V 7 měsících odmítá příkrmy

7
18.11.16 18:12

V 7 měsících mi odmítá příkrmy.

Dobrý vecer maminky, syn ma 7 mesicu a nemuzu do neho za žádnou cenu dostat masový nebo zeleninový prikrm v podobě pyré. Presnidavky mi sní uplně v pohode celou na posezení, ale obědy, kaši, naskrabany banán nebo cokoli jiného krom tech presnidavek do neho nedostanu včetně pití. :( pokud se fakt hodně snažím, tak mi i otevře pusu, ale zvedá se mu hrozně žaludek a tak cca po 3 lžičce se mi pozvrací :( :( :( už jsem z toho dost nešťastná protože mi za cely den sní jednu presnidavku a cca 350ml UM. Noc prospí témer celou bez potřeby jist. Tohle prožíváme od ukonceneho 4 mesice, kdy jsme s prikrmy začali. Mame to takhle jen my nebo nejsme sami? Dekuji za odpovědi. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1185
18.11.16 18:20

Dáváš do toho domácího pyré dost vody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
18.11.16 18:21

Jak už jsem tu několikrát psala, nejste ani první ani poslední. Mně dcera ještě v roce nesnědla víc než 50g příkrmů. A v roce a půl klidně vydržela celý den jen na mléku. Pít něco jiného než mléko začala tak v 15 měsících. Takže za mě normální stav. Má rada je vydržet, časem se to zlepší. Až bude synovi třeba 5 let, tak si na to vzpomeneš s úsměvem, stejně jako já. Dcera je teď popelnice, co ve školce zbaští snad všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.11.16 18:24

@dalmati ja prikrmy kupuji ale jen ty od ukonceneho 4 mesice a ty jeste redim vodou aby to mělo stejnou konzistenci jako ta presnidavka a nic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.11.16 18:27

@Lerista jako vážně? Tak to se mame nač těšit. U staršího syna tohle neznám. To je hroznej žrout od narození a nikdy jsem s nim tohle nezažila proto mě to také tak děsí u toho prcka. Dekuji asi hold budeme muset vydržet. Naštěstí váhově je na tom dobre. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
18.11.16 18:30

Tak u nás se doporučovalo začít se zeleninou a až teprvě potom ovoce… bylo to tak u obou dětí, jedly a jedí vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.11.16 18:31

@dedrichov tam jsem zřejmě udělala chybu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27698
18.11.16 18:36

@Nika D tak jestli jsi začala nejdřív ovocem tak si zvykl na sladké a zelenina mu nechutná :think: zkus třeba batáty jestli by mu nechutnali ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.11.16 18:40

@ka2ka to už si pravé nepamatuji, ale je to klidně možné. U prvního jsem vše studovala a teď jen si asi pozor nedala :( myslíte, ze se to časem srovná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
18.11.16 18:42

@Nika D jojo, v 8 měsících jsem stopnula příkrmy, najela zpátky jen na mléko a řídké mléčné kaše v láhvi na cca 2 týdny a začínali jsme s příkrmy znovu. Prostě vyváděla jen viděla, že nesu něco jiného než mléko. Když už jsem jí ten příkrm dostala do pusy, tak se třeba předklonila a čekala až jí to z pusy zase vyteče, prostě to odmítla spolknout. A takových fíglů měla víc. Abych do ní dostala tekutiny, tak jsem ředila mléko. Třeba 2 odměrky UM a 240ml vody. Když už vzala na milost jídlo, tak jen ty nejlevnější Hamánky. Domácí ani omylem. Měla jsem suroviny domácí od našich, i třeba králíka a akorát to vyhazovala :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
18.11.16 18:46

@Lerista nooo…tak vy jste si teprve užila ne ja. Zkusím tedy teď chvilku nedávat vubec nic a pojedeme nanovo. :palec: budu doufat, ze se nam to povede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15279
18.11.16 18:50

@Nika D Mě na tom nepřipadá nic divného, že tak malé dítě nejí. Já tedy začínala se zeleninou v půl roce, v 7 měsících moje dcery krom kojení maximálně 3× olízly lžičku. Času dost, ještě se toho v životě nají ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27698
18.11.16 18:54
@Nika D píše:
@ka2ka to už si pravé nepamatuji, ale je to klidně možné. U prvního jsem vše studovala a teď jen si asi pozor nedala :( myslíte, ze se to časem srovná?

to víš že se to srovná, hele znáš puberťáka co by pil jen mlíko ;)
já měla štěstí syn je děsný žravec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
18.11.16 18:54

Michej mu masozel s ovocem, nejdriv vic ovocne a postupne pridavej zeleninu. Urcite do masozelu pridavat maslo, i do kupovaneho, bylinky, jako treba kopr, libecek.
Vic by me v tomto veku trapila spotreba mleka, mlecna davka za den by mela byt alespon 500ml, u ditete s jednim prikrmem i vic. Zkusila bych zavest mlecnou kasi, aby se mlecna davka dorovnala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
18.11.16 18:59
@Nika D píše:

Muj ctyrlety je furt frfna. Starsi v pohode vse a tenhle by nejradeji furt sladke. Ted zacal jist poprve v zivote jogurty, predtim se mu z nich navalovalo. Kdyz uvarim, tak casto sni jen prilohu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí