Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kdy tam jdeš? Pravděpodobně by tě odeslali dřív, kdyby už na ultrazvuku něco bylo špatně. Já po horším výsledku ŠŽ šla na ultrazvuk na středisku a taky mi našli uzel. Když jsem pak šla na vyšetření na endo, endokrinolog uzel vyloučil. Ale já mám hypothyreózu a docházím každý půlrok na vyšetření. Pokud to nemáte v rodině, tak se nemusíš bát. Budeš jen sledovaná.
Mám, pravidelně chodím na endo, jednou za rok utz, leky jsem brala už před tim nez je našli.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dneska jsem byla na sono krku (opakované záněty ucha), to bylo v pořádku, ale našli mi tam uzly ve štítné žláze. U PL jsem před vánoci v rámci krevních testů měla dělané i hormony štítné žlázy, protože jsem byla unavená, ale bylo to dobrý. Poslali mě k endokrinologovi, ale termíny jsou strašně dlouhé. Mám strach. Měl někdo něco takového. Se štítnou žlázou jsem nikdy nic neměla.
Ahoj, navštěvuji endokrinilogii už skoro 10 let, mám sníženou funkci a malé uzlíky. Musel jsem s nima na punkci. Kdyby tě na ní poslali, jakožto nejspíš někdy jo, tak se vůbec neboj. Nebolí to, jen tlačí.
@Marega10 píše:
Ahoj, navštěvuji endokrinilogii už skoro 10 let, mám sníženou funkci a malé uzlíky. Musel jsem s nima na punkci. Kdyby tě na ní poslali, jakožto nejspíš někdy jo, tak se vůbec neboj. Nebolí to, jen tlačí.
punkci mi dělala moje lekařka přimo v ordinaci, otazka chvilky, opravdu to neboli, jen je to nepřijemné.
@Marega10 @debra.morgan Nebolí, jen tlačí? Já tedy byla na punkci cysty v okolí štítné žlázy, v Praze, u kapacity a bolelo to jako prase. Naštěstí to tedy trvá max minutu, dvě, ale bylo to příšerný a z představy, že mě to třeba za pár let čeká zas, je mi úplně blbě.
Kolegyně má stejnou zkušenost a dokonce jí doktorka říkala, že když to nebolí, tak to není udělaný pořádně..
Jinak zakladatelko neboj, nemusí to být hned nic hrozného. Mně zjistil cysty na štítné žláze gynekolog před 11 lety a od té doby chodím na endokrinologii. Hormony mám v pořádku, ale beru slabý euthyrox, prý aby to nerostlo. Držím palce.
@Anonymní píše:
@Marega10 @debra.morgan Nebolí, jen tlačí? Já tedy byla na punkci cysty v okolí štítné žlázy, v Praze, u kapacity a bolelo to jako prase. Naštěstí to tedy trvá max minutu, dvě, ale bylo to příšerný a z představy, že mě to třeba za pár let čeká zas, je mi úplně blbě.
Kolegyně má stejnou zkušenost a dokonce jí doktorka říkala, že když to nebolí, tak to není udělaný pořádně..Jinak zakladatelko neboj, nemusí to být hned nic hrozného. Mně zjistil cysty na štítné žláze gynekolog před 11 lety a od té doby chodím na endokrinologii. Hormony mám v pořádku, ale beru slabý euthyrox, prý aby to nerostlo. Držím palce.
jo, neboli, jen tlačí a to ja jsem velká cíťa.
Uzel na štítné žláze mám taky, ale údajně není podezřelý. Byla jsem jen na sonu, na endokrinologii mě nikdo neposlal. Další kontrola na sonu za 2 roky. Jinak mám štítnou žlázu asi v pořádku (teda nikdo mi na hormony odběr nedělal, takže to je moje domněnka). Jo a je velký jen něco málo přes 1 cm.
I já mám zkušenost, že jsem asi nic horšího nezažila. Úplně se netrefil a měla jsem 3 týdny velkou modřinu přes celý krk. Cizí lidi mě chtěli zachraňovat od domácího násilí.
@Anonymní píše:
I já mám zkušenost, že jsem asi nic horšího nezažila. Úplně se netrefil a měla jsem 3 týdny velkou modřinu přes celý krk. Cizí lidi mě chtěli zachraňovat od domácího násilí.
Přesně tak. Bylo to strašný. Modřinu jsem měla taky. Z ordinace jsem vypadla úplně vyčerpaná.
A pan doktor říkal, že přede mnou se tam hroutili dva chlapi, že doufá, že to zvládnu líp. Takže o nějakém jen tlačení nemůže být řeč.
Jinak mamka mi říkala, že punkce z prsu byla obdobně strašná, takže to tak nejspíš u tohoto druhu vyšetření bývá.
@Anonymní píše:
Přesně tak. Bylo to strašný. Modřinu jsem měla taky. Z ordinace jsem vypadla úplně vyčerpaná.
A pan doktor říkal, že přede mnou se tam hroutili dva chlapi, že doufá, že to zvládnu líp. Takže o nějakém jen tlačení nemůže být řeč.Jinak mamka mi říkala, že punkce z prsu byla obdobně strašná, takže to tak nejspíš u tohoto druhu vyšetření bývá.
neměla jsem ani modřinu, odchazela jsem s naplasti, hele ja jsem fakt cita na bolest a toto bylo uplně v cajku.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dneska jsem byla na sono krku (opakované záněty ucha), to bylo v pořádku, ale našli mi tam uzly ve štítné žláze. U PL jsem před vánoci v rámci krevních testů měla dělané i hormony štítné žlázy, protože jsem byla unavená, ale bylo to dobrý. Poslali mě k endokrinologovi, ale termíny jsou strašně dlouhé. Mám strach. Měl někdo něco takového. Se štítnou žlázou jsem nikdy nic neměla.
asi rok po narození druhé dcery jsem běhala po doktorech kvůli únavě, podivným nevolnostem, motání hlavy, mimo jiné řešili i štítnou žlázu - krev ok, ale taky mi našli uzlíky na šz, odeslána jsem byla na endo, tam mě sledovali a uklidňovali, že ženský po porodech je mívají a nic to není. sledovaná jsem byla cca 4 roky, kontroly co půl roku, na předposlední kontrole už žádný uzlík nebyl, kontrola znovu za půl roku, a pořád nic, samy zmizely. od té doby už sledovaná nejsem.
@debra.morgan píše:
neměla jsem ani modřinu, odchazela jsem s naplasti, hele ja jsem fakt cita na bolest a toto bylo uplně v cajku.
Já ti věřím, že tě to nebolelo. Je možný, že třeba neodebírali vzorky nebo to bylo jiné vyšetření. Mně doktor říkal, že to musí celý prošťourat, aby měl relevantní vzorek, a že to prostě bolí. A radši pořádně, než něco zanedbat…
@Anonymní píše:
Já ti věřím, že tě to nebolelo. Je možný, že třeba neodebírali vzorky nebo to bylo jiné vyšetření. Mně doktor říkal, že to musí celý prošťourat, aby měl relevantní vzorek, a že to prostě bolí. A radši pořádně, než něco zanedbat…
Odebirala vzorek.
@Anonymní píše:
Bavíme se tu o punkci uzlu na šž, jaké jiné vyšetření by to bylo.