V 15mesicich stale mixujeme

454
14.8.22 13:57

V 15mesicich stale mixujeme

Dobry den, mam dotaz. Malemu bude uz 15 mesicu a celkove mame. problem s jidlem uz od miminka. narodil se o 2.mesice driv kojeni byl boj cca do 5ho nesice. problem je v tom ze jakekoliv jidlo s kousky mi zvraci nebo natahuje na zvraceni. Jinak normalne sam kouse chleba rohlik krupky i meloun ale jidlo ptoste ani tuk. chtela bych ho to nauvit ale trapi me ze vzdy kdyzbto zkusime vetsinou se pozvraci. takze jeho jidelnicek se sklada:rano 250ml mleko pak jogurt pak obed rozmixovany. Pote presnidavka jogurt a vecer 250ml mlika. prijde mi to malo. nevim co dalsiho dojidelnicku zaradit protoze kdyz mu treba namazu chleb da si par kousku a pak nechce. a aby jedl sam neprichazi v uvahu desne mu vadi ze ma spinave ruce.Za kazdou radu budu vdecna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anais Brno
14.8.22 14:23

Vyhledej myofunkcni terapii.

• Citovat
  • Upravit
864
14.8.22 14:29

Synovi jsem mixovala do dvou let. Taky byl nejedlík, pil tak 40 ml mléka, tři lžičky přesnidávky…Postupně se to zlepšovalo, do těch 3 let jedl vše, ale mini porce. Dnes má 10 let, váží 26 kilo, jí všechno ale pořád malé porce. Ve škole premiant a to šel bez odkladu, je červencový, velký sportovec - neboj, že mu dlouho mixuješ na další život vliv nemá!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
14.8.22 14:42

@aledud nemixuju do hladka ale velky kusy proste neda hned natahuje. pritom kdyz jim treba ja ryzi a dam mu ochutnat tak.to sni v poho i prezvykuje a druhy den kdyz mu ji dam tak se mu to zas ekluje.rada bych zaradila i cerstve ovoce ale rozkouse jen meloun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
14.8.22 14:55

Jo taky to bylo tak, mému stačil kousek nerozmixovaného bramboru a hned ho natahovalo nebo přímo to vyzvracel. No a pro změnu dcera nikdy nesnesla nic kašovitého, u ní jsem mexer nikdy nepoužila, takže deti jsou různé a s odstupem času si říkám, že jsem se nervovala zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
685
14.8.22 15:06

V tomto věku má ještě nárok na mix. Netrap sebe ani ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15248
14.8.22 15:31

Banan taky nesni? Verim, ze je to otrava, porad mixovat (ja teda detem nemixovala nikdy, maximalne jsem trochu rozmackala vidlickou), ale vubec bych nemela stres z toho, ze ji malo. Hlady neumre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6593
14.8.22 22:42

Nedávala bych vůbec dusivý věci jako například chleba. Nezkoušela ses inspirovat BLW? Různé ovoce nakrájené na příhodné tvary, bez slupek, nebo zeleninu, já hodně dávala napařené, aby to bylo měkké - dáš dítěti na talíř a jíte spolu, nekrmíš. Třeba by si z toho něco vybral, vyzkoušel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
16.8.22 11:13

@Liška32 on orave vubec nechce sam vadi mu spinave a momre ruce hazi to vsude ale neji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6593
16.8.22 20:23
@Priserka25 píše:
@Liška32 on orave vubec nechce sam vadi mu spinave a momre ruce hazi to vsude ale neji

A nezkusil by tedy příbor? Já v tomto věku dávala i vidličku, ale tedy malá se krmila od začátku sama. Děti se s tím ale rychle naučí. A kdybys jedla zároveň s ním, to taky ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
18.8.22 22:22

@Liška32 zkouseli jsme ale ani prd dnes tedy sbedl sam hezky kousky parku ale obed jsem nemixovala a zas natahoval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32221
18.8.22 23:21

:hug: Nejstarsi dcera jedla mixovane skoro do 2r. Do 4.5r jedla strasne spatne, i malo pila. Plus i spatne pribirala, byli jsme i na krvi kvuli extremne nizke vaze (dle Dr) a nejezeni (v 18m mela mesic, kdy za den zandala 2 lahve sunaru a ozuzlala rohlik). Je ji 10r, je drobnejsi, ale uz roky ji pekne. Ja bych asi byla jeste chvili trpeliva :hug:, vzdyt je to odrostle mimino porad.

(Naopak syn odmital kousat a polykal uz v 10m cele kosticky brambor - nesmel to mit pokrajene, muselo to vypadat jako nase - ten zase vypadal, jako kdyz cpe husu siskami :mrgreen: :roll:. Normalne jedla jen nejmladsi dcera.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
19.8.22 08:30

@Hobitka on pribira krasne na to ze kdyz se narodil mel 2 kila v roce mel 9200g a 82cm je desnej dlouhan ale zizala zadnej burt. spus prosre okoli uz tlaci ze bude neco spatne je mu 15 mesicu jesre sam nechodi jen za ruku nebo choditko ale takhke cely den. porad posloucham co tamten tamta uz umi a ten nas ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
19.8.22 08:40

@Priserka25 muze mit oslabené oblicejove a zvykaci svaly, proto je jidlo pro nej náročné pokousat. Jestli pises, že ještě nemá samostatnou chuzi, tak vodeni za ruku nebo choditko je nevhodné. Pokud je nedonoseny, meli jste určitě konzultace na neurologii. Necvicili jste Vojtovku, Bobcath nebo neco podobneho?
S tim jidlem si vyhledej v okoli, kdo se zabývá myofunkcni terapii.

• Citovat
  • Upravit
32221
19.8.22 10:13

@Priserka25 :hug:, ja se v podstate nad mixovanim moc nepozastavovala, byla jsem rada, ze do ditete vubec neco dostanu. Je fakt, ze z mych deti nejvice sislala a mela nejvic logopedickych nedokonalosti, coz patrne souviselo s tim, ze odmitala zvykat. Motoricky byla take pozadu, ale vse nakonec dohnala. Sama si musis nejak rozhodnout, zda das diteti cas nebo vyhledas odbornika, zda je dite jenom trochu pozadu nebo uz ma opravdu problem. Ale mamy to vetsinou vyciti :srdce:, na reci okoli kasli :hug:. Vis co bylo u nas s prvorozenou s nocnikem za tyjatry od babicek - ze jeste ma plinu? Snad od 15m to bylo co tyden, zda uz chodi na nocnicek, ze Tonda a Pepa a Andula davno chodi :roll:. U druheho ditete se ani nezeptaly a kdovi, zda postrehly, kdyz jsem jim hrde hlasila, ze mam teda bez plen i druhe dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí