V čem prát látkové pleny

1665
25.10.12 11:41

V čem prát látkové pleny

Ahoj, mam dotaz, zacinam s latkovkama, mam takovy vsehochut, ale asi nejvic budeme pouzivat Pop-in AIO (nektere flisove, nektere bambusove), a resim, v cem to prat? Myslela jsem si mydlovy sliz, ale nasla jsem, ze a) mydlo ucpava flis b) pop.inky nemaji byt v sode (nevim jestli jenom pri skladovani, nebo i pri prani? Dnesk ajsem koupila na vyzkouseni gel z mydlovych orechu - u toho se pise, ze je hlavne na barevne pradlo. U prasku z mydlovych orechu specialnne na pleny je zase ta soda. Mate nektera zkusenost? 
A taky kdyz uz zakladam nove tema, jak moc se pleny nici susenim v susicce? Me to ted doma v zime schne tri dny a ani pak to neni takovy teploucky a mekoucky jako vveci ze susky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31397
25.10.12 11:50

Já se přiznám, že peru pleny v kdečem a vůbec to neřeším a za rok a skoro půl jsem nezaznamenala, že by měl prášek zásadní vliv na funkci :) takže: Persil Sensitive, Batole, i Ulrich prací gel, teď jsem koupila z DM ten jejich DenkMit Ultrasensitive. Pleny (mám bavlněná jádra GroVia a bambusové vkládačky PoP-In, Bamboolik, Anavy, Little Comfort Popeazy a bambusové kalhotkovky Little Comfort Bambee) peru na 60 stupňů, kalhotky (GroVia, Pop-In, Bamboolik, LC Popeazy-to je kapsovka) peru na 40 stupňů s dalším dětským prádlem.

sušit v sušičce neporadím-nemám zkušenost…mi to vcelku do 2-3 dnů uschne i doma na sušáku, zásobu mám velikou, peru co 3 dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
25.10.12 11:55

Ja jsem teda mela za cely pocuravaci obdobi jen 4 kusy AIO…no a normalne sem je prala v obyc prasku s ostatnima vecma a susila v susicce..bez problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
25.10.12 12:02

Souhlasím, peru normálně v ariel gelu na 40° a házím do sušičky, jen snížím vždy teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
25.10.12 12:10

Já peru (většinu výbavy mám právě ty pop-inky) v persil sensitive gelu a super. jinak mám většinu věcí bambusových, tak už nedávám místo aviváže ocet, ale těm bambuskám to narozdíl od bavlny nevadí a jsou pořád stejně měkoučké ;)

teď suším normálně na sušáku v obýváku a jádra na topení a vše je druhý den suché :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.10.12 12:12

Mýdlové ořechy jsem používala, ale moc dobře neperou, nejvíc mám na praní ecover, v tom peru všechno naše prádlo, sušičku nemám. vnitřky pop-inek z druhé ruky jsem už měla hodně tvrdé, takže vždycky před použitím promnu v rukou a ok. jinak na to dávám ještě ocet místo aviváže. u plen mi to přijde jako dezinfekce prima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
25.10.12 12:30

Já je peru v Lovele, i když se setkávám s názorama, že nevoní, ale nám vyhovuje, se svrchňákama to nic nedělá. Sušičku závidim! Kdybych měla, sušila bych v ní a neřešila bych to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14475
25.10.12 12:35

Peru v Batoleti - pleny, oblečení, ručníky…naprosto vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
25.10.12 12:37

Peru v Lovele nebo Persilu Sensitive (co je zrovna v akci), ten PS dle mého vypere výrazně líp. Ořechy jsem zkusila jednou, efekt vyprání srovnatelný s čistou vodou :nevim: Mám i Pop-in, všecko (včetně kalhotek) peru na 60 a když není pěkné počasí na věšení venku, suším v sušičce, kalhotky teda ne, ale ty uschnou rychle i venku. Naopak oproti sušení venku je to z té sušičky mnohem měkčí a nadýchanější, jen to holt žere energii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101748
25.10.12 12:39
@beeerush píše:
Já je peru v Lovele, i když se setkávám s názorama, že nevoní, ale nám vyhovuje, se svrchňákama to nic nedělá. Sušičku závidim! Kdybych měla, sušila bych v ní a neřešila bych to :)

Tak to, že nevoní bych brala jako plus, ale mě přijde, že zrovna ani moc nepere :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69014
25.10.12 12:39

Jo a jinak na bambus by nemělo přijít kyselé (třeba ocet), o zásaditém (soda) jsem teda neslyšela, ale nejsem chemik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
25.10.12 12:50
@ugluk píše:
Jo a jinak na bambus by nemělo přijít kyselé (třeba ocet), o zásaditém (soda) jsem teda neslyšela, ale nejsem chemik ;)

ugluk a co se tím má zkazit? já tam ocet dávám a nějak nic nesleduju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
25.10.12 13:13

Ja peru v denkmit prasku, sem tam dam misto avivaze sanytol dezinfekci.. vse i se svrchnakama na 60 naraz, pop in mam jednu. driv jsem jeste mela ten gel z mydlovych orechu (green neco) ale to docela smrdi :D
jinak do susicky davam vse, co neni svrchnak, tzn jadra (i grovia), pliny.. a svrchnaky nebo prisity aio susim na susaku, to je za chvilku suchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
25.10.12 13:34

Diky vsem, koukam, ze to proste moc resim, jako obvykle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13763
25.10.12 13:35

Já peru v ekologických gelech nebo v mýdlovém slizu. Gely používám různé, co zrovna koupím Sodasan, gel z mýdl. ořechů z DM… V Ecoveru je kys. citronová, ten nepoužívám. Nebo v DM Ultrasensitive z DM. V normálních prášcích neperu ani nám, takže ani pleny pro dítě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí