Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim,
moje 4mesicni miminko zpocatku spalo dom pres den v kosiku, ale posledni dobou jen jak ho tam polozim, rev sileny.
Mate napady a tipy, kam/do ceho odkladat miminko pres den na spani?
A mysleno v obyvaku, loznici s postylkou mame v patre, tudiz tam ne.
Diky! ![]()
Tak kupte postýlku i dolů. Taky jsem měla v každým patře jednu. Až začne lézt, bude se ti hodit i na to, že tam dítě šoupneš, když budeš potřebovat na záchod, aby si zatím neublížilo. Postýlek jsou plný bazary, často i za odvoz.
V kočárku. Nic jiného mě nenapadá. Já měla malou na gauči v hnízdečku, ale ve 4m už vyžadovala na spaní přes den klid, tak byla v ložnici.
Poridila bych cestovni postylku. Vyuzijes ji na spani doma i na cestach. Muzes ji mit jako ohradku pres den…
Já bych pořídila do obýváku druhou postýlku. Já teda měla jen jednu, ale bydlíme v bytě a postýlku jsem si převážela dle potřeby mězi pokoji.
Kočárek je v tomto věku na spaní nebezpečný, u cestovní postýlky bys musela ještě dokoupit klasickou matraci a také pro takto malé dítě většinou nemá polohovací dno, takže je až úplně u země…
Já měla postýlky dvě - jednu dole, druhou v patře a prdlajs, v postýlce děcka spali až v noci, přes den ani ťuk. 5 minut a řev.
U druhého jsem měla dva kočárky - jeden venku, druhý doma. To zabralo, v kočárku spinkal božsky.
Na odložení bez spaní - houpátko.
Jinak si děvčata ještě pochvalují hačku nebo hojdavak.
Ve čtyřech měsících spal v hnízdu na gauči. Ale on byl v tu dobu celkem nehybný. Později, když měl asi dva spánky denně, dávala jsem ho do patra do postýlky. Však ho nemusíš mít v obýváku, ne? A když to potřebuješ, tak kup další postýlku dolů, no.
Diky moc za reakce!
Zrovna se o tom bavim jeste s kamaradkou a nabidla mi vyvysenou ohradku s matraci ![]()
Jinak v korbicce spinka hezky, ale mame technicky suteren, tudiz byt zacina v prvnim patre a neni v me moci kocarek porad soupat nahoru dolu…
Měla jsem dole cestovní postýlku. Využili jsme ji pak i při cestování
Jen jsem do ní dokoupila asi za 300 lepší matraci ![]()
Proč by nemohla spát v patře? My máme teda postýlky dvě, ale večer ji normalne dávám nahoru, a mám chuvicky.
Toto jsem resila jen u prvniho ditete, dalsi spaly v loznici na chuvicce, aby ostatni nemuseli chodit po spickach.
Můj 4m chlapeček vyžaduje teda klid, takže spí v postýlce na chůvičce, případně venku v kočárku.