Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, máme takový „problém“ - můj 4 měsíční syn si začal sát pěstičky. Podotýkám, že se nejedná o pouhé cumlání - to je normální - ale vyloženě se přisaje a už jede a dělá to nejčastěji po kojení (je plně kojen). Zkusím mu dát vždy dudlík, ale po chvíli ho vždy vyhodí a je zase u pěsti. Řekla bych, že jsme teď měli i růstový spurt a dožadoval se kojení častěji a to i v noci, ikdyž už jsme měli režim až na cca 6h ranní…tak nevím, zda to s tím nesouvisí. Mléka mám taky podle mě dost. Když ho opětovně přiložím, tak si párkrát cucne a po chvíli se až kolikrát s brekem odtáhne. Do pusinky jsem se koukala a zoubky jsem nijak nenahmatala, ani dásně mi nepřijdou nijak červenější nebo nateklé…je to normální? Přijde mi to divné ![]()
Ano, je to normální. Děti poznávají svět olizováním a ruce jsou nejblíž.
@AnastazieB olizováním to jo, to je jasné, že cucání ručiček je naprosto normální a běžné, ale on si je saje jako když je přisátý na prsu…
@Lenka2112199 je to mimino.. Svět objevuje pusou.. Jasně, že je to normální..
Malý mi to taky dělá a ještě je jakoby kouše dásničkama.. ![]()
Taky jsem si myslela že třeba zoubky, ale jsou mu 3 měsíce.
![]()
Tak jen abych toto téma uzavřela - bylo to z hladu. Malý byl líný sát a díky menší poptávce bylo méně mléka. Jakmile jsem se o jeho poloprázdné bříško postarala bylo po problému👍 👍