Úzkost, nespavost a miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Úzkost,nespavost a miminko
Jsem už pomalu zoufalá, mám čerstvě po šestinedělí a najednou se mi stalo to, že prostě nemůžu spát. Usínám mezi 22-23hodinou, malý vstává na kojení ve 3 a pak se už budí v 7.Já se třeba vzbudím už o půl 1 a do těch 3 už nezaberu nebo po nočním kojení už do rána nespím! Trvá to už více než týden a je to šílené, spím čím dál míň a přes den nemohu taky usnout ani když si manžel malého vezme. Už skoro zabírám a najednou blik a jsem vzhůru, prostě jakoby mi něco nedovolilo usnout. Holky, je tohle normální? Mám strach, jak dlouho to ještě bude trvat a hlavně jak dlouho to vydržím. Jsem opravdu zoufalá, do toho pořád hormony, pláč, strach o mimi. Zažila jste to některá? A jak to dopadlo? díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Teruška85 Měla jsem to dva měsíce, celou dobu co jsem se pokoušela kojit. Kromě pořádné deprese ještě nespavost. Akorát já kojila v noci co dvě hodiny a ani za ty dvě hodiny spánku se mi občas nepodařilo zabrat, přes den vůbec. Malou si někdo vzal na dvě hodiny a já dvěhodiny marně pokoušela zabrat. Bylo to strašně deprimující…
únavou jsem padala na hubu ale nemohla jsem spát…
Mě to přeslo až za 2m, když jsem přestala kojit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mimino spi u sebe v postylce? Nepomohlo by ho premistit k sobe do postele? Proc o nej mas strach? Ja takhle blikala o neco pozdeji, kdyz jsem myslela, ze jsem nedala syna do postylky a ze spadnul z postele, vyresila jsem to zabranou na postel a spolecnym spanim, blikani ustalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruška85 Zkusila jsi bylinky? Třeba mateřídoušku? teplý mlíko…prostě něco abys zabrala?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus teplé mléko s trochou medu - to mi zabírá, když nemůžu usnout
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruška85 ahoj, já to mám teď a možná tě potěším, nespím ani ty dvě hodiny ![]()
sama sobě nevím, co poradit, vím teda, co mi tu nespavost spouští - je to strach, obavy, že něco nebudu zvládat. můžu si xkrát vysvetlovat, že to bude dobrý a stejně to nefunguje.
zkus popřemýšlet o příčině - co tě trápí, co tě vytrhuje ze spánku? co by ti udělalo dobře, aby se to zklidnilo?
možná potřebuješ změnu, třeba je toho na tebe už moc a nevidíš to, hm?
ať je nám všem brzo lépe! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám to
vždy když jsem měla děti ještě miminka tak jsem se vždy po usnutí vzbudila po nějaké době s bušením srdce a úzkostí. Pamatuju si, že to bylo hodně nepříjemné, ale odeznělo to cca po půl roce. Manžel mi chtěl pomáhat a bral si děti třeba na dvě hodiny ven abych se mohla vyspat, ovšem po návratu domů jsem byla stejně nevyspalá, spát mi nešlo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znam to, nespala jsem v porodnici 4 noci ani pres den+uzkost, tluceni srdce,strach.Chce to se proste vyklidnit…Zkus si rict, ze proste bude miminko v pohode..je to i tezke si zvyknout na to nocni buzeni..neboj, telo si zvykne. Kdyby to nepreslo, tak asi k lekari.
Prosim o anonym.
- Citovat
- Upravit
Vlastně ani nedokážu pojmenovat, co mě trápí. Miminko je zdravé, mám skvělého manžela, žádné další problémy. Strach o miminko mám myslím standartní jako každá čerstvá maminka. Jinak mimčo spí v postýlce s monitorem dechu, do naší postele ho moc nechci dávat, neměla bych pak tu kontrolu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem ze začátku nespala kvůli prsům (v noci se hodně nalévala a bála jsem se, aby mi zbytečně nevytekla) - mohla jsem spát jen na zádech a strašně mě bolely (to i kvůli jizvě po císaři). I teď, když už nekojím, někdy v noci nemůžu spát. Dvojčata se mi budí na střídačku (zuby), tak taky nezaberu. Asi bych zkusila nějaký kojící čaj s meduňkou (dost často tam bývá). Možná i to mléko s medem a zkusit před spaním na nic nemyslet
. Mně se teď pořád zdá, že jsem zase těhotná, a že čekám dvojčata, takže když se vzbudím, tak každý pochopí, že se mi špatně usíná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tyyjo, jako bych to psala já před vic jak 2 lety, úplně to samé - rozhozene spaní resp. žádné uz z porodnice, neschopnost zabrat ani v absolutním tichu kdy dite bylo s nekym venku v kocarku nebo pod dohledem doma a všichni ostatní kolem chodili po špičkách, unava a i semtam naznak usínání, pretrzeneho zvuky z venku apod.,at už byla noc nebo den… Tohle všechno znám, a vis co mi pomohlo? Kromě úpravy hladiny hormonů štít. zlázy, na kterou beru léta prasky jen mi jaksi nikdo neřekl ze se po porodu mám vrátit na dávku před tehu, a asi i železo hrálo nějakou roli-nedostatek prý taky může způsobit nespavost, já i těmi léky na štít.zl.byla předávkovana vlastně, naštěstí mi pak dr.,když jsem volala do FN kde jsem rodila a tim ještě porad patřila do péče, řekl ze to na mimi pres mliko vliv nemá, ze mu to neublíží, čehož jsem se bala ještě víc než toho ze se o něj nevyspala několik dni i pak tydnů v kuse nebudu schopna postarat, ale jak jsem tu dávku, kvůli tehu několikanásobně vyšší, stáhla a začala brát i homeopatika na uklidnění na doporuc. psycholožky, bylo to pak lepší, to bych zase byla mohla spát pořád:-) Takže tou cestou bych se asi vydala, on u těch homeop. urcite funguje zčásti i placebo-efekt:-) aspoň u me, jsem si řekla ze vycucam ty kuličky a budu spát, a brzy jsem se obešla i bez nich:-) Držím palce at se to povede vyřešit, podpora rodiny je hodně důležitá a je dobře ze ji zřejmě máš, ale je to i v hlavě a musíš si chtít pomoct taky sama, uz to ze si problém pripustis je úspěch!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus meduňku, nebo se překonat a vyrazit na dvě hodky někam s kamarádkou a nechat mimi tátovi, třeba se odreaguješ a bude líp ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit