Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Ahojky, potřebuji poradit, malý šíleně v kočáru řve, úplně hystericky, tak uvažuji v čem ho na zimu nosit…Co si mám pořídít šátek nebo manducu? Aby mu nebyla zima..Klokánek asi dobrý není, že?
A kdy může do sporťáku? Díky
Ahoj, tak ja si nedavno poridila nositko Baby Bjorn a maly to zboznuje. Nosim ho v tom doma i venku, je to pohodlnejsi nez na rukou a ma z toho pekny vyhled. V kocaru mi taky ted zacal rvat, asi se tam dost nudi. Tak doporucuji. ![]()
Zrovna to hledám na netu a neníto to samé co Manduca?? Já se v tom teda moc nevyznám…Vyzkoušela jsi to někde n.to rovnou riskla a koupila?
uz jsem to mela pred 10 lety u prvni dcery..nekdy to nechaji vyzkouset v obchode …ja zase nevim co je ta manduca
…aha uz se na to koukam, tak to bude podobne…k tomu bjornu se da extra prikoupit zatepleny pytlik na pripnuti
Baby Bjoern je de facto luxusní klokanka. Jsem přesvědčená, že abdukční polohu nožiček nezajistí.
Omlouvám se za příkrost, ale nejsem s tímto typem nosítek srozuměná.
Manduca naproti tomu je ergonomické nosítko simulující nošení nasvislo v šátku (podobně Ergo, Patapum, Bondolino).
Ergonomická nosítka se mezi sebou liší systémem upínání, výškou zádové části, přítomností zmenšovací vložky pro malé děti atd.
My máme Ergo, ale Manduca je taky hodně chválená, má právě uvnitř takovou zmenšovací síťku pro maličké děti, pro které by nosítko mezi nožičkama bylo moc široké.
Iděálně kdyby sis mohla nosítka porovnat naživo.
Mladšího syna nosím pod bundou v šátku (kříž s kapsou uvnitř). Mám spešl nosičskou bundu, ale vystačila by i nějaká větší, třeba manželova (u nás ne, měla bych to po kolena).
… teď jsem si ještě pro jistotu vygooglika BB, ve kterém dítě skutečně visí za rozkrok. O pohodlí nosiče nevím, ale neznám nikoho, kdo by v tom byl schopen bez problémů nosit jedenáctikilové dítě. Fotky čelem dopředu mi kroutí palce u nohou úplně…
Ahoj,
záleží na tobě. Někomu vyhovuje šátek, někomu spíš nostíko.
Opravdu klasické klokanky kdy dítko nemá ergonomický „posed“ ale visí za rozkrok bych nedoporučila. Co si tak pamatuji z mého občasného lezení po skalách viset za rozkrok není nic příjemného.
A o tom co to dělá s páteří mimča, které v klokance není fixováno správně, protože to prostě klokanka se svými proporcemi nedokáže, raději nemluvit.
Šátek mi osobně moc nesedl - umím jeden druh úvazu a jsem zhnilá to nějak trénovat a dotahovat a pod.. No taky jsem poněkud levá nooooo.
Já osobně mám Manducu nosím asi od tří měsíců a jsem spokojená. Mám to pod kočárkem pořád a když slečna ječí a nechce tam být tož nahodím a je po jekotu.
Ještě se mi líbí i Bondolíno, je prý pro štíhlejší maminky lepší než Manduca, ale zas už bylo dražší.
Ergo mě odradilo tím že je váhově rozdělené - chtěla jsem jedno nosítko ve kterém případně poponesu i starší dceru.
Tak a víc nevím, Jinak pod větší bundu se vleze cokoliv (i když šátek asi nejlépe) a taková ta oteplená kapsa jde koupit taky jak na šátek tak na nosítko. Malé miminka bych raději strkala k sobě pod bundu, přeci jen má člověk větší přehled o teplotním komfortu dítka a ono se i na zimní bundě dítě v kombinéze špatně nosí. ![]()
Tak ať se ti dobře nosí.
Jo já obě holky dávala do sporťáku kolem 5-6m do skorolehu (první taky prořvala hluboký kočár celý a druhá zas začínala být moc pohyblivá a moc akční tudíž raději poutám ve sporťáku). ![]()
jo ještě pár odkazů: ha koukám že už jsi nošení dětí našla. ![]()