Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky dievcata,
chcem sa spytat kolko merali vase miminka okolo 15+2tt. Mna doktor stale niecim plasi. Tak od zaciatku- v 6+4 malo 7mm,v 7+1 11mm,v 9+2 1,99cm,v 12+0 4,8cm, 12+4 5,3cm a teraz som mala byt 15+0 miminko malo 7,3cm a dr. si stale nieco hundral popod nos a povedal, ze to je tak 14+1…Je to normalne?Dakujem za reakcie.
Moje mimi také doktorovi nesedělo do týdne. Do nějakého pátého měsíce připadalo doktorovi o týden větší a od pátého pak zas o týden menší než v kterém jsem byla tt. Myslím, že to normální je, rozmezí tak těch dvou týdnů plus nebo mínus. Hlavně, že se růst nezstavuje a správně se vyvíjí.
Týden to je ještě v normě hlavně,že roste a nezastavilo se.Stáří těhotenství nemusí vždy sedět,může to být mladší než si myslite.Já čekám dvojky po ivf-takže by teoreticky měli mít stejný datum početí,ale jedno se chytlo déle. A teď zase předběhlo to první velikostí.Takže buď v klidu.
Myslím, že v pohodě, týden sem, týden tam. Záleí, kdy jste měli ovulku a navíc od 12 týdne už miminko roste i vlivem genu, takže jedno víc, druhé míň
My byli na začátku o týden menší - měla jsem pozdě ovulaci a teď jsme v některých rozměrech i o týden větší
![]()
a vám to říká doktor automaticky, kolik mimčo měří, nebo se ptáte? já nevím vůbec nic (ani mě nenapadlo se na to ptát), až při minulé kontrole (20+0) jsem se dočetla v průkazce, že hlavu má na 21+0 (4,9 cm) a něco dalšího (asi stehenní kost nebo co) na 18+6 (2,8 cm), ale jinak nic nevím.
Diky moc za odpovede. Mne sa celkovo zda,ze bolo mensie od zaciatku a on len zle urcil tt. Ved 9+2 1,99cm je tiez malo nie? Vcera ho pozeral primar a povedal,ze vsetko je v poriadku,o velkosti ani necekol ![]()
gabi.design píše:Nikuša píše:Ta velikost je opravdu hodně individuální. Jednou miminko roste rychleji, pak zase může zabrzdit. Doktoři mají na to tabulky, ale nic není tabulkového. A uvidíš, že až ti budou měřit hlavičku, bříško a stehenní kost, tak to teprve budou tři různé stáří. Tímhle se vůbec nestresuj.
Diky moc za odpovede. Mne sa celkovo zda,ze bolo mensie od zaciatku a on len zle urcil tt. Ved 9+2 1,99cm je tiez malo nie? Vcera ho pozeral primar a povedal,ze vsetko je v poriadku,o velkosti ani necekol
Ano, také jsme měli tři různé stáří. ![]()
TAk snáď je to ok ![]()
Nemoze to byť aj tým, že som bola týždeň chorá a brala lieky?