V čem koupat - vanička nebo kbelík?

819
1.2.16 19:47

v čem koupat - vanička nebo kbelík?

Ahoj maminky, jsem sice v ranném stádiu těhotenství, ale protože mě před porodem čekají zkoušky ve škole přemýšlím už teď jak upravit a připravit byt pro miminko, teď konkrétně řeším koupání, máme rohovou vanu a chtěla bych na ni od truhláře udělat přebalovací pultík abych malé po koupání mohla osušit pohodlně v koupelně a nepobíhat po bytě z koupelny do pokojíčku a teď přemýšlím jestli pultík zvětšit a dát na něj klasickou vaničku nebo dát na dno vany kbelík - ten mi přijde vyšši takže bych se nemusela tak ohýbat a nebo jestli hned od začátku použít jenom lehátko do vany. co myslíte vy, jak jste koupali? známá mi říkala, že děti koupané v kbelíku později chodí protože jsou déle schoulené já si myslím, že se to dětičkám musí líbit aspon ze začátku. děkuju za odpovědi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
975
1.2.16 19:57

Ahoj, já koupala ze začátku ve vaničce s pěnovou podložkou. Asi po týdnu jsem začala koupat ve velké vaně, vyhovovalo mi to více. S kyblíkem zkušenost nemám, ale hodně holek si to pochvaluje, miminkům se to líbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
1.2.16 19:57

Známá je trubka :mrgreen: To jsou podobně ověřené informace jako to, že dítě nošené bude závislák na matce a další…

Já bych Ti radila dopředu nic moc neplánovat, dítko Tě může vyvést brzy z omylu. Dcera ve vaničce řvala, půjčila jsem si kyblík a ten se jí líbil. každopádně v kyblíku jsem koupala na stole v kuchyni, nedovedu si představit být tak moc ohnutá.
Lehátko do vany považuji za zbytečnost, on úplně stejně poslouží složený ručník pod hlavičkou (a nemusíš vyhazovat peníze)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
1.2.16 19:59

To jsem neslyšela, že by děti koupané v kýblu později chodily :roll: My ho užívali první půlrok a naprostá spokojenost :palec: můj syn začal chodit v 11m. Podle mě do začátku je lepší, než vanička. Miminko se v něm cítí, jak v bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
1.2.16 20:02
@Kajuli píše:
Známá je trubka :mrgreen: To jsou podobně ověřené informace jako to, že dítě nošené bude závislák na matce a další…Já bych Ti radila dopředu nic moc neplánovat, dítko Tě může vyvést brzy z omylu. Dcera ve vaničce řvala, půjčila jsem si kyblík a ten se jí líbil. každopádně v kyblíku jsem koupala na stole v kuchyni, nedovedu si představit být tak moc ohnutá.
Lehátko do vany považuji za zbytečnost, on úplně stejně poslouží složený ručník pod hlavičkou (a nemusíš vyhazovat peníze)

právě si taky řikám, že být ohnutá do vany musí být mazec na záda jen nevím jestli na kyblík dosáhnu když ho budu mít na pultíku na vaně (nebo i na stole) jsem mrňavá :P to by právě byla lepší vanička, v tý mi ale první řval od začátku do konce :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.16 20:03

Měla jsem vaničku, dítě v jí ječelo v totálních záchvatech. vyzkoušla jsem všechny rady a nic. tak jsem jela koupit kyblík. ani nepípl. je to pro ně opravdu příjemné. problém nastal až když byl trošku větší a začal se nožkama odrážet od dna. a taky čim byl masitější (a že syn byl opravdu kusanec), tak se mi z kyblíku hůř vyndaval. kyblík jsem měla cca 5 měsíců. pak přešel rovnou do velké vany. já sem byla ze začátku odpůrce kyblíků, nakonec jsem jejich nadšenec. rozhodně ta chvilka koupání nemá vliv na hybnost kojence. však se tam nemáchá půl dne. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
1.2.16 20:03
@Martina84 píše:
To jsem neslyšela, že by děti koupané v kýblu později chodily :roll: My ho užívali první půlrok a naprostá spokojenost :palec: můj syn začal chodit v 11m. Podle mě do začátku je lepší, než vanička. Miminko se v něm cítí, jak v bříšku.

to si právě myslím taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
1.2.16 20:08
@smajlicek90 píše:
právě si taky řikám, že být ohnutá do vany musí být mazec na záda jen nevím jestli na kyblík dosáhnu když ho budu mít na pultíku na vaně (nebo i na stole) jsem mrňavá :P to by právě byla lepší vanička, v tý mi ale první řval od začátku do konce :?

tak už jsem konečně našla rozměr kyblíku a jo dosáhnu i když bude na pultíku, myslela jsem, že je vyšší :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
1.2.16 20:23

@smajlicek90 Myslí, že s dosáhnutím nebudeš mít problém:) Hlavní je, aby prcek byl spokojený a Ty nezdrchaná :mrgreen: Já si vždycky vzpomenu, jak jsme měli romantické 30 minutové koupání ve vaničce, kdy dcera řvala, až byla rudá, já z toho nešťastná, no zlatý kyblík, fakt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ferret
1.2.16 20:26

Máme vaničku, kterou dávám na pračku. Do ní jsem používala molitanovou podložku, teď už nic. Je to praktické, dítě je skoro celé ve vodě, vše je dobře dostupné a není mu přitom zima. Na chatu jsem si koupila do vaničky klasické lehátko, ale to bylo dítě skoro na suchu, nelíbilo se mi to. Měla jsem možnost vyzkoušet na návštěvě i kyblík a přišlo mi to hrozně nepraktické. Je možné, že je to o zvyku, ale já tam tehdy asi tříměsíčního synka prostě neumyla, jak jsem chtěla a neumím si představit už vůbec, jak bych tam myla novorozence nedržícího hlavičku.

• Citovat
  • Upravit
8959
1.2.16 20:50

@smajlicek90
Já koupu už druhé dítko ve vaničce, v kbelíku si to neumím jaksi představit:-) Nezvolila bych kbelík, ale to co říká tvá známá, tak je dle mě hovadina :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3574
1.2.16 20:59

@smajlicek90 Koupali sme první půlrok v kyblíku, spokojenost na všech stranách. Od půl roku ve velký vaně. Chodit začal v 11měs.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
1.2.16 21:26

Mám kyblík po skoro 14.leté dceři :-) a koupu v něm 4.dítko a naprostá spokojenost z mé strany i strany dětí.
Mají vodu až po bradičku, takže jim je teploučko, schoulí se jako v bříšku a v novorozeneckém období mi děti v kyblíčku usínaly slastí :-) nejmladšímu jsou zítra 4.měsíce a první hlasitý smích byl právě z koupání v kyblíku, jak ho vysvleču a nesu do koupelny začne se úžasně řehtat, úplně je mi líto, že už se do něj skoro nevejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
1.2.16 21:28

Já mám vaničku ještě po sobě a v ní to lehátko potažené látkou za cca 125kč a syn je spokojený už od novorozeněte. Jinak přebalovací pult doporučuji dostatečně vysoký aby vás nebolela záda. Sestra používá jen pevnou přebalovací podložku položenou na vaně a záda jí už hodně zlobí jak se tam musí neustále ohýbat. Jinak pokud vám to prostor a finance dovolí doporučuji ještě dostatečně velký přebalovací pult tam, kde budete mít oblečení pro miminko. Syn je ublinkánek tak aspoň 4× denně převlékám a stačí mi se otočit a mám čisté oblečení aniž bych musela spustit kluka z dozoru aby mi nežuchnul na zem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
1.2.16 21:29

Pouzivam kyblik krom doby nez odpadl pupecnikovy pahyl. Mala je spokojena. Prvni byl taky - opravdu jak jsou celi ponoreni az po bradu, vyhovuje jim to. Pravda, kbelik vydrzi cca do pul roku ditete, pak stejne skonci ve velke vane. Za me ale kbelik doporucuji. Kdyby byl zajem, cca v kvetnu ho rada poslu dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí