Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky!
Řeším velký problém a budu moc ráda za Vaše rady a zkušenosti. Mám 4měsíční dcerku, do teď jsem ji vozila v korbičce. Bohužel už má korbu pomalu malou, takže jsem včera vytáhla sporťák (samozřejmě jsem ji vezla v leže, ne v sedě!), ale je taky strašně úzký a představa, že ji do sporťáku budu cpát ještě s fusakem a navlečenou je nemožná. Máme konkrétně tuto kombinaci
http://www.moje-miminko.cz/…rek-989.html
Uvažujeme tedy o koupi nového kočárku-sporťáku a autosedačky, aby se mi tam vlezla malá ve fusaku. Hodně se mi líbí tento x-lander
http://www.detskezbozi.com/…xa-2011.html
ale nevím, jestli je dobrý, a zda je uskladnitelný v kufru.
Prosím o nějaké tipy ![]()
PS: Je nějaký rozdíl mezi zavinovačkou a fusakem Emitex?:D Podle mě je ta zavinovačka praktičtější, jen aby v ní bylo stejné teplo jako ve fusaku.
Holky, moc děkuju, prosím poraďte ![]()
Nevýhoda toho x-landeru je v tom, že sporťák lze dát jen po směru jízdy, takže mimčo na tebe nevidí, což třeba u mých dětí byl problém, prostě na mě potřebovaly vidět a ještě teď v 11 měsících vozím malého tak, aby na mě viděl.
JInak rozdíl mezi zavinovačkou a fusakem je obrovský, fusak je mnohem teplejší. fusak dávám do kočárku, zavinovačku hlavně do autosedačky.
Ahoj Amoletko, máš krásnej kočárek a já bych na Tvym místě asi neměnila. Tahle korbička od Jané, je nová kolekce, pokud se nepletu? A je opravu hodně velká, takže Ti to možná přijde jako velký rozdíl oproti sporťáku. Divím se, že je vám tahle korbička malá ve čtyřech měsících ![]()
Já mám X-lander XT 2011,korbičku i sporťák, autosedačku ale Maxi-Cosi Pebble.
Malá se do korbičky vejde ještě teď, i když bez fusaku, ale už je tam natěsno, takže jsme před pár dny přešli na sporťák. S kočárkem jsem celkem spokojená, nebýt reklamace, kdy přestalo aretovat přední kokečko, ale opravili to a už se s ním zase jezdí parádně.
Jeho nevýhody:nejde otočit po směru jízdy, ale má na stříšce aspoň takový okýnko ze slídy, že na prcka vidíš a není odpružený, i přesto se ním ale jezdí lehce.
Jeho výhody:super nánožník v ceně, který v podstatě vynahradí fusak, takže loni jsme si koupila drahej fusak 2v1 a možná ho ani nevyužiju ![]()
Stříška jde po rozepnutí zipu sklopit skoro až k madlu, což je super proti sluníčku, nebo při nepřízni počasí.
Vzadu na boudě má super velkou kapsu na různý „serepetičky“ ![]()
A konečně skladnost-podle mě na jedničku, je to fakt lehkej kočár, teda aspoň podle mě, auto mám opravdu malý-Peugeot 106 a když sundám zadní kolečka, tak ho do kufru dám bez problému, líp, než do přítelova auta, protože ten má Audi, ale v sedanu a to už je docela problém, ale vejde se ![]()
A jestli koupit zavinovačku, nebo fusak od Emitexu Ti neporadim, protože já mám fusak od Aesthetic 3v1,ale určitě je fusak teplejší, než zavinka. Pokud ale budeš mít kočárek s teplejším nánožníkem, prcek bude teple oblečenej, tak by ta zavinka mohla stačit
Ale fakt nevim, nemám zkušenost se zavinovačkou od Emitexu, jak moc je teplá ![]()
Renčí, tak já myslím, že malá by to přežila, včera když ji vezla, tak jsem ji měla po směru jízdy a očividně jí to nevadilo, ráda kolem sebe kouká a zkoumá a usla bez řevu ani nepípla ![]()
Kristy84 - no to se ti jen zdá, že je to velké, všechny holky, které viděli můj kočárek hned řekli že je úzký. Na obrázku to vypadá hezky, ale opravdu je strašně úzký
Jinak bych ho samozřejmě neměnila, do teď jsem byla spokojená ![]()
@Amoletka nedivím se, podle mých kritérií je to jané opravdu úzké. Jestli mimču nevadí, že na tebe nevidí, tak tím líp, aspoň si můžeš vybrat z více kočárů.
A zkusila si to, dát ji do sporťáku s fusakem?
