětství a navzdory tomu všemu jsem šla do zdravotnictví. Fakt nechápu, čím jsem tehdy přemýšlela. Už po první praxi jsem věděla, že to nechci dělat. Nakonec mám SŠ a VOS zdravotnického směru, ale nemůžu to dělat. Práce s nemocnými mě strašně stresuje. Způsobila jsem si tím i žaludeční problémy spolu s refluxem.
Zkoušela jsem i práci jako sestra u lékaře a sestra v zubní ordinaci, ale prostě už nemůžu. Denně chodím do práce se staženým žaludkem a mé potíže se tak prohlubují. Ráda bych odešla úplně, ale nevím kam. Všude chtějí VŠ. Klidně bych si něco dodělala, ale nenašla jsem obor, který bych zvládla. Ekonomika, strojní, filozofická fakulta co nabízí kombinované studium je pro mě úplně mimo. Už jsem to 2× v minulosti zkoušela, ale ty předměty jsou tak odlišné od zdravotnictví, že jsem to nezvládla. Pak už jsem jen našla pedagogické obory učitelství pro MŠ nebo 1.st.ZŠ. No nemyslím si, že bych si tím polepšila a byl to menší stres. Takže jsem taková ztracená a nevím co dělat. Neporadíte mi prosím něco? Nemá někdo zkušenost s úplnou změnou oboru?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím si, že bys i ve zdravotnictví našla práci, která by tě tak nestresovala. Třeba sestra na endokrinologii u nás, prakticky jen objednává pacientky a tiskne recepty a pak uklízí ordinaci. není tam žádný řev pacientů ani žádné nástroje. Nebo někam do kartotéky, tam bys také nebyla tak stresovaná pacienty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Da12 píše:
Myslím si, že bys i ve zdravotnictví našla práci, která by tě tak nestresovala. Třeba sestra na endokrinologii u nás, prakticky jen objednává pacientky a tiskne recepty a pak uklízí ordinaci. není tam žádný řev pacientů ani žádné nástroje. Nebo někam do kartotéky, tam bys také nebyla tak stresovaná pacienty.
Jenže na tyto pozice většinou chtějí všeobecnou sestru. Já jsem farmaceutický asistent. Zkoušela jsem najít i v jiných ordinacích, ale přijde snad nemožné se takhle někam dostat. Obešla jsem snad všechny dr co tu máme. Nikdo nehledá a většinou si tam dohodí někoho svého
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@receptyzcukety píše:
Jenže na tyto pozice většinou chtějí všeobecnou sestru. Já jsem farmaceutický asistent. Zkoušela jsem najít i v jiných ordinacích, ale přijde snad nemožné se takhle někam dostat. Obešla jsem snad všechny dr co tu máme. Nikdo nehledá a většinou si tam dohodí někoho svého
Já jsem dosud žila v představě (možná mylné), že farmaceutický asistent pracuje spíš v lékárně, v laboratoři nebo tak něco… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co presne ti pusobi uzkost pri práci jako sestra u lékaře a sestra v zubní ordinaci?
Bylo by dobre rozklicovat, jestli je tvoje uzkost spojena pouze s praci ve zdravotnictvi, nebo obecne. Mas nejakou psychologickou peci?
- Citovat
- Upravit
Ježiš ty jsi zase ta, co ve 32 letech pracovala jen tři měsíce? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stará známá píše:
Co presne ti pusobi uzkost pri práci jako sestra u lékaře a sestra v zubní ordinaci?
Bylo by dobre rozklicovat, jestli je tvoje uzkost spojena pouze s praci ve zdravotnictvi, nebo obecne. Mas nejakou psychologickou peci?
Nevím moc jak to popsat. Prostě když je někomu zle (bolest, nevolnost, cokoliv), vyvolává to ve mě silně úzkostné stavy. U toho zubního to bylo hrozné. Každou chvíli se tam někomu navalovalo (dávicí reflex) a já jsem pak zvracela sama. U praktické se párkrát stalo, že se několika lidem neudělalo dobře, museli jsme volat sanitku a já z toho jsem vždycky tak rozhozená, že mi to spustí panické ataky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše:
Ježiš ty jsi zase ta, co ve 32 letech pracovala jen tři měsíce?
Kdo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@receptyzcukety co přesně máš vystudované? Farmaceutický asistent snad nedělá sestru u doktora nebo zubaře, ne? Co zkusit tu lékárnu? Na to máš vzdělání, nebo se pletu?
Pokud ti dělá zle nevolnost nebo bolest jiného, tak to prostě nedělej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@receptyzcukety Taky by mě zajímalo, proč jako vystudovaný farmaceutický asistent neděláš třeba v lékárně nebo v nějaké laboratoři… Tam by ses s trpícími pacienty nesetkávala… ![]()
Jsem si to normálně musela vygůglit a čtu: Farmaceutický asistent najde uplatnění na všech farmaceutických pracovištích, zejména ve všech typech lékáren, v laboratořích pro kontrolu léčiv, výdejnách zdravotnických prostředků, pracovištích zabývajících se výrobou a distribucí léčiv, prodejnách léčivých rostlin a při dalších činnostech při zacházení s léčivem (ve zdravotnických zařízeních ambulantní a lůžkové péče). Nezaměstnanost v tomto oboru je velmi nízká a uplatnění široké.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty máš SŠ praktickou sestru a pak tu VOŠ farmaceutický asistent? Jinak nechápu, jak by mohl farm. asistent dělat sestru u lékaře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@emihorsen píše:
A ty máš SŠ praktickou sestru a pak tu VOŠ farmaceutický asistent? Jinak nechápu, jak by mohl farm. asistent dělat sestru u lékaře
SŠ zdravotnický asistent. No nemůže, právě, že tam chtějí všeobecnou sestru k tomu lékaři. Já tam tehdy dělala chvilku při studiu, když lékařka neměla někoho jiného, pak si sehnala všeobecnou sestru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Platanka píše:
Laborantka v nemocnici?
Farmaceutický asistent nemůže dělat laboranta, k tomu musí být obor Zdravotní laborant.
Ale chtěla jsem úplně změnit, proto jsem zde psala dotaz, jestli někdo nemá zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co třeba úklid po domácnostech? Ale hlavně byste se měla dát psychicky dohromady, protože v každém zaměstnání je něco. Navštivte psychologa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit