Výplata složenkou místo účtu?

Anonymní
17.8.22 10:13

Výplata složenkou místo účtu?

Dobrý den, mám dotaz na výplatu složenkou? Ve smlouvě mám c.uctu, ale je to manzeluv účet, mám kartu, ale jinak nemohu zaplatit nic online, protože nemám přístup. Navic, v poslední době mě docela manžel hnul s důvěrou, ale nechci novej účet, raději bych složenkou, myslíte, že to vůbec dneska ještě jde?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
255
17.8.22 10:15

A nebylo by jednodušší, kdyby sis ty založila svůj vlastní účet a jen nahlásila změnu na personální/mzdovce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
17.8.22 10:15

Jistě, že to jde, ale je to na libovůli zaměstnavatele. Já bych si s tím tedy práci nepřidávala, spíš by to u mě evokovalo u zaměstnance finanční problémy a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
17.8.22 10:17

Co se týče výplaty mzdy složenkou - nesetkala jsem se s tím (dělám částečně i HR v rámci mé pozice), ale určitě bude minimálně jeden další způsob, než na BÚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
17.8.22 10:19

Doporučuji ti se rychle dovzdelat v oblasti fin. gramotnosti a přehledu, se nestydis sama před sebou byt takový analfabet? V dnešní době?

Samozřejmě že jde platit složenkou, ale je zde velká časová ztrata-nutno s tím chodit na poštu a čekat až přijdeš na řadu, vyplňování složenky.
Navíc je to hodně drahe.
Nebo pokud ti mají složenkou posílat peníze, tak opět musíš pro to na poštu;nemluvě o tom, že když se složenka při doručování ztratí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65258
17.8.22 10:20
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dotaz na výplatu složenkou? Ve smlouvě mám c.uctu, ale je to manzeluv účet, mám kartu, ale jinak nemohu zaplatit nic online, protože nemám přístup. Navic, v poslední době mě docela manžel hnul s důvěrou, ale nechci novej účet, raději bych složenkou, myslíte, že to vůbec dneska ještě jde?

proč si nezaložíš účet, nekde, kde se neplati poplatky. On zaměstnavatel z toho moc nadšený nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
17.8.22 10:22

@vokishka ona účet nechce vůbec, o poplatcích nemluví, nejspíš tam bude nějaký problém už se založením účtu na její jméno, apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.22 10:25
@Ahep píše:
Doporučuji ti se rychle dovzdelat v oblasti fin. gramotnosti a přehledu, se nestydis sama před sebou byt takový analfabet? V dnešní době?Samozřejmě že jde platit složenkou, ale je zde velká časová ztrata-nutno s tím chodit na poštu a čekat až přijdeš na řadu, vyplňování složenky.
Navíc je to hodně drahe.
Nebo pokud ti mají složenkou posílat peníze, tak opět musíš pro to na poštu;nemluvě o tom, že když se složenka při doručování ztratí…

Mě nejde o placení složenkou? Jde mi o výplatu. No a vše bylo hrazeno přes účet, složenkou jsem naposledy platila před 15lety, takže nevím, jestli se něco nezměnilo.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
17.8.22 10:29
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám dotaz na výplatu složenkou? Ve smlouvě mám c.uctu, ale je to manzeluv účet, mám kartu, ale jinak nemohu zaplatit nic online, protože nemám přístup. Navic, v poslední době mě docela manžel hnul s důvěrou, ale nechci novej účet, raději bych složenkou, myslíte, že to vůbec dneska ještě jde?

Zeptej se v práci, zda ti to tak můžou posílat. Když jdou rodičáky skrz exe posílat matkám složenkama, tak možná aj zaměstnavatel kývne na posílání platu složenkou 🤷🏻‍♀️ Ale upřímně, to bych nedokázala žít bez účtu dneska :think:

• Citovat
  • Upravit
2291
17.8.22 10:30
@foxtauri píše:
@vokishka ona účet nechce vůbec, o poplatcích nemluví, nejspíš tam bude nějaký problém už se založením účtu na její jméno, apod.

Nekdo účet nechce, no. :nevim:

Příspěvek upraven 17.08.22 v 10:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
@Anonymní píše:

Na takovouto výmluvu ti žádná účetní neskočí. Hned jí bude jasné, že máš na sebe exekuce. Případně že  máte exekuce oba dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435

Čichám, čichám exekuci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
17.8.22 10:35

Zaměstnavatel na to nemusí přistoupit. Znamenalo by to, že účetní musí jít na poštu, vyplnit složenku, uhradit poplatek, ten pak nějak zaůčtovat. Dvě hodiny ztracenýho času. Zkus si dohodnout výplatu v hotovosti nebo si založ účet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.22 10:36
@Roxy ivka píše: Čichám, čichám exekuci.

Ne, fakt ne, ale manžel mi vlastně nedal ani možnost být spoluvlastnik účtu a v poslední době se chová divně. Nechci se doprosovat a založit si třeba spořící účet nemá smysl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.8.22 10:40
@Pajka2020 píše:
Na takovouto výmluvu ti žádná účetní neskočí. Hned jí bude jasné, že máš na sebe exekuce. Případně že  máte exekuce oba dva.

Klidně můžu doložit výpisy. Jako jestli to nejde, tak nejde. Proto jsem se ptala.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat