Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky vždy v den ovulace mam migrénu.. Nechápu to. Stává se vám to někdy? V ten den nepomáhá nic.. ![]()
Nemám, ale jinak mám kdeco jinýho, například před otěhotněním jsem měla vysloveně blicí návaly, jako bych už měla nevolnosti, motala se mi hlava… Bohužel, noc moc se s tím asi nedá dělat, maximálně začít brát HA, což ale může být z bláta do louže ![]()
Bolesti hlavy mívám v tomhle období pravidelně, ale zjistila jsem, že mi k tomu „přispívá“ antikoncepce.
Když jsem prášky vysadila, zlepšilo se to nebo se migréna vůbec neobjevila.
Ahoj damy, chtela bych pomoct.. Mela jsem nechraneny poh styk, rikal ze si da pozor a meli jsme popito. Styk byl 27.6. A hned tri nebo dva dny potom jsem dostala menstruaci. Ted uz ubehly dva tydny a boli me podbrisek a hlava, vetsi mnozstvi vytoku. Bojim se ze by to mohlo byt tehotenstvi prosim poradte ![]()
Akorát mám oční auru. Migréna zatím nenastupuje, ale když mrknu do svých záznamů, mám migrénu s aurou (jednou jen auru bez migrény) už pravidelně 10 - 11 den cyklu, shodně na den s ovulací. Dřive jsem měla sem tam migrénu, ale auru nikdy. Po 40 už mam migrény pravidelně a vždy s aurou. Jsou za tím jistě hormony, mám to vydledované. HA neberu. Nevíte, který hormon to má na svědomí? Dá se s tím něco dělat? Ty aury jsou fakt děsivý. Při / před MS nemám žádný problém, sle ovulace je fakt náročná. Kromě migrén mám i bolesti břicha, zad, celkově se při ovu necítím dobře.
Poradíte? Podpoříte?