Úzkostné stavy - ale proč

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9371
6.9.17 23:02

Ja to mel s nemocema presne jako ty ted, jak popisujes a asi od unora jsem byl do ted po ad celkem v klidu a poslednich par dnu me to najednou zase bere a mam strach z kazde blbosti. Zda se, ze na me pusobi brzka tma a celkove nedavna zmena pocasi. Je to ale jen kdyz jsem venku nebo v cizim prostredi.
Nezhorsuje ti to taky ta zmena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
6.9.17 23:06

Tak otok nohy izolovaně je nutné řešit podle mě. Vaše obvodní na to říká co? Zkuste věřit tomu, že to bude zase dobrý, ale musíte pro to něco udělat. Jít k dr. Cvičit atp. Napište mi zprávu. Ráda popovídám :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
6.9.17 23:08

Jáááj… to se člověk nesmí divit, že je emimino.cz taková žumpa, když je každý druhý psychopat, rozdvojená osobnost a nevím co ještě :zed: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.17 23:18

@VENIVINIVICI tak do té žumpy nemusíte chodit… Když Vás obtěžují problémy druhých :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
49
7.9.17 08:06
@Anonymní píše:
Vůbec jsem netušila, kolik se najde žen, které trpí stejnými obtížemi…už se mi ty stavy vrací i několikrát denně, když je doma partner, tak se snažím situaci ukočírovat, horší to je, když jsem sama…pokud jsem sama, snažím se něco dělat v bytě, ale někdy mám dny, kdy nejsem schopná nic..Snažím se najít řešení, ale nevím jaké, každý psycholog či psychiatr má nekonečné čekací doby a ten můj současný mi cpe jen léky, musím být funkční kvůli synovi…prostě vůbec nevím co dělat..jsou chvíle, kdy mi přijde vše zbytečné :( :?
Stále na sobě něco hledám teď například nohy…levá mi otéká od kolene dolu a bolí jak čert a jak mám zvýšené riziko trombózy tak se jí obávám třeba 5× denně, měřím si stále obvody lítek, stresuji, furt bych si volala rychlou…přece musí existovat rychlé a efektivní řešení. Jinak děkuji za tip na čaj, hned zítra koupím. Moc mi pomáháte…Děkuji :) :kytka: :kytka: kdyby si třeba někdo chtěl psát, budu ráda ????

Ahoj, klidně mi napiš sz. Prošla jsem tím samým a vypadá to, že to mám úspěšně za sebou. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.17 20:19

Pokračujeme...

Ahoj holky…tak veškerá vyšetření mám hotová, kromě lehké nedomikavosti srdeční chlopně a Cervikokraniálního syndromu mi nic snad není…i když stále řeší ještě neurologii. Jinak deprese vesele jedou dál…chci se Vás proto zeptat…nějaký typ na psychologa psychiatra? Potřebuji správně zamedikovat a zároveň terapii..odbourat úzkosti, zjistit proč úzkost přichází. Potřebuji pouze toho, který má smlouvu s VZP…VELICE NUTNĚ. MNOHOKRÁT DĚKUJI ZA RADY… :hug: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
2.10.17 20:37

Terapeuta si vyberte podle toho, jestli jste v dětství více věřila, s kým se vám nyní komunikuje snáze - s otcem či matkou. Tedy pokud to lépe fungovalo s matkou, tak hledejte terapeutku, pokud s otcem, tak terapeuta.

Psychiatra volte toho co vás vezme - základní zalékování není nic složitého anetřeba hledat kontakt na primáře oddělení ve fakultce.

Než vás vezme psychoterapeut/ka nejspíš bude nějakou dobu trvat.

člověka se smlouvou ve vašem okolí dohledejte tady
 https://eregpublicsecure.ksrzis.cz/…ickeZarizeni

Pokud je ve vašem okolí někde nějaké centrum, které má jak ambulantní služby, tak stacionář, tak hlasuju začít se léčit tam - v ambulanci. Stacionář se hodí jako záloha kdyby individálka a léky nezabrali.

držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
676
2.10.17 20:37
@Anonymní píše:
Ahoj holky…tak veškerá vyšetření mám hotová, kromě lehké nedomikavosti srdeční chlopně a Cervikokraniálního syndromu mi nic snad není…i když stále řeší ještě neurologii. Jinak deprese vesele jedou dál…chci se Vás proto zeptat…nějaký typ na psychologa psychiatra? Potřebuji správně zamedikovat a zároveň terapii..odbourat úzkosti, zjistit proč úzkost přichází. Potřebuji pouze toho, který má smlouvu s VZP…VELICE NUTNĚ. MNOHOKRÁT DĚKUJI ZA RADY… :hug: :mavam:

Odkud jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
2.10.17 20:55

Úzkosti způsobují většinou nějaké fobie, které ani nemusí být patrné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 07:24

Na léčbu úzkosti doporučuji též intenzivní léčbu ve stacionáři, nejlépe v NÚDZ - mají tam dvě odd., která se přímo úzkostným poruchám věnují a výsledky intenzivní stacionární léčby jsou většinou lepší, než pouhá individuální psychoterapie jednou za 14 dní nebo za 3 neděle, podle času terapeuta.

Ne vždy se podaří najít příčinu úzkosti a jednoduše ji odstřelit, někdo má prostě úzkostné založení povahy a zhoršením psychického i fyzického stavu se postupně pohotovost k úzkosti zvýrazňuje a zrychluje, podstatné je ale naučit se s ní nakládat tak, abyste ji zvládla a odbourala. Na to je dobrá i KBT (kognitivně behaviorální terapie), pokud tedy nemáte v okolí stacionář, nechcete do Klecan u Prahy do NÚDZ, kt. jsem vám doporučila, doporučuji si obvolat terapeuty KBT z tohoto seznamu. http://www.cskbt.cz/…erapeutu.php - případně si dohledat jejich stránky, mají-li je, oni vám už řeknou, jestli mají smlouvu s VZP a jestli přibírají nové pacienty i o nejbližších dostupných termínech. Jsou tam uvedeni i psychiatři, kteří vám předepíší léky, budou-li třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.17 19:42

Jsem z Prahy.
Konečně dnes, po obvolání cca 40 psychiatrů a psychologů jeden lékař vyslyšel mou naléhavost a dal mi termín v pondělí 9.10…Takže snad do té doby vydržím a nějak to zvládnu s neurolem. Přítel se mi snaží maximálně pomoci, tak si vzal od zítra v práci volno…ještě přežít dnešní noc. Už mě samotnou obtěžuje, jak každému telefonuji, prostě když jsem sama a přijde to na mě, musím být s někým v kontaktu. Přítel pracuje na noční, takže noci jsou vždy nejhorší, vždy dokážu perfektně uklidit???? abych nemyslela na kraviny. Ke všemu mám hrozně nízký tlak a jsem jak na kolotoči, což mi zrovna nepomáhá…Jinak všem děkuji za rady a odkazy :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
40
16.3.21 13:39

Ahoj máš pořád takové stavy? Ten příspěvek je už starý ale zajímalo by mě, jestli si se z toho dostala. Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.21 14:55

@B3lla ahoj, od roku 2017 jsem prožila spoustu věcí, mnoho se změnilo, z PHA jsem se odstěhovala na maloměstečko, prakticky na vesnici. Hodně se to zlepšilo, ale následně jsem porodila předčasně mrtvou dceru, tudíž jsem do úzkostí spadla znovu, s přítelem jsme se rozešli krátce před svatbou… pár měsíců mi trvalo, než jsem se vzpamatovala a vůbec si uvědomila, co všechno se stalo. Hned po mém uvědomění a rozhodnutí se „čistá“ postavit na nohy, úzkosti zmizeli. Jsem 8 měsíců bez léků a je mi dobře, i když poslední dobou se stalo opět dost věcí, které mě směřují zpět na dno. Stále ale stojím s hlavou vzhůru a rozhodnutá mít jednou zdravé miminko bez chemie v těle :)

• Citovat
  • Upravit
5378
14.9.21 15:02

Víc odpočívej, relaxuj a ať se zadari! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
14.9.21 15:03

No tak to smekam, ze jsi to takhle zvladla. Ja jsem porad na praskach, bojim se, že to zase prijde… Drz se a vydrz, ses fakt skvela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová