Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky.. Doteď jsem synovi dávala skleničky.. Dostala jsem na narozeniny parní hrnec a chtěla bych mu začít vařit doma. Jen jsem se chtěla zeptat, zda je vhodné vařit vše v páře a jen mu to nakrájet)například králíka nakrájet a k tomu brambor) Nebo dítě potřebuje i omáčky?
Dítěti určitě není potřeba všechno vařit na páře. Oběma děckám jsem dávala to co jsem vařila nám akorát jsem dycky odebrala a udělala nekořeněnou verzi pro ně. Na páře jsem nikdy nevařila
@PeBa12 píše:
Dítěti určitě není potřeba všechno vařit na páře. Oběma děckám jsem dávala to co jsem vařila nám akorát jsem dycky odebrala a udělala nekořeněnou verzi pro ně. Na páře jsem nikdy nevařila
Dělám to stejně.
No jde o to, jestli to polkne. Maso varene na pare muze docela zvykaci, kdyz k tomu das treba jen brambory tak to muze byt suche. Zalezi, jak to nakombinujes. Pridala bych nejakou „stavnatejsi“ zeleninu. Ono vubec, jist jen maso a skrobovou prilohu neni zrovna nejzdravejsi, v ceske kuchyni ta zelenina dost chybi (muj nazor).
Myslím, že ti to jist nebude. Těch dětí, co jedí výhradně suchá těstoviny je ale taky dost
já dělám ke všemu alespoň uho ![]()