Dvouměsíční holčička nespí

2426
1.10.20 07:33

Dvouměsíční nespí

Ahoj vím že s tím asi nic moc udělat nejde než vydržet. Ale zajímá mě jestli to měla některá z vás taky tak a zlepšilo se to… Mám osmitydenni holčičku. Porod akutní sekce pro hypoxii plodu. Od miminka skoro nespí. Kdo kdy napsal že novorozenci spí 20hod denně toho bych kopla… Přes den nespí skoro vůbec. Max 2* denně 20min a to se musí jet v kočáře. Nepomáhá houpání, zpívání, nošení, pevné zavinutí, kolotoč, zima ani horko ji snad není… Hodně háže že spaní rukama, škrábe se v obličeji a to jí budí.. Když jí je přivážu tak hysterák klidně hodinu takže musím rozvázat. Na prdy netrpí…Přitom je na ní vidět že by spala… Ale nespí. Když už se mi ji podaří třeba uspat na rukách tak položím do postýlky a za 5 min řev.. :roll: dám dudel ukl8dnim pohoupam.. Usíná… Odcházím… Za 5 min řev a tak dokola klidně 3hod… Teď už jsem to vzdala… Když se vzbudí už se nesnažím uspavat. Zkoušela jsem s ní spát tak, že jsem s ní spala v posteli v náručí.. Jo to spala.. 40min v kuse… Jenže tim neustálým houpáním jsem si uhnala zánět šlach… Už jsem zralá na Bohnice… :zed: tím jak přes den nespí je už o půl 7 úplně ko a a hysterakem usíná… Zbudi se v 11 na mliko… To musím opět hodinu houpat.. Pak se vzbudí ve 3 a už nespí… :( Jsem úplně vyřízená… Večer než prostě si dám aspoň sprchu, honem do sebe něco hodím atd 5ak jdu spát v 9,nez usnu je 10 a v 11 vstavacka… Všeho všudy spánek 3hod… Zkoušela jsem posunout večerní usínání… Ale hrůza.. Nedá se to. Jak nespí přes den tak konec…šátek mám ale uvázat ho neumím, navíc si nejsem jistá aby tam byla správně a taky jak ji do toho napasovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3321
1.10.20 07:52

Znám moc dobře od obou svých dětí. Starší dcera nespala, ale aspoň neprobrečela dny. To mladší dcera to je pěkný ořvánek. Tak posílám sílu a pár tipů. Já si místo šátku pořídila polovázací nosítko vhodné od narození. Díky tomu jsem mohla tak nějak fungovat a dcera tam spala i hodinku, ale nesměla jsem si sednout - no aspoň jsem zhubla :mrgreen:. A ke kočárku jsem si pořídila automatické houpátko, jmenuje se to Rockit, sehnala jsem ho na bazaru za 300. A to mi někdy dalo i půl hodiny klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9281
1.10.20 07:59

@Ufinka87 já to znám :mrgreen:
Já jsem měla malého v zavinovačce a pořád jsem musela hopsat na tom velkým gymnastickým míči :roll: ten míč mi zachránil záda a ruce.
V nosítku být nechtěl. V kočárku taky ne.
No zlepšení nastalo až kolem pátého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
1.10.20 08:04

@kavenka tak dík :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7673
1.10.20 08:06

@Ufinka87 Zkusila bych pořídit nějaké to nosítko, třeba by to pomohlo. Je jich spousta druhu, i šátkové. Na facu je skupinka nosíme děti, tam poradí které je vhodné, které se dobře připevňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9281
1.10.20 09:05
@Ufinka87 píše:
@kavenka tak dík :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Když můžu pomůžu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
1.10.20 23:59

Ahoj. Zlepší se to, ale chce to čas. Nicméně chápu, že teď se každý den vleče a připadá ti to jako věčnost. Časem si řekneš, že to byla vlastně jen chvilka. Dceru jsem prakticky neodložila 6 měsíců. Byla uvztekané a uplakané miminko. Trápili ji prdiky a pak podle mě i to, že by ráda fungovala, ale nemohla :lol: obrovský posun přišel, když si sedla. Přes den spala 3×20 minut, jen na mě nebo v jedoucím kočárku. Nakonec se slitovala a začala aspoň normálně spát v noci Byla nehlídatelná, u někoho jiného krom mě a manžela řvala jako tur. Dokonce i ve spánku poznala, že jsem předala kočár někomu jinému a přesto, že měla na spaní přes boudu kočárku plínku, tak to poznala… :roll: Dodnes nechápu jak. Dneska se tomu směju, tehdy to pro mě bylo extrémně vyčerpávající. Doma jsem prakticky pul roku nefungovala, nedalo se. Nosítka jsem měla, jinak to nešlo, ale pokud jsem vytvářela jinou aktivitu než chůzi, tak řvala. Bylo to deprimující a vyčerpávající jak fyzicky tak psychicky. Takže posílám mnoho sil a pevných nervů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
2.10.20 02:35

@Martha03 tak 9na nějak zásadně nebrečí. Vydrží i chvíli sama pod hrazdou třeba. Jenže já jí nechci takhle odkládat… Jde mi o to že prostě nespí přes den a čím víc se blíží večer tím je protivnejsi a oštěrnější… To pak usne o půl 7ale od 3 pak nechce spát… Takže vlastně půl noci nespí a já jsem vyřízená… Kdyby spala chvíli přes den, usinala by později… Stačila by hodinka… Ale bohužel… Takhle je to na nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
2.10.20 09:12

@Ufinka87 no to chápu. Ale těm dětem se spánek hodně mění, takže to bude za chvíli jiné. Musíš vydržet. Prostě to pořád zkoušej, uspávat ji různě když to půjde… Třeba i protáhnout tu večerku když nebude tolik protivná. Musíš se řídit instiktem co ještě jo a co už ne. Já to tak dělala a nakonec jsme to ustálily nějak. Zkoušela jsem všechno možné i nemožné. Jezdila s kočárkem třeba hodinu než zabrala na tech 20 minut… To je bohužel náš úděl. Každé dítě je jiné a já znám určitě více těch nespících než spících. Pokud máš někoho dej ji na chvíli na hlídání přes den manželovi, babičkám a jdi spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí