Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja to mel s nemocema presne jako ty ted, jak popisujes a asi od unora jsem byl do ted po ad celkem v klidu a poslednich par dnu me to najednou zase bere a mam strach z kazde blbosti. Zda se, ze na me pusobi brzka tma a celkove nedavna zmena pocasi. Je to ale jen kdyz jsem venku nebo v cizim prostredi.
Nezhorsuje ti to taky ta zmena?
Tak otok nohy izolovaně je nutné řešit podle mě. Vaše obvodní na to říká co? Zkuste věřit tomu, že to bude zase dobrý, ale musíte pro to něco udělat. Jít k dr. Cvičit atp. Napište mi zprávu. Ráda popovídám ![]()
Jáááj… to se člověk nesmí divit, že je emimino.cz taková žumpa, když je každý druhý psychopat, rozdvojená osobnost a nevím co ještě
![]()
@VENIVINIVICI tak do té žumpy nemusíte chodit… Když Vás obtěžují problémy druhých ![]()
@Anonymní píše:
Vůbec jsem netušila, kolik se najde žen, které trpí stejnými obtížemi…už se mi ty stavy vrací i několikrát denně, když je doma partner, tak se snažím situaci ukočírovat, horší to je, když jsem sama…pokud jsem sama, snažím se něco dělat v bytě, ale někdy mám dny, kdy nejsem schopná nic..Snažím se najít řešení, ale nevím jaké, každý psycholog či psychiatr má nekonečné čekací doby a ten můj současný mi cpe jen léky, musím být funkční kvůli synovi…prostě vůbec nevím co dělat..jsou chvíle, kdy mi přijde vše zbytečné![]()
Stále na sobě něco hledám teď například nohy…levá mi otéká od kolene dolu a bolí jak čert a jak mám zvýšené riziko trombózy tak se jí obávám třeba 5× denně, měřím si stále obvody lítek, stresuji, furt bych si volala rychlou…přece musí existovat rychlé a efektivní řešení. Jinak děkuji za tip na čaj, hned zítra koupím. Moc mi pomáháte…Děkuji![]()
![]()
kdyby si třeba někdo chtěl psát, budu ráda ????
Ahoj, klidně mi napiš sz. Prošla jsem tím samým a vypadá to, že to mám úspěšně za sebou. L.
Ahoj holky…tak veškerá vyšetření mám hotová, kromě lehké nedomikavosti srdeční chlopně a Cervikokraniálního syndromu mi nic snad není…i když stále řeší ještě neurologii. Jinak deprese vesele jedou dál…chci se Vás proto zeptat…nějaký typ na psychologa psychiatra? Potřebuji správně zamedikovat a zároveň terapii..odbourat úzkosti, zjistit proč úzkost přichází. Potřebuji pouze toho, který má smlouvu s VZP…VELICE NUTNĚ. MNOHOKRÁT DĚKUJI ZA RADY…
![]()
Terapeuta si vyberte podle toho, jestli jste v dětství více věřila, s kým se vám nyní komunikuje snáze - s otcem či matkou. Tedy pokud to lépe fungovalo s matkou, tak hledejte terapeutku, pokud s otcem, tak terapeuta.
Psychiatra volte toho co vás vezme - základní zalékování není nic složitého anetřeba hledat kontakt na primáře oddělení ve fakultce.
Než vás vezme psychoterapeut/ka nejspíš bude nějakou dobu trvat.
člověka se smlouvou ve vašem okolí dohledejte tady
https://eregpublicsecure.ksrzis.cz/…ickeZarizeni
Pokud je ve vašem okolí někde nějaké centrum, které má jak ambulantní služby, tak stacionář, tak hlasuju začít se léčit tam - v ambulanci. Stacionář se hodí jako záloha kdyby individálka a léky nezabrali.
držím palce
@Anonymní píše:
Ahoj holky…tak veškerá vyšetření mám hotová, kromě lehké nedomikavosti srdeční chlopně a Cervikokraniálního syndromu mi nic snad není…i když stále řeší ještě neurologii. Jinak deprese vesele jedou dál…chci se Vás proto zeptat…nějaký typ na psychologa psychiatra? Potřebuji správně zamedikovat a zároveň terapii..odbourat úzkosti, zjistit proč úzkost přichází. Potřebuji pouze toho, který má smlouvu s VZP…VELICE NUTNĚ. MNOHOKRÁT DĚKUJI ZA RADY…![]()
Odkud jsi?
