Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, mám takový dotaz. V čem perete nepromokavé věci na sebe. Myslím tím třeba zimní bundy a kalhoty na lyže s vodním sloupcem 5000 a prodyšností.
Já totiž koupila na to ve sportu nějaký přípravek NIKWAX- TECH WASH, ale ty věci mi to nevypralo, špína se jen trošku omyla a víc nic.
Do normálního prášku to nedoporučují, tak se ptám nemáte na to něco vy? Budu ráda, protože tu mám hromadu bund a kalhot z hor na vyprání a nevím v čem prát. Děkuji moc za rady.
Ahoj, mně radili právě taky jakejsi sajrajt něco jak máš ty, vyloženě na funknčí prádlo. Ž eprý pokud pereš normál v prášku, tak to zacpává ty kapiláry a tím pádem to snižuje účinnost. Prý pokud jsem prala v normoš prášku, tak teď se to obnoví třeba po dvou vypráních v tom sajrajtu. Takže já hodně špinavý věci peru normálně s předpírkou, kam dám normální prášek, a do hlavního praní tu jejich vodu. Aviváž vůbec.
Ahoj, bundy peru v tomhle: http://www.gentiana.eu/…y/sport-wash. Na špínu naleju přímo, příp. namočím předem. Vzala jsem tím taky hodně starý fusak a je skoro jak nový, jak prohlídnul. Dá se to sehnat taky ve sportu nebo na webu najdeš seznam prodejen. Prodává se malé balení - sáček, pokud to budeš chtít jen vyzkoušet.
Mne rikali, ze staci jakykoli gel na prani. Hlavne ne sypane prasky a avivaz.
Ahojky, já měla taky problém dostat z nepromokavé bundy make-up, tudíž jsem nejdříve budndu na 30 minut vyprala v pračce pomocí normálního gelu na praní, ktrásně špína zmizela a poté jsem budndu vyprala ve speciálním výrobku zabraňující promokání ![]()
My koupili taky nějaký „spešl“ tekutý přípravek na zimní oblečení.
Oprala jsem v něm vše, aby se znovu obnovily ochranné filmy.
Nicméně min týden u nás začalo tát, děcka se vymáchaly ve sněhu (v rámci procházky, žádná extra hrůza), kluk měl na podzim koupenou zcela novou kombinézu, asi 2-3× vypranou v onom zázraku a stejně byl mokrý cely
![]()
Ve sportu mi bylo doporučeno prát v tekutém pracím prostředku a bez aviváže.
Já si vozím z Německa tohle a vypere super!
http://simidrogerie.cz/…mecko-i2201/
Ja jsem cune, ja to neperu - mam teda jen jednu bundu s membranou, ale myslim si, ze kazde prani zivotnost snizuje. manzelovi se po druhem prani membrana sloupala - byla to slaba bundy, takze to bylo dobre videt pod sitovou podsivnou - v zimni to ani nepoznate.
tak to jen vczdycky nejak omydlim po povrchu.
My pereme v tekutém pracím prášku a nepoužíváme aviváž. Dokonce u zimních bund od firmy Loap je psáno, že se má právě tekutý prášek používat.
Take jsem cune a co nejdele se branim prani. Take mam pocit, ze do prvniho prani vyborne, pak o hodne horsi. I za pouziti specialnich pripravku zakoupenych spolu s oblecenim. Mozna bych to dala do cistirny a doufala v setrny pristup.
Já osobně na lyžaské věci používám převážně tekutý prášek (persil) a hlavně bez aviváže,,, tak mi to radili i v obchodě… snažím se neprat ty věci moc často, a občas prášek prostřídám se s tím speciálním prostředkem na sportovní věci.
Jj souhlasim tekuty prasek, gel, a ja jeste princezne kombinezy strikam sprdjem proti promoknuti a po 3h sankovani a valeni se ve snehu pod kombinezou sucho
Potřebuji vyprat bundu s goretexem, ale mám strach to vyprat v normálním prášku. Koukala jsem do diskuzí a nakonec objevila tohle: https://www.drevobarvy.cz/…eni-d225.htm
Pere v tom někdo? Přeci jenom ta bunda nebyla levná, tak jí nechci v obyčejném prášku zničit.