Já si celé léto myslela, že mám hrozně úzkej kočárek (i podle srovnání s kamarádkama je prostě užší), a včera, když jsem šla koupit fusak, tak sem to zkusila, dát ho do kočáru a do něj malýho v bundě a vejde se ![]()
takže spíš záleží, co máš za fusak, klasickýho berana sem do kočáru nenarvala ani náhodou, ale teď mám nový, typově jako emitex, rozepínání vepředu a uvnitř kožíšek, a ten se tam vejde krásně.
A jakou má šířku? A co máš za fusak? Přijde mi lepší koupit méně robustnější fusak (podobný Emitexu, ale o třídu výš je Aesthetic), protože pořád je to menší investice. Ačkoliv mně podle příspěvků spíš připadá, že toužíš po novém kočárku, než že by někde byl skutečný problém
Já mám extra úzký kočárek a fusak tam narvu i s tříletým batoletem (loni v zimě, mám tandemový kočár, takže letos dostane fusak dvouleté batole, skoro čtyřleťák už se v kočárku vozí pouze občas) ![]()
@Amoletka slalom je opravdu uzsi. ono obene kocarky ktery jdou nasadit proti smeru jizdy jsou proste uzsi. to si musis sama zvolit prioritu jestli sirsi kocar nebo to aby jsi na ni videla. my mame x-lander X3 (je jeste sirsi nez XA), malymu to nikdy nevadilo ze koukal dopredu, naopak. chtela jsem slalom jako mas ty, ale odradil me ze je uzky, maly je obrik a je kocarkovy typ, takze celou zimu spi v kocarku ve fusaku, aby byl na cerstvym vzduchu. ja byt tebou nez budu menit zkusim dat malou do slalomu s fusakem a pak to samy vyzkousim nekde v prodejne na xlenderu
Tak ted docela koukam, ze x-landersky sportak nejde otocit proti smeru jizdy, protoze me prodavac tvrdil, ze je to variabilni. Jinak do auta se nam vejde, ale mame kombika. Konstrukce mi prijde tezka jako krava, kocarkarnu nemame, takze ani na prochazky moc nechodime - tatinek je s autem stale v trapu a do bytu vede prilis mnoho schodu na to, ze nejsem kulturistka…
Jinak na nej nedam dopustit, kam ho natocim, tam jede, coz pro me bylo dulezite a ne jako kdyz jsem kamaradce vencila dceru a ten kocar si delal, co chtel ![]()
To je zvlastni, ja presne na tenhle Jane (v sede) nedam dopustit a kamaradka vozi ve sportaku dite 2,5 rocni a jeste ted na zimu ho tam testovala s fusakem a jde to. Ty „vycpavky“ se i dost slehnou, takze novy zecatku se zda jeste uzsi.
V korbe vozim 6 mesicniho jeste ted, a to je pry vetsi a tezsi, nez 75% chlapecku jeho veku (doktorcin tabulkovy percentil:-). Ja bych se vymnoukla na Xlander, jedine si mozna poridila do Jane Lodger fusak, je skladnejsi a uzasne teply, planuju ho jako druhy k Aestheticu…a vyjde Te to urcite lip, nez novy kocar plus je to proste hezky kousek.
@ncc1701 píše:
Tak ted docela koukam, ze x-landersky sportak nejde otocit proti smeru jizdy, protoze me prodavac tvrdil, ze je to variabilni. Jinak do auta se nam vejde, ale mame kombika. Konstrukce mi prijde tezka jako krava, kocarkarnu nemame, takze ani na prochazky moc nechodime - tatinek je s autem stale v trapu a do bytu vede prilis mnoho schodu na to, ze nejsem kulturistka…Jinak na nej nedam dopustit, kam ho natocim, tam jede, coz pro me bylo dulezite a ne jako kdyz jsem kamaradce vencila dceru a ten kocar si delal, co chtel
Tak co se týká X landerů, tak sportovní sedačka jde v obou směrech pouze u typu XQ a Move. Měla jsem XQ, byl super, ale do sporťáku jsem měla problém jí narvat s fusakem už teď a to je nám 16 měsíců a neměla na sobě zimní obleční
. Mám ale veliké dítě (12,5kg a 84cm). XQ jsem teď prodala a vzala jsem si od kamarádky staršího Jané Slaloma a to je prostě co se týče prostoru obřík a hlavně ty jízdní vlastnosti jsou proti X landeru opravdu nesrovnatelné. Na XA je tady spousta diskuzí a sposta maminek je s ním spokojená, jsou to hodně oblíbené kočárky. Za mě fakt asi raději ten Jané slalom
.
Mám taky reverse a nepřipadá mi až tak úzký, jako není to na rozvalování, ale pro takhle malé dítě je super dobré boční vedení, nikam se pak neklátí. Moji se vešli v pohodě a to tam letos jezdil na podzim starší 3apůl roční 17 kilový (měl úraz na noze a „neuměl“ chodit)