Úzkosti způsobují většinou nějaké fobie, které ani nemusí být patrné.
Na léčbu úzkosti doporučuji též intenzivní léčbu ve stacionáři, nejlépe v NÚDZ - mají tam dvě odd., která se přímo úzkostným poruchám věnují a výsledky intenzivní stacionární léčby jsou většinou lepší, než pouhá individuální psychoterapie jednou za 14 dní nebo za 3 neděle, podle času terapeuta.
Ne vždy se podaří najít příčinu úzkosti a jednoduše ji odstřelit, někdo má prostě úzkostné založení povahy a zhoršením psychického i fyzického stavu se postupně pohotovost k úzkosti zvýrazňuje a zrychluje, podstatné je ale naučit se s ní nakládat tak, abyste ji zvládla a odbourala. Na to je dobrá i KBT (kognitivně behaviorální terapie), pokud tedy nemáte v okolí stacionář, nechcete do Klecan u Prahy do NÚDZ, kt. jsem vám doporučila, doporučuji si obvolat terapeuty KBT z tohoto seznamu. http://www.cskbt.cz/…erapeutu.php - případně si dohledat jejich stránky, mají-li je, oni vám už řeknou, jestli mají smlouvu s VZP a jestli přibírají nové pacienty i o nejbližších dostupných termínech. Jsou tam uvedeni i psychiatři, kteří vám předepíší léky, budou-li třeba.
Jsem z Prahy.
Konečně dnes, po obvolání cca 40 psychiatrů a psychologů jeden lékař vyslyšel mou naléhavost a dal mi termín v pondělí 9.10…Takže snad do té doby vydržím a nějak to zvládnu s neurolem. Přítel se mi snaží maximálně pomoci, tak si vzal od zítra v práci volno…ještě přežít dnešní noc. Už mě samotnou obtěžuje, jak každému telefonuji, prostě když jsem sama a přijde to na mě, musím být s někým v kontaktu. Přítel pracuje na noční, takže noci jsou vždy nejhorší, vždy dokážu perfektně uklidit???? abych nemyslela na kraviny. Ke všemu mám hrozně nízký tlak a jsem jak na kolotoči, což mi zrovna nepomáhá…Jinak všem děkuji za rady a odkazy
![]()
Ahoj máš pořád takové stavy? Ten příspěvek je už starý ale zajímalo by mě, jestli si se z toho dostala. Díky ![]()
@B3lla ahoj, od roku 2017 jsem prožila spoustu věcí, mnoho se změnilo, z PHA jsem se odstěhovala na maloměstečko, prakticky na vesnici. Hodně se to zlepšilo, ale následně jsem porodila předčasně mrtvou dceru, tudíž jsem do úzkostí spadla znovu, s přítelem jsme se rozešli krátce před svatbou… pár měsíců mi trvalo, než jsem se vzpamatovala a vůbec si uvědomila, co všechno se stalo. Hned po mém uvědomění a rozhodnutí se „čistá“ postavit na nohy, úzkosti zmizeli. Jsem 8 měsíců bez léků a je mi dobře, i když poslední dobou se stalo opět dost věcí, které mě směřují zpět na dno. Stále ale stojím s hlavou vzhůru a rozhodnutá mít jednou zdravé miminko bez chemie v těle ![]()
No tak to smekam, ze jsi to takhle zvladla. Ja jsem porad na praskach, bojim se, že to zase prijde… Drz se a vydrz, ses fakt skvela