Atomoxetin-ADHD u dospělého

Anonymní
26.4.22 10:42

Atomoxetin-ADHD u dospělého

Léčíte se někdo s ADHD v dospělosti? Pokud ano, jaké berete léky a jak se snášíte? Doktorka mi napsala Atomimex, ze začátku mám brát 40 mg, po měsíci ji mám dá vědět. Jinak trpím uzkostmi a mívám rychlý tep ( nevím z čeho, na EKG se dřív nic nenašlo). Ale v příbalovém letáku je, ze to může zvyšovat tlak a zrychlovat tep. Zatím jsem měla jen jeden prášek, ale dost jsem se bála ikdyz se nic nestalo a bojím se to dál užívat, že to může mít nějaký vliv na srdce nebo zvýšit tlak, ikdybych to brala dlouhodobě, bojím se prostě. :roll:

Snášely jste tyto léky dobře?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.4.22 11:34

Já mám ADHD v dospělosti, Stratteru beru 2 roky, teď jsem na dávce 80-100mg/den. Začínala jsem úplně na té nejnižší dávce diagnosticky a taky aby se dal hned vysadit. Z8roveň mám hypertenzi a v minulosti arytmické záchvaty. Tlak ti aktuálně nejspíš zvyšuje mnohem víc úzkost než atominex. Léky snáším velice dobře, jen vyšší dávkování těch 100mg mám už rozdělené do dvou dávek. Jinak jsem měla velké zažívací potíže. naopak atominex má dost stabilizační účinek a někdy funguje i proti úzkosti. Já jsem díky Stratteře vysadila jeden prášek na tlak a tlak se mi krásně stabilizoval. A neléčené ADHD je na srdce úplný zabiják, já díky tomu měla pasnické ataky a to mi naměřili i tlak 180/140 a to nenárazově ale celodenně. Příbalový leták zahoď, výrobce se jen jistí. Jo a léky musím hodně zapít a zajíst, jinak mi je zle od žaludku a pálí mě žáha.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.4.22 12:11

Takže přece jen bych ho asi mohla zkusit. Chápu, na každého to působí jinak. Někdy jsem mívala jednu dobu silne bušení srdce zničehonic. A pily jste někdy na Statteru alkohol? Nebo to už musíte být abstinent do konce života?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.23 03:26

Ano a beru ten atomoxetin. Už za slabší dávka mi moc pomohla. Vedlejší, ale skvělý účinek je, že nemám moc hlad a nemám chuť na alkohol. Negativní byl, že po prvním jídle po prášku jsem měla někdy návaly zimnice s někdy horka a trochu závratě.
Utahaná jsem tak nějak celkově poslední roky pořád. Jestli k tomu meditace přispívá, říct neumím.
Dlouhodobého problémů s tlakem se trochu obávám.
Ale celkový přínos i při nejnižší dávce je tak značný, že to akceptuju. Jsem jak vyměněná, a to v pozitivním slova smyslu.

• Citovat
  • Upravit
6
3.8.24 06:23

Strattera bez předpisu - https://medicationstore24.com mám syna 8 let.Od příchodu do první třídy užívá Stratteru.Je pravdou, že se zklidnil, více se soustředí, vymizela agrese vůči ